Dekker komt niet aan sprinten toe in De Panne: “We mikten op een betere uitslag”

woensdag 24 maart 2021 om 19:59
Dekker komt niet aan sprinten toe in De Panne: “We mikten op een betere uitslag”

foto: Cor Vos

David Dekker liet in de UAE Tour zien dat hij tegen de beste renners kan opboksen, maar in de OxyClean Classic Brugge-De Panne kwam hij niet aan sprinten toe. Uiteindelijk kwam de snelle Nederlander als 27e over de streep.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Jan Boven, ploegleider van Jumbo-Visma in Brugge-De Panne, zag een hectische koers. “We wisten dat het in De Moeren op waaiers kon uitdraaien. In de eerste passage hebben we wat geprobeerd en waren we attent, maar er was in de passages daarna te weinig wind om het echt op de kant te trekken.”

Vervolgens probeerde de ploeg David Dekker in stelling te brengen voor de eindsprint. “Dat pakte niet helemaal uit zoals we hadden gehoopt”, ging de ploegleider verder. “We mikten toch wel op een betere uitslag, maar sommige jongens zijn net terug van een hoogtestage en misten vandaag misschien wat koershardheid.”

Boven kijkt al uit naar de komende Vlaamse klassiekers. “Ik denk dat we prima in orde zijn. Met Wout van Aert krijgen we onze kopman er dan natuurlijk bij. Deze wedstrijd was vandaag een echte sprinterskoers, waar het vorig jaar een echt slagveld was. De komende wedstrijden zullen weer heel anders verlopen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chasse_patate 24 maart 2021 om 21:48

Mag hopen dat de komende wedstrijden anders verlopen. Dit was gewoon een blamage.

0
Turtlehead 24 maart 2021 om 22:23

Zakte ergens rond km 3 van plek bij de eerste tien naar plek 60 of zo. Was dat toen VanEmden afgaf? Te vroeg met het treintje op kop is een bekende ziekte. Geen mannen die de laatste 2-3 km nog top zijn, en dan maar eerder beginnen?
Probeerde nog op te schuiven ergens rond de rode vlag, maar dat is natuurlijk kansloos, je kunt niet ff 40 plaatsen goedmaken en dan nog sprinten.

0
Murcia 24 maart 2021 om 22:35

Dekker had gewoon de benen zelf niet volgens mij, ik zag duidelijk iemand Kooij? van TJV omkijken in de hoop dat David zijn wiel ging pakken maar toen zat hij al veel te ver. In UAE wist hij telkens vrij makkelijk zelf zijn positie voorin te pakken maar nu was hij in de bochtenreeks al kansloos. Wat het extra jammer maakte is dat ze de rest van de koers zo alert met de hele ploeg reden. Dan is deze uitkomst extra teleurstellend.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone