Demol (Trek Factory Racing) ziet kansen door sterk blok Etixx-Quick-Step

dinsdag 3 maart 2015 om 10:27
Demol (Trek Factory Racing) ziet kansen door sterk blok Etixx-Quick-Step

Dirk Demol zag zijn ploeg nog niet in actie komen tijdens het Vlaamse openingsweekend. Trek Factory Racing deed niet mee in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, maar de ploegleider keek wel aandachtig naar de concurrentie van zijn kopman Fabian Cancellara.

Al bellend met de Zwitser zag Demol een sterke Sep Vanmarcke en als ploeg het sterke blok van Etixx-Quick-Step. “We hebben onder meer een Vanmarcke gezien in supervorm. Hij heeft duidelijk een stap voorwaarts gezet”, vertelt de Belg tegenover Sporza. “Als ploeg stak Etixx-Quick Step er bovenuit. Zij waren supersterk, maar ook Sky heeft getoond dat ze een goeie ploeg hebben. Zij reden zeer georganiseerd en we zullen ook met hen rekening moeten houden in het voorjaar.”

Demol zag ook kansen in het sterke presteren van Etixx-Quick-Step. Niki Terpstra en Tom Boonen zouden in elkaars vaarwater kunnen komen volgens de ploegleider, evenals een ambitieuze Zdenek Stybar. “Als je te veel kandidaat-winnaars hebt in een ploeg kan dat ook negatief uitdraaien. Dat heeft het verleden me geleerd. Ik zou sneller voor een absolute kopman kiezen en ervoor zorgen dat iedereen zijn rol goed kent.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

LyndaLid 3 maart 2015 om 10:36

Dat mes snijdt naturlijk van twee kanten; zo kan je ook in een numeriek ondertal komen en geklopt worden (zie vorig jaar). Zo even in de media stoken is natuurlijk wel slim.

0
řezník 3 maart 2015 om 10:46

Laat die Etixx aka Omega-Pharma ploeg maar lekker als een kaartenhuis in elkaar vallen. Geeft weer mooie sensatie in de koers en na de koers.

0
wolfje 3 maart 2015 om 10:48

@LyndaLid
ik kan me niet voorstellen dat iemand bij Etixx hier wakker van ligt.

0
miguelon 3 maart 2015 om 11:10

Reznik, met, naast de drie genoemden, ook nog eens Vandenbergh, Trentin en Van Keirsbulck zal je nog lang mogen wachten op je droomscenario…. Als er één iets zekers te zeggen valt over het klassiekerseizoen dat er zit aan te komen dan is het wel dat Etixx zal bepalen hoe iedere koers er uitziet…

0
LyndaLid 3 maart 2015 om 11:17

@ wolfje

Let maar op, Lefevre gaat er straks weer iets over moeten zeggen, de renners zullen er meer naar gevraagd worden. Hoe meer andere ploegen het als een issue doen voorkomen, hoe meer het er 1 wordt. Bovendien lijkt er sowieso al wel iets te spelen daar dat lijkt op onenigheid..

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 11:25

@wolfje,
Dat idee heb ik meestal ook niet, maar in dit geval ligt het misschien anders.
Vorig jaar eindigde Terpstra in alle kasseienkoersen voor Boonen. Afgelopen zaterdag was dit weer het geval. Toch verwacht ik dat binnen de ploeg Boonen nog steeds net iets boven Terpstra wordt geplaatst. Terpstra lijkt mij wel iemand die zich hier aan kan gaan storen.

Edit: Wat LyndaLid zegt, Terpstra was zaterdag strontchagrijnig. Natuurlijk omdat hij dicht bij de zege was en mogelijk ook vanwege de actie van Vandenbergh. Maar Boonen, die maar bleef zeggen dat ze hem hadden moeten laten sprinten, leek zijn humeur ook geen goed doen.

0
Melkzuur 3 maart 2015 om 12:13

Hopelijk trapt Terpstra niet in de val om kritiek te geven op zijn ploeg. Want als hij de komende jaren nog een klassieker wil winnen moet hij blijven waar hij nu zit.

0
Wheely 3 maart 2015 om 12:51

Ja dit gaan de andere ploegen uitbuiten natuurlijk, ze krijgen een dubbel complex aangepraat. Enerzijds worden ze met de favorietenrol opgezadeld, anderzijds worden ze tegen elkaar uitgespeeld. Net als in het veldrijden gaan ze volop aan psychologische oorlogsvoering.

0
Tutu888 3 maart 2015 om 13:07

Terpstra zal ook niet vrolijk zijn geworden van het feit dat Boonen erop bleef hameren dat Niki de fout maakte de kop te nemen in de laatste kilometer. Tuurlijk was dat tactisch niet sterk maar Boonen beging al de fout om als snelste man als eerste te gaan aanvallen.
Zoals Boonen zelf al aangaf voor K-B-K had hij er niet van kunnen slapen. De omloop gaat nog lang doorwerken in de gedachten van deze mannen.

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 13:08

@Tutu888,
Boonen heeft niet als eerste aangevallen. Terpstra ging als eerste, maar Stannard ging er echter meteen achteraan en daarna sprong Boonen weg.

0
wolfje 3 maart 2015 om 13:33

@Lynda en @snoep
Dat er brandjes binnen de Etixx-ploeg woeden en dat dit een rol kan spelen dit voorjaar ben ik met jullie eens. Ik denk alleen niet dat de pers deze opmerkingen van Demol nodig heeft om dat brandje aan te wakkeren, dat zullen ze sowieso wel doen.

0
Keyzer 3 maart 2015 om 14:21

De psychologische oorlogsvoering is begonnen…

0
Culnamo 3 maart 2015 om 15:57

Intussen heb ik lang genoeg na kunnen denken over die reactie van Boonen t.a.v. Terpstra.
Hij zegt dat Terpstra de eerste was die aanviel en dat ze eigenlijk met hem naar de finish hadden moeten rijden.
Als we er vanuit gaan dat Terpstra eerst ging, dan snap ik niet dat hij direct zelf in de aanval ging. Geef me één goede reden om te zeggen dat Boonen had moeten gaan. Als hij wist dat zijn sprint fantastisch zou zijn, kon hij het Vandenbergh en Terpstra laten uitvoeren of met vier naar de finish gaan. De schuld van het aanvallen in de schoenen van Terpstra schuiven is niet logisch: hij is zelf de gene die zijn gat lichtte en ten aanval trok.

Ik denk dat Lefevre hier veel van heeft geleerd en dat de komende klassiekers zeer EQS’ig zullen worden.

0
achtpuntzes 3 maart 2015 om 16:02

een en ander (geen duidelijk plan) kwam natuurlijk ook doordat er geen oortjes waren.

0
lt86 3 maart 2015 om 16:42

’t was maar om te oefenen :) Zolang het in RVV en/of Roubaix maar raak is :)

0
wulu 3 maart 2015 om 19:05

Wie is Demol???

@Keyzer +1

0
Kdockx 3 maart 2015 om 19:07

Ik denk dat deze uitspraken eerder tot gevolg gaan hebben dat deze dingen net niet gebeuren. Etixx gaat willen bewijzen dat het kan om te koersen met zoveel kopmannen, bovendien denk ik dat die ‘ruzietjes’ bijzonder weinig voorstellen. :)

0
dammagic 3 maart 2015 om 19:42

Boonen zal de onbetwiste kopman zijn voor Vlaanderen en Roubaix bij QS. Lefevre houdt hem altijd de handen boven het hoofd. Terpstra zal naar een andere ploeg moeten gaan wil hij de kans krijgen als kopman.
Persoonlijk vind ik Terpstra te kort komen als absolute kopman als je hem vergelijkt met Vanmarcke, Cancellara en Sagan. Je moet ook niet vergeten dat Terpstra Roubaix alleen wist te winnen doordat de favorieten hem lieten rijden omdat ze te veel angst voor elkaar hadden.
QS heeft alleen kans als ze als eenheid opereren en de koers hard maken door mee te gaan in elke ontsnapping want al met al blijft het in de breedte een zeer sterk team.

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2015 om 20:00

Er zit natuurlijk een behoorlijk verschil tussen absolute kopman kunnen zijn en je eigen kopman eraf kunnen rijden maar Terpstra kan het in ieder geval al een stuk beter dan een Vandenbergh die al jarenlang misschien wel de gruwelijkste dokkeraar van het hele pak is.
Ik vind hem ook veel meer een kopman dan bijvoorbeeld Langeveld en eerder op gelijke voet met Boom plaatsbaar. Misschien niet bij de allersterkste 3 maar meteen eronder en genoeg gif en lef om voor jezelf te kunnen koersen.

Vanmarcke, Cancellara en (hopelijk) Sagan zullen wel het hardst gaan maar Terpstra moet (net als Stybar) echt het oortje uitdonderen wanneer ze het wiel nog kunnen houden en Tommeke eraf bengelt.

0
Quintenri 3 maart 2015 om 23:14

@ RV

Tommeke zal er niet af bengelen ;). Hij is nog steeds de sterkste van EQS. Hij maakt de koers altijd. Boonen is ook veel explosiever dan Terpstra en Terpstra kan vanaf dit seizoen misschien meer als favoriet bekeken worden dan andere jaren, en zal dus moeilijker kunnen winnen. Voor de rest schat ik Terpstra wel hoog in, zeker hoger dan Boom. Als hij kopman wil zijn, zal hij toch naar een andere ploeg moeten verhuizen, of wachten tot Boonen stopt. Als iemand als Tom in je ploeg zit, moet je geen eisen gaan stellen :)

0
simplex 4 maart 2015 om 00:34

Als je de kasseien klassiekers wil winnen moet je niet te snel weggaan bij een ploeg als EtixxQS. Dat weet Niki echt wel en ik denk dat hij heel goed inschat dat met of zonder Tom Boonen dit de meest perfecte ploeg voor hem is.
Hij is trouwens al enkele jaren (mede)kopman bij Lefevre.
En ook Niki's seizoen duurt langer dan die twee maanden en kan hij bij andere koersen in het jaar ook scoren.

0
Coldeportes 4 maart 2015 om 05:34

Van Gaal telt ook altijd de kansen, maar in de sport draait het uiteindelijk om het scoren. Iets waar Louis inmiddels ook achter is ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone