Dempster wint Veenendaal Veenendaal Classic: “Het is goed om eindelijk eens te winnen”

woensdag 21 augustus 2019 om 20:53
Dempster wint Veenendaal Veenendaal Classic: “Het is goed om eindelijk eens te winnen”

foto: Cor Vos

Zakkari Dempster is geen veelwinnaar. Sterker nog, in de Veenendaal Veenendaal Classic boekte de Australiër pas de eerste profzege in zijn carrière. “Ik win niet zoveel, dus is het goed om eindelijk eens te winnen”, uit de gelukkige winnaar zich na afloop. 

“Vroeger won ik veel wedstrijden in sprints, maar toen ik daarna bij de grote ploegen terecht kwam en ik grote wedstrijden ging rijden, gebeurde dat niet meer”, gaat hij verder tegen RTV Utrecht. “Gisteren was ik al dichtbij, maar ik ben zo blij dat ik vandaag heb kunnen winnen. Er moet veel bij elkaar komen om een zege te boeken.”

“Koersen zoals deze liggen ons (de Israel Cycling Academy, red.) goed. We hebben meerdere kaarten om de wedstrijd uit te spelen en we zijn goed in vorm, dus is het belangrijk dat we dan niet monodimensiaal koersen”, vertelt Dempster over zijn team, dat naast Dempster ook August Jensen mee had zitten in de omvangrijke kopgroep.

Tot slot vertelt de Australiër over het beslissende moment in de wedstrijd, waarin hij met een omvangrijke kopgroep wegreed: “Het is moeilijk uit te leggen hoe het ging. Je voelt dat soort momenten aan. Er waren veel aanvallen en telkens reden er kleine groepjes weg. Ik voelde dat het het moment was om te gaan en we hebben goed samengewerkt. Ik ben redelijk sneaky de sprint aangegaan op 500 meter van de streep, waarna ik heb gewonnen. Daar ben ik zeker van!”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Scott Sunderland 22 augustus 2019 om 00:41

Dempster heeft officieel nog niet bij Israel Cycling Academy bijgetekend. Benieuwd of hij hier zal blijven. Ik denk wel dat een PCT ploeg zijn niveau is.

Er zijn nog veel jongens daar zonder contract voor komend seizoen, bijvoorbeeld Minali, Brändle, Van Winden, Dunne, Boivin, Avila, Barbier, Earle en Sbaragli.

Ben Hermans en Krists Neilands ook niet en die lijken me interessant voor de WT ploegen.

0
Wielert 22 augustus 2019 om 04:01

Ciapot ook niet, die hoop ik in de WT te zien

0

Headlines

Populair

Materiaalzone