Derde ritzege Pascal Ackermann, Diego Ulissi eindwinnaar op Sardinië
foto: Cor Vos (archief)
zondag 18 juli 2021 om 15:07

Derde ritzege Pascal Ackermann, Diego Ulissi eindwinnaar op Sardinië

Pascal Ackermann heeft ook de slotetappe van de Settimana Ciclistica Italiana op zijn naam geschreven. Voor de Duitse sprinter van BORA-hansgrohe is het zijn derde ritzege deze week. In Cagliari bleef hij Jhonatan Restrepo en Sep Vanmarcke voor. De eindzege ging naar Diego Ulissi (UAE Emirates), waarmee hij de eerste winnaar is van deze wedstrijd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De slotrit van de gloednieuwe rittenkoers van UCI 2.1-niveau werd gekenmerkt door twee beklimmingen van de Valico di Punta Coremò (5,6 km aan 6,4%). Na de top van de laatste klim was het echter nog zo’n zeventig kilometer tot de finish. Het peloton brak in meerdere stukken op de tweede en laatste keer Punta Coremò, met klassementsleider Diego Ulissi die mee zat in het voorste peloton.

Ackermann overleeft schifting, Viviani niet
Ook sprinter Pascal Ackermann, die al twee etappes wist te winnen op Sardinië, was van de partij vooraan. Werk aan de winkel was er voor de Italiaanse selectie, want Elia Viviani zat in het tweede groepje. Het verschil schommelde in de finale constant rond de minuut. Even was er ook paniek bij Ulissi, want hij kreeg een lekke band, maar dat was snel gerepareerd waardoor hij vooraan terug kon keren.

BORA-hansgrohe zette zich in de kopgroep op kop in dienst van Ackermann en dat zorgde ervoor dat de groep-Viviani de achtervolging op 15 kilometer van de finish staakte. Luca Wackermann (EOLO-Kometa) probeerde een sprint nog te ontlopen, maar dat lukte niet. In de eindsprint was het opnieuw Ackermann die de snelste was, voor Jhonatan Restrepo en Sep Vanmarcke.

Twee grote winnaars
Ackermann en Ulissi hebben in de eerste editie van de Settimana Ciclistica Italiana alle prijzen verdeeld: Ackermann won de tweede, derde en vijfde etappe, terwijl Ulissi de openingsrit, de vierde etappe en het eindklassement op zijn naam schrijft.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2021 15:14
Aardig rondje volgens mij maar hadden wel 1 etappe mogen hebben met finish bergop of kort na een afdaling.
    18 juli 2021 16:16
    Juist wel leuk dat er ook nog een rondje blijft voor allrounders. Sep heeft z’n stoempersbenen zeker weer gevonden?

Reacties zijn gesloten.