Dennis voelt druk voor slottijdrit: “Regenboogtrui brengt verantwoordelijkheid met zich mee”

dinsdag 19 maart 2019 om 13:51
Dennis voelt druk voor slottijdrit: “Regenboogtrui brengt verantwoordelijkheid met zich mee”

Dennis komt Dumoulin en Campenaerts ook in Tirreno-Adriatico tegen - foto: Cor Vos

Om tien over twee begint Rohan Dennis aan de afsluitende tijdrit in Tirreno-Adriatico. De afgelopen twee jaar was deze rit tegen het uurwerk steevast een prooi voor de Australiër en dat maakt hem tot een logische favoriet. “Ik voel de druk wel”, erkent hij.

Voorafgaand aan de tijdrit blikt Dennis enigszins gespannen vooruit op het digitale huis van zijn werkgever Bahrain Merida. En dat heeft alles te maken met het tenue dat Dennis tijdens dient te dragen: “De regenboogtrui brengt immers meer verantwoordelijkheid met zich mee. De verwachtingen zijn hoger.”

Toch kijkt de 28-jarige ook met het nodige vertrouwen uit naar het tijdrittreffen aan de Adriatische kust. “Ik voelde me erg goed tijdens de ploegentijdrit in Lido di Camaiore. Er zaten ook een paar zware dagen bij deze race, maar afgelopen jaar was het erger. Daarbij heb ik de afgelopen periode veel op de tijdritfiets kunnen trainen en daarom voel ik me klaar voor vandaag.”

Rohan Dennis, die afgelopen winter het tenue van BMC verruilde voor dat van Bahrain Merida, reed sinds het winnen van het mondiale tijdritkampioenschap al één keer in zijn regenboogtrui. Winnen zat er echter nog niet in. Tijdens de Australische kampioenschappen moest hij immers het hoofd buigen voor Luke Durbridge. Zijn meest aansprekende prestatie tot nog toe dit seizoen is een vierde plek in de slotrit van de Tour Down Under, hetgeen hem een vijfde plaats in het eindklassement van de WorldTour-ronde opleverde.

Volg hier de slottijdrit van Tirreno-Adriatico.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Grobbel 19 maart 2019 om 13:57

Ik wist niet eens dat Dennis hier meereed.

0
ThorHushovd 19 maart 2019 om 14:53

Nou. Samen met Kung de twee topfavorieten volgens de goksites, maar beide stellen zwaar teleur en worden bijv. verslagen door Langeveld. Of de wind moet toch echt parten gespeeld hebben, of ze waren simpelweg niet goed genoeg.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone