Demare sprint naar wereldtitel bij de beloften

vrijdag 23 september 2011 om 16:52

foto: Sirotti

Arnaud Demare is de nieuwe wereldkampioen bij de belofte. De Fransman won in Kopenhagen de massasprint. Zijn landgenoot Adrien Petit maakte het Franse feestje compleet en werd tweede, terwijl de Brit Andrew Fenn het brons greep. Beste Nederlander was Wouter Wippert op de zevende plaats.

Vroeg in de wedstrijd koos de Braziliaan Carlos Manarelli het hazenpad. De Nederlandse sprinter Wouter Wippert ging even later in de achtervolging, maar wist de Braziliaan niet meer bij te halen. Dat laatste lukte de Italiaan Gianluca Leonardo wel, en zo ontstond een kopgroep van twee die lange tijd vooruit reed.

Nadat de twee voor het ingaan van de voorlaatste ronde terug ingelopen werden, scheidde een andere groep zich van het nog altijd zeer omvangrijke peloton af. De aanzet werd gegeven door de Deen Christopher Juul Jensen, en hij kreeg de Italiaan Eugenio Alafaci, de Zweed Filip Lindau, de Eritireër Natnanel Berhane, de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes en de Kazach Maxat Ayazbayev met zich mee. Veel ruimte kregen ze echter niet, en nog voordat de laatste ronde begon was hun poging alweer in de kiem gesmoord.

In het begin deze laatste ronde probeerde onder meer Jetse Bol na een mooie coupe van Nederland nog een sprint te ontlopen, maar ook dit mocht niet baten. Hierna was het gedaan met de aanvallen, aangezien Australië in de persoon van Luke Durbridge het tempo enorm hoog hield. In de laatste twee kilometer namen de Italianen het over, om in de slotkilometer afgelost te worden door de Brit Luke Rowe, die in dienst reed van Andrew Fenn. Met een ferme krachtinspanning in de laatste tweehonderd meter zette Adrien Petit de rest echter buitenspel, waarna zijn kopman Arnaud Demare het knap afmaakte.

Uitslag Wereldkampioenschap voor beloften 2011
1. Arnaud Demare (Frankrijk) 3u52m16s
2. Adrien Petit (Frankrijk) allen z.t.
3. Andrew Fenn (Verenigd Koninkrijk)
4. Rudiger Selig (Duitsland)
5. Marco Haller (Oostenrijk)
6. Filippo Fortin (Italië)
7. Wouter Wippert (Nederland)
8. Alexey Tsatevitch (Rusland)
9. Tosh van der Sande (België)
10. Andris Smirnovs (Letland)

11. Jetse Bol (Nederland)
14. Raymond Kreder (Nederland)

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair