Dennis, Gerrans en Porte namens Australië naar Rio

Dennis, Gerrans en Porte namens Australië naar Rio

Dennis is Australisch kampioen tegen de klok - foto: Sirotti

dinsdag 5 juli 2016 om 08:19

De Australische keuzeheer heeft Rohan Dennis, Richie Porte en Simon Gerrans opgeroepen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op het klimparcours mag het Oceanische land drie renners afvaardigen. Voor Gerrans betekent het zijn derde deelname aan de Spelen. Dennis en Porte doen ook mee aan de tijdrit.

De selecties bij de vrouwen voor de weg- en tijdrit zullen binnenkort naar buiten komen. Wel zijn enkele baanteams bekendgemaakt. Hier hebben een paar WorldTour-renners goed nieuws voor ontvangen. Jack Bobridge (Trek-Segafredo) rijdt de ploegenachtervolging, onder meer met Michael Hepburn (Orica-BikeExchange).

Dit artikel delen:

5 Reacties

Arie86 5 juli 2016 om 08:39

Waarom mag Australie maar 3 renners afvaardigen? Lijkt niet geheel rechtvaardig als je kijkt naar de positie op de ranking de afgelopen jaren.

Robs234 5 juli 2016 om 09:20

Volgens mij mogen ze er vier sturen, maar kiezen ze voor drie. Dat is mijn vrije interpretatie uit het persbericht. De UCI schijnt een limiet aan deelnemers te hebben, dus wielrennen als geheel

Sephiroth 5 juli 2016 om 09:30

Ik had toch liever matthews gestuurd ipv gerrans. Die lijkt het beter te doen. Maarja, Gerrans heeft met Porte en Dennis twee sterke mannen naast zich.

Grote Meneer Terpstra 5 juli 2016 om 10:00

Duitsland stuurt er ook drie hoorde ik eergister op de ARD, Martin, Geschke en Buchmann, de vierde man gebruiken ze voor een extra mannetje op de baan, omdat daar in het geval van Duitsland meer kansen liggen. Ik denk dat in Australië de baan simpelweg prioriteit heeft ten opzichte van de weg, want daar hebben ze wel nog knechten die lang mee zouden moeten kunnen.

petoi 5 juli 2016 om 10:58

GMT heeft gelijk. 4de renner wordt later bekend gemaakt en zal volgens het persbericht uit een andere discipline komen. (maar wel starten in de wegrit)

Headlines

Materiaalzone

Populair