Demaré niet eens met diskwalificatie, Grøndahl Jansen wilde neutralisatie
foto: Sirotti (archief)
woensdag 4 april 2018 om 17:27

Demaré niet eens met diskwalificatie, Grøndahl Jansen wilde neutralisatie

Arnaud Démare en Amund Grøndahl Jansen hebben op Twitter gereageerd op hun diskwalificatie in de Scheldeprijs. De Franse kampioen van Groupama-FDJ is het oneens met de beslissing van de jury om een dertigtal renners uit te sluiten na het passeren van een sluitende spoorweg. “Ik kon niet vermoeden dat het licht rood zou worden op het moment dat ik het spoor op reed”, schrijft Démare op Twitter.

“Ik sta absoluut niet achter het besluit van de jury. Ik ken de consequenties wel, nadat ik op het matje moest komen op het politiebureau van Valenciennes na Parijs-Roubaix 2014”, aldus de Fransman. LottoNL-Jumbo-renner Grøndahl Jansen had liever een andere oplossing gezien. “Als ik begon met remmen toen ik mij realiseerde dat de spoorweg ging sluiten, zou ik op het spoor zelf gestopt zijn. In koers ben je je gewoon niet bewust van verkeerssignalen. Ik begrijp de beslissing van de jury, maar ik denk dat de race geneutraliseerd moest worden voor de spoorweg”, schrijft de Noor op Twitter.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
5 april 2018 12:26
@ditisdavid Er gaat daar nergens een brug of wat ook over of onder het spoor. Ze hebben alleen pech dat de trein er op hetzelfde moment aankomt; in Middelburg is de kopgroep daar aan ontsnapt , daar gingen de spoorbomen op het laatste moment weer open. Overigens zijn er meer koersen waar een spoor doorheen loopt dus zo bijzonder is dat nou ook weer niet.

Reacties zijn gesloten.