Devenyns enkele maanden uit competitie door hernia

Devenyns enkele maanden uit competitie door hernia

foto: Sirotti

woensdag 14 maart 2018 om 12:43

Dries Devenyns zal een paar maanden niet kunnen koersen door een operatie. Hij moest in Parijs-Nice afstappen met pijn in zijn onderrug en dit bleek na onderzoek een hernia te zijn, zo maakt zijn ploeg vandaag op haar website bekend.

Tijdens de laatste etappe van Parijs-Nice moest hij de koers vroegtijdig verlaten. Hij had pijn in zijn onderrug die uitstraalde naar zijn linkerbeen. Eenmaal terug in België wees onderzoek uit dat dit veroorzaakt werd door een hernia waarvoor hij onder het mes moest. De operatie heeft gister in Herentals plaatsgevonden en de hernia is daar met succes verwijderd.

Devenyns mag één maand niet fietsen en zal vervolgens nog een rehabilitatieprogramma te gaan hebben. Desalniettemin is de 34-jarige Belg blij dat hij verlost is van de pijn. “Ik baal dat ik de koersen mis die ik op de planning had staan want mijn vorm was goed. Maar ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben om binnenkort weer van de pijn af te zijn. Ik waardeer de steun van het team en de doktoren van het ziekenhuis. Ik hoop dat het vanaf hier alleen nog maar beter gaat worden dit seizoen”, vertelt hij.

De klassementsrenner was nochtans goed aan het seizoen begonnen. Zo eindigde hij als vijfde in de Tour down Under, finishte hij als vierde in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en werd hij zesde in de Tour of Oman.

Dit artikel delen:

8 Reacties

HoofdIsVrij 14 maart 2018 om 12:47

Zonde voor hem. Reed dit voorseizoen inderdaad prima.

Samlambeej 14 maart 2018 om 13:33

Toeme. Was net weer uitstekend op dreef. Een modelprof deze mens. Nog genoeg topkoersen waar hy zal opgesteld worden dit jaar.

SoloSlim 14 maart 2018 om 13:36

Spoedig herstel gewenst!

schipperaar 14 maart 2018 om 14:43

Erg drastisch direct opereren, was er geen andere oplossing?

appiett 14 maart 2018 om 15:18

@ Schipperaar, jawel een pleister. Maar Dries en de artsen leek een operatie wel leuk….

Plavka 14 maart 2018 om 15:58

@appiet

Schipperaar heeft wel gelijk. Dit is geen normale manier van handelen bij dit soort klachten. Daarbij is de evidentie voor een OK van een HNP zeer laag en nog lager dan conservatieve behandeling. Motorische uitval is de enige indicatie en pijn is GEEN indicatie.
Wordt het wel gedaan, dan is het een zuivere economische ingreep.

appiett 14 maart 2018 om 16:09

Misschien ben ik te kort door de bocht. Maar ik ga er dan vanuit dat erover na is gedacht door professionals. Die voor dit geval de beste oplossing hebben bedacht. Maar misschien ben ik naïef.

schipperaar 14 maart 2018 om 16:20

@plavka
Dank je, altijd leuk als mensen wat inhoudelijker reageren ipv te willen scoren.
@appiedt
Dr Rosbief snijdt graag, er bestaan ook nog therapeuten als Sickesz waar ik menig topsporter langs heb zien komen terwijl specialisten direct wilden opereren, scheelt een hoop leed, tijd en geld, liet zelf een carrière schieten door er mee door te gaan omdat de pijn te dragen was en tennis en lopen geen probleem was, nadeel van sterke spieren en adrenaline/testosteron.

Headlines

Materiaalzone

Populair