Derek Gee wéér tweede in Giro-rit: “Dat begint op te tellen nu”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 mei 2023 om 17:42

Derek Gee wéér tweede in Giro-rit: “Dat begint op te tellen nu”

Derek Gee werd in de veertiende etappe van de Giro d’Italia tweede. Het was voor de Canadees van Israel-Premier Tech al de derde keer deze ronde dat hij op die plaats eindigde. “Weer een tweede plaats. Dat begint op te tellen”, stelde hij voor de camera van Cycling Pro Net vast met een lach.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De vorige tweede plaatsen van Gee waren in Fossombrone en Viareggio. “Zo dichtbij als nu ben ik nog niet geweest”, zei de 25-jarige renner. “Ik heb alles gedaan wat ik kon. Nico (ritwinnaar Nico Denz, red.) nam de kop op negenhonderd meter van de streep. Ik kwam er niet overheen. Chapeau. Het was ongelofelijk, ik weet niet wat ik anders had kunnen doen.”

Gee kwam tijdens de sprint nog wel heel dicht. “Het was een paar meter te kort. Hij raakte me nog met zijn armen, toen hij juichend over de streep kwam. Het was dus heel nipt. Maar we komen in de buurt hè?” Vervolgens zei hij, opnieuw lachend: “Het wordt steeds erger. De eerste keer tweede worden was geweldig!”

De vroege vlucht was omvangrijk, maar op zo’n zestig kilometer voor het einde reden vier renners weg uit deze kopgroep, zonder Gee of een van zijn ploeggenoten van Israel-Premier Tech. “Heel lang dat de wedstrijd voorbij was, de vier aanvallers pakten bijna een minuut, maar Stevie (Stephen Williams, red.) deed geweldig werk om het samen met Movistar te dichten. Ik kreeg zo de kans om aan te vallen. Maar ja, hij (Denz, red.) was gewoon sterker vandaag.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
@EddieDunbar punctured today with 8km to go and finished on Cam Stewart’s bike so don’t worry about the current results showing Eddie 24 mins and 22 secs down …. #COYBIG
20 mei 2023
Ik gun deze jongen wel een etappe overwinning, wat een mooie Giro rijdt hij. Off: wat is er gebeurd met Dunbar? Ik heb dat niet meegekregen, maar is volgens pcs uit het klassement gevallen?
    20 mei 2023
    Rijdt als (voor mij) nobele onbekende een hele mooie Giro. Had gehoopt dat ofwel hij ofwel Rex de rit zou pakken. Maar Denz heeft m niet gestolen.
Geen idee, hij kwam 2.5 min later binnen dan t pak
20 mei 2023
Op deze manier kan hij mischien nog wel de puntentrui pakken...
    20 mei 2023
    Ook al gedacht ja, als Milan Rome niet zou halen … (gelukkig komen ze niet in Milaan aan dit jaar, of die zin was verwarrend geweest)
20 mei 2023
Komt zo wel in aanmerking voor de superstrijdlust.
20 mei 2023
Heeft wel een etappe verdiend.

Reacties zijn gesloten.