Denise Betsema na eerste WK-medaille: “Gemengde gevoelens”

zaterdag 30 januari 2021 om 17:08
Video

Denise Betsema reed in de eerste rondes sterk door het zand, maar kwam in de laatste ronde net iets te kort om met Annemarie Worst en Lucinda Brand om de wereldtitel te strijden. “Ik ben tevreden, maar heb gemengde gevoelens.”

“Enerzijds ben ik blij om voor het eerst een medaille op het WK mee naar huis te nemen, anderzijds zat ik dicht bij een wereldtitel dus is het ook een beetje zuur”, gaat ze verder. “Ik wist na twee ronden dat het nog lang en zwaar ging zijn. De looppassages gingen op een gegeven moment langzamer dan de anderen. Mijn knie die ik vorige week blesseerde kwam weer opspelen.”

“Ik heb die knieblessure een beetje stilgehouden deze week. Ik heb lang met een dikke knie rondgelopen, maar vandaag ging het beter. Alleen op het einde was het vervelend.”

Betsema deed het vandaag goed op het strand van Oostende. Geheel onverwachts was dat met haar ervaring op Texel niet. “De zandpassages gingen goed, maar als je je hard opblaast tijdens het lopen, dan kom je jezelf tegen. Ik heb niet het gevoel dat ik te snel was gestart, want ik had mijn eigen ritme te pakken.”

“Super mooi dat er een oranje podium is”, eindigt ze. “Ik gun het Lucinda zeker. Ze is een mooie winnares”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Lalsacien 30 januari 2021 om 19:55

Sportief!

Pelsluis 30 januari 2021 om 22:12

Waar is een insiders verslagje? Dit is toch een specialistenmedium? Commentators (zelfs de Belgische) zien best veel over het hoofd! Dus dat verwacht je dan hier!
CDCA oorzaak falen?
CDCA jojo’en?
LB welke banden?
Honsinger reactie? (bleef hangen, voor 1e x)
De dames maken toch wel heel veel fouten…….. Ondanks alle voorbereiding.
Over de kop slaan in het zand. Onnodig! Verkeerde versnelling kiezen! (of op de fiets hebben?) Meestal te zwaar. Bochten niet aan de binnenzijde nemen met iemand in je nek……. tja
En journalistiek ook, in al die voorbeschouwingen.
CDCA is de meest technische. Wie gaat er in 1e bocht liggen?
DB is zand specialist. Wie verliest de wedstrijd door slechte zandfase op allerbelangrijkste moment?
Kanshebbers: AW niet 1x genoemd!!

Merlinappa 31 januari 2021 om 08:12

Alvarado had gewoon geen topdag en icm de valpartij was het snel gebeurd. Het jojoën komt doordat ze een poos boven haar limiet heeft gereden vermoedelijk.

Wat betreft de fouten: heb je zelf wel eens door het zand gereden met hartslag 190? Probeer het eens zou ik zeggen. Dan is een foutje echt zó gemaakt.
Verkeerde versnellingen heb ik weinig gezien; crossers hebben sowieso de neiging om vaak een tandje groter te staan.
Bochten buitenom nemen heeft te maken met grip; binnenkant is spekglad en buiten is er nog veel grip, dan ga je gewoon sneller door een bocht. Heel bekende cx techniek.
Technisch begaafde renners vallen ook wel eens, net zoals dat een zandspecialist niet elke passage perfect rijdt. En Worst heeft gewoon een tot nu toe matig seizoen gehad, niks wees erop dat ze zou meedoen hier.

Maar hey, als jij het allemaal zo goed weet mag je ook zelf een wielernieuws website beginnen hoor. ;)

Blackcanyon 31 januari 2021 om 08:11

@Pelsluis: je kunt ook zelf nog blijven nadenken. CDCA gevallen en vervolgens mede daardoor onderkoeld en mentale tik. LB: griffo's. Niet ideale parcours voor Honsinger en mindere dag. Er werden schuivers gemaakt, maar geen/weinigen echt over de kop (Alicia Frank). Buiten binnen buiten is snelste, maar dan loop je t risico dat iemand binnendoor komt. In de binnenbocht blijven verlies je snelheid en heb je 't risico dat iemand buitenom komt. Dus risico's zijn er altijd en fouten worden gemaakt. Wie gaat er in de eerste bocht liggen: CDCA en Cant, en die laatste staat bekend als ook behoorlijk technisch. (Die schoof omdat se anders of CDCA zou knallen). DB ging in aanvang goed. Was ook te verwachten, want als iemand 't strand kan kennen, is zij het. Maar knie speelde op. AW werd al weken getipt door mijn zoon. Als je t zelf beter weet, geef je analyse op Wielerflits voor de wedstrijd!

Pelsluis 2 februari 2021 om 11:42

Leuk! reacties! Toch niet veel verklaard. Daarvoor zijn de dames zelf nodig. CDCA tijdsverlies val stelde niks voor, ze zat in de groep etc. OK, ging niet goed. Had ze nog met Honsinger mee gekund, die begon snel met haar opmars. Maar ging ook niet. Jojo’n ging heel snel, wslk val. Onderkoeld heeft ze gezegd? Ik zag wel dat ze na de finish iets met haar pols deed.
Kortom: ik had haar verhaal willen horen. Dat dat op TV niet kan snap ik. Taak voor overige media.
Bochten weet ik alles van. Als je op kop ligt moet je de kortste route nemen! En als de man achter via de langere toch op komt zetten wissel je. Deur dicht houden hè? Elementary!
Versnellingen: ondanks voortgeschreden kennis, Froome etc. zijn lichte verzetten nog steeds ‘amateuristisch’. Ik zie zo vaak renners net niet boven komen. Die dames koers waar Clauzel lang op kop reed wat kwam doordat zij alles fietste en de rest (allemaal!) continu aan het af en opstappen waren. Het was lachwekkend. Ook dat maar 1 renster dat heeft bedacht. En dat de commentator het niet eens opviel.
DB heeft knie genoemd? Leek mij dat toch niemand haar had geadviseerd, omtrent anders indelen……
Honsinger had ik ook reactie v gewild.
Foutje? Dat hebben Jip en vooral Janneke Hier zien we wauwel Oehhhhhhhh wauwel (ES commentatoren) bedacht hè? Wordt modeverschijnsel, de zijden handschoenen. Fout!
Ook al maak je in het zand geen fout dan kan het nog mis gaan, er zit loterij aspect in. Veel power helpt wel. Vandaar dat VDP en VA het minst vd fiets moeten…

Headlines

Materiaalzone

Populair