Denise Betsema kampt met pech in Hulst: “Het zat allemaal niet mee”

zondag 2 januari 2022 om 18:26
Denise Betsema kampt met pech in Hulst: “Het zat allemaal niet mee”

foto: Cor Vos

Denise Betsema werd pas zevende in de Wereldbeker van Hulst en liep daardoor een grotere achterstand op in het klassement. Pech sloeg de kopvrouw van Pauwels Sauzen-Bingoal flink terug. “Bij de start schoot ik uit mijn pedaal”, vertelt ze na afloop op de ploegsite.

“Ik verheugde me op deze wedstrijd, want het parcours ligt me, maar helaas”, aldus Betsema, die dus al een slechte start maakte. “En even later, bij de eerste schuine kant, haakte iemand voor mij vast aan een paaltje en kon ik niet passeren. Zo verzeilde ik in pakweg 30ste, 35ste positie.”

Uiteindelijk knokte de Texelse zich terug de top-10 in. “Ik had beste prima benen, dus dat vlotte nog wel. Maar op dit parcours was het gewoon lastig inhalen. Het zat allemaal niet mee vandaag. Al bij al moet ik misschien nog blij zijn dat ik er nog een zevende plek heb uitgesleept”, geeft ze aan.

In de stand om de Wereldbeker ziet Betsema haar concurrente Lucinda Brand steeds verder uitlopen. De winnares in Hulst heeft nu 402 punten, terwijl Betsema 343 punten op zak heeft met nog twee manches voor de boeg.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Blackcanyon 2 januari 2022 om 22:56

Van Aert liet zien dat je zelfs als je je niet meer forceert van de 40e naar de 4e plek kunt. Betsema had dus nog verder kunnen oprukken dan 7e.

Daarbij wel aangetekend: Hoewel Lucinda dit seizoen wel de sterkste is, steekt niemand er zo bovenuit als Wout.

0
Deo 3 januari 2022 om 02:33

Rare vergelijking

0
Al Phila 3 januari 2022 om 13:15

Idd rare vergelijking.

Neem vooral mee dat de mannen veel langer hebben gereden dan de vrouwen, dus dat Van Aert een kwartier extra had om van plek 10 naar plek 4 te rijden. Waar reed van Aert na 49 minuten koers ?

Het zegt allemaal niks, alleen dat pech op de verkeerde plek op een dergelijk (snel) parcours tegen andere wereldtoppers nauwelijks binnen de resterende tijd is recht te zetten. En als je pech hebt, dan het liefst zo vroeg mogelijk ik de cross en vlak voor de wisselstrook.

0
Michelangelo 3 januari 2022 om 13:35

@Al Phila,
Soms kun je beter pech hebben veel later in de wedstrijd. Gewoon omdat je dan veel minder mensen voorbij hoeft en veel minder wordt opgehouden. Feitelijk verlies je daarmee minder tijd. Daar staat tegenover dat je minder tijd hebt om de verloren tijd in te halen, maar aan de andere kant heb je dan wel een hele wedstrijd gehad om een voorsprong uit te bouwen.

Beste is gewoon geen pech krigjen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone