Demi Vollering ontbreekt op wegrit EK na val in Ronde van Scandinavië

donderdag 18 augustus 2022 om 18:07
Demi Vollering ontbreekt op wegrit EK na val in Ronde van Scandinavië

foto: Cor Vos

Demi Vollering staat aankomende zondag niet aan de start van de wegrit van het EK in München. Dat meldt de NOS. De nummer twee van de Tour de France Femmes is onvoldoende hersteld van haar val in de Ronde van Scandinavië. Thalita de Jong neemt haar plaats in.

Vollering kwam ten val in de vierde etappe van de Ronde van Scandinavië, die duurde tot afgelopen zondag. Daags nadien stapte ze niet meer op. “Uit voorzorg”, schreef haar ploeg SD Worx toen. Op dit moment blijkt ze nog niet in staat om te koersen. Naast vervanger De Jong, staan de volgende vrouwen wel aan het vertrek voor Nederland: Ellen van Dijk, Riejanne Markus, Charlotte Kool, Floortje Mackaij, Jeanne Korevaar, Anouska Koster en Lorena Wiebes. Op het overwegend vlakke parcours is sprintster Wiebes de kopvrouw.

Annemiek van Vleuten en Marianne Vos, die andere grote sterren uit de Tour de France Femmes, zijn er niet bij. Van Vleuten bereidt zich voor op de Ceratizit Challenge by La Vuelta (7-11 september), Vos geeft na een periode vol wedstrijden de voorkeur aan een trainingsblok.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 18 augustus 2022 om 18:57

Gewoon 100% voor het WK en eigen kans aldaar gaan. Op dat Parcours moet ze zowel Vos als van Vleuten kunnen backstabben. Lang leve jezelf, moederland daarna pas.

0
Bimbo Visma 18 augustus 2022 om 22:07

Geluk bij een ongeluk

Was ook een hele gekke selectie

0
Cornelius 18 augustus 2022 om 23:55

Ik had toch eerder Peperkamp (in dienst van Wiebes) gekozen. Maar, laten we in ieder geval hopen, dat de NL-dames er niet zo’n farce van gaan maken als in het verleden nog weleens gebeurde. Normaal gesproken, moet dit natuurlijk op dit parcours een eitje worden voor Wiebes.

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 18 augustus 2022 om 23:58

Ik zie Koster nog wel meerijden met een klein groepje in de finale.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone