Demi Vollering in tranen: “Hadden heel graag willen winnen voor Amy”

zaterdag 26 februari 2022 om 18:02
Demi Vollering in tranen: “Hadden heel graag willen winnen voor Amy”

foto: Cor Vos

Demi Vollering hield het niet droog na afloop van de Omloop Het Nieuwsblad. “We hadden heel graag willen winnen voor Amy”, zegt ze in tranen. “Vandaag misten we haar heel erg, met alles.”

Maar de Nederlandse renster van SD Worx kan zich geen verwijten maken: tactisch deed haar ploeg alles goed, zelf zat ze kapot. “Toen Annemiek ging op de Bosberg, kon ik er met mijn kleine teen nog bijblijven. Het was heel zwaar.”

“Ik hoopte daarna nog te herstellen, maar dat lukte niet echt. Ik kon niet echt uit de wind zitten, omdat er een zijwind stond. Ik kon dus niet echt wegkruipen in het wiel van Annemiek”, gaat ze verder. “Ik gokte op een sprint.”

“Ik had al het vermoeden dat ze van vroeg aan zou gaan, daar staat ze ook bekend om. Het lukte alleen niet meer om er overheen te komen. Ik was compleet leeg”, eindigt Vollering.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Michelangelo 26 februari 2022 om 18:45

Mooi interview met Demi. Leuk koppie om te zien, maar vooral de emotie rondom Amy was kippenvel.

Ze moet(en) alleen niet zorgen dat het te veel in de weg gaat zitten, dat “fietsen voor Amy”. Zolang het motiveert is het prima, maar als het gaat blokkeren dan moet je dat snel ook los gaan laten tijdens de koers, en er pas weer aan denken als je over de streep bent gebold.

0
wolfie67 27 februari 2022 om 10:24

Terecht dat van Vleuten na al haar kopwerk nog wist te winnen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone