Denise Betsema verliest leiding in Superprestige: “Heb het altijd moeilijk in kerstperiode”

Denise Betsema verliest leiding in Superprestige: “Heb het altijd moeilijk in kerstperiode”

foto: Cor Vos

Door Zeger Schaeken
vrijdag 30 december 2022 om 18:30
Interview

Denise Betsema beleefde woensdag een echte offday in Diegem. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal werd achtste en verloor zo haar leiding aan Ceylin del Carmen Alvarado in het klassement van de Superprestige. “Het gaat niet zo goed nu. Ik baal echt van deze uitslag”, zei ze na afloop tegen WielerFlits.

Dinsdag, in de Superprestige Heusden-Zolder, reed Betsema nog een sterke wedstrijd. Na een tactische koers werd ze vijfde, maar kon ze wel haar leiding vasthouden in het klassement. “De benen waren echt goed. Ik kon het niet afmaken, maar kon wel tevreden zijn met mijn prestatie. Ik hoopte op dezelfde benen woensdagavond, maar dat was helemaal niet het geval.”

“Dat ik dan opeens niet meer aan de leiding sta, is een extra domper. Zo’n offday is niet goed voor het moraal. Ik heb het altijd moeilijk in de kerstperiode. Hopelijk ben ik in Baal (op 1 januari, red.) goed en kan ik de drukke kerstperiode dan nog redelijk goed doorkomen. Daar hoop ik vooral op.” Waar veel rensters voor de kerstperiode op stage vertrokken, bleef Betsema thuis. Een bewuste keuze: “De kinderen hebben dan vakantie en dan ben ik graag thuis.”

In Heusden-Zolder zag Betsema haar concurrente Alvarado winnen – foto: Cor Vos

Ondanks dat de Nederlandse renster thuis bleef, kon ze wel goed trainen. “Maar ik wist wel dat ik nu nog niet echt top ging zijn dan. Het komt wel goed, maar het is even minder leuk nu. Eind januari ga ik  wel op stage in het buitenland. Op die manier kan ik me goed voorbereiden op het WK.” Naast het WK, wil Betsema ook goed zijn op het Nederlands kampioenschap. “Daar heb ik normaal ook een grote kans om mee te strijden voor de eerste plaats. Er ligt zand (in Zaltbommel, red.), dus dat moet me zeker liggen. Het is zeker een doel”, besloot Betsema.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Klein Verzet 30 december 2022 om 13:03

Uiteindelijk komen wijsheid en liefde op hetzelfde neer. Dat Betsema voor haar kinderen kiest, getuigt daarvan. Zoals de stokoude Koos Postema ons leerde: “De zin van het leven is dat je er bent.” Nou, Denise ís er voor haar kinderen (tijdens de Kerst dan toch).

3
JTR 30 december 2022 om 11:58

Rijd al jaren een te lange winter. Gaat nooit NK worden en al helemaal geen WK. Daarvoor mist ze gewoon de juiste pieken

0
Wheely 30 december 2022 om 18:58

Als ze het WK op de Hors houden moet ik nog zien wie haar klopt. ;-)

0
Oblomov 30 december 2022 om 19:52

“Waar veel rensters voor de kerstperiode op stage vertrokken, bleef Betsema thuis. Een bewuste keuze: “De kinderen hebben dan vakantie en dan ben ik graag thuis.”…”

Hier gaat iets mis, want kinderen hebben tijdens de kerstperiode vakantie, niet in de weken dat die stages in Spanje plaatsvonden. Thuis willen zijn omdat de kinderen vakantie hebben, zou hooguit de reden kunnen zijn geweest om Gavere over te slaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone