Dewulf houdt SEG Racing Academy-duo af in Parijs-Roubaix U23
foto: Sirotti (archief)
Youri IJnsen zondag 27 mei 2018 om 16:45

Dewulf houdt SEG Racing Academy-duo af in Parijs-Roubaix U23

Stan Dewulf heeft Parijs-Roubaix U23 2018 op zijn naam geschreven. Op de Vélodrome versloeg de 20-jarige Belg van Lotto Soudal U23 in een sprint met twee onze landgenoot Julius van den Berg. Zijn ploeggenoot Thymen Arensman vervolledigde het podium. Dewulf volgt Nils Eekhoff op, die vorig jaar namens Nederland wél de zege greep.

Toppers roeren zich
Zoals vaker bij beloftenkoersen, was het vanaf de start rammen. Een van de eerste aanvallers van de dag was Sean Bennett, vooraf gerekend tot een van de favorieten. Toch duurde het ruim 25 kilometer voordat de eerste kopgroep ruimte kreeg van het peloton. Daarin onder andere Gabriel Cullaigh, eveneens vooraf gezien een kanshebber op de zege. Het zevental op kop kreeg een klein gat van het peloton, waar SEG Racing Academy haar verantwoordelijkheid nam. Brent Van Moer (Lotto Soudal) en Niklas Märkl (Sunweb Development) staken enkele tientallen kilometers later succesvol over, waardoor de vlucht van de dag met negen man vertrokken leek.

Finale begint vroeg
De kopgroep kreeg nooit meer dan een kleine twee minuten voorsprong van het peloton. Op een gegeven moment begon Sunweb Development het tempo op te voeren in het peloton, waardoor de vluchters op zestig kilometer van het einde werden gegrepen. Van Moer sloop korte tijd later weg met Jonathan Brown (Hagens Berman Axeon), waarna diens ploeggenoot Jasper Philipsen én Van den Berg aansloten. In de groep daarachter probeerden diverse renners naar de koplopers toe te rijden, maar uiteindelijk slaagden daarin alleen Arensman, Dewulf, Nicolas Prodhomme (Chambéry CF) en Callum Scotson (Mitchelton-Scott-BikeExchange).

Arensman cijfert zich weg
Ondanks verwoede pogingen van Jarno Mobach (Sunweb Development) in de achtergrond, werd al snel duidelijk dat de winnaar bij de acht vooraan zat. Van Moer toonde zich in de laatste 25 kilometer andermaal bedrijvig met twee demarrages. Van den Berg en Scotson schoven mee, maar op Carrefour de l’Arbre kwamen Arensman, Dewulf en Philipsen terug. De laatste reed net daarna lek, waarna Brown zijn wiel afstond. De Belg van Hagens Berman Axeon kwam nog wel terug, maar na Hem (de voorlaatste kasseistrook) reed hij opnieuw lek. Van Moer viel vlak daarna letterlijk weg, waarna ook Scotson de rol moest lossen. Arensman reed zich vervolgens volledig leeg voor Van den Berg, maar de laatstgenoemde kon Dewulf niet afhouden in Roubaix.


 
12 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2018
2v1 verliezen is altijd een beetje extra pijnlijk. Toch een veelbelovend resultaat van het SEG duo.
27 mei 2018
@geflitst Aan de foto hierboven te zien was het geen sprint met drie, toch?
27 mei 2018
Jasper Philipsen zat ook in de kopgroep van vijf, maar reed 2x lek in de laatste 10 km. De vijfde man, Brent van Moer (Lotto U23) viel letterlijk uit op 7 km van het einde.
27 mei 2018
@tuubke Uit de groep van zes viel van Moer weg, moest Philipsen eruit na 2x lek, en werd Scotson gelost. Zo werd het 2v1 in het ultieme slot. Via de tekstupdates kan ik niet afleiden hoe Arensman er af moest. Misschien de sprint aangetrokken, misschien vol gereden om een terugkeer van Philipsen te voorkomen en dan op de piste laten lopen, misschien een mislukte alles of niets aanval waarna het vat op was.
Ik volg de U23 niet zo, maar betekend dit dat er prima lichting Nederlandse renner zit aan te komen?
27 mei 2018
Lek op een cruciaal moment in de Ronde van Vlaanderen voor Beloften, aangetikt en daardoor opgave in Californië, nu 2x lek in de laatste 10km: het zit niet mee voor Philipsen op de belangrijke momenten.
27 mei 2018
@wilco zolderman: Ik vind dat het bij de beloften momenteel weinig soeps is wat Nederlanders betreft. Julius Van Den Berg zal de stap zeker kunnen maken; Arensman ken ik niet. De Belgen staan er wat die generatie betreft een stuk beter voor.
27 mei 2018
Arenmans is ook een veelbelovende veldrijder. Volgens mij ook nog erg jong.
@GreenDay, ok, helder. Dank je wel.
27 mei 2018
Arensman is eerstejaars belofte en pakte dit jaar al brons op het NK veldrijden voor beloften.
28 mei 2018
Ik doe dit niet vaak, maar echt "schuifden mee"?
28 mei 2018
Van den Berg bevestigd en het volgende talent Arensman dient zich alweer aan, klasse SEG

Reacties zijn gesloten.