Dekker gaat crossen in Luxemburg en op Koppenberg

vrijdag 25 oktober 2019 om 17:11
Dekker gaat crossen in Luxemburg en op Koppenberg

foto: Cor Vos (archief)

Jens Dekker maakt komend weekend zijn rentree in het veldrijden. De 20-jarige Nederlander kampte de laatste jaren met ademhalingsproblemen, waardoor hij in januari besloot om voorlopig te stoppen. Na een periode van vooral veel trainen duikt hij komend weekend in Luxemburg terug het veld in.

Dekker schrijft op zijn website dat hij met Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies een nieuwe ploeg heeft gevonden. Afgelopen seizoen stond hij nog onder contract bij Corendon-Circus. “Ik hoorde dat ik geen volledige support meer zou krijgen voor het seizoen. Kort daarna hebben we besloten een punt achter de samenwerking te zetten. Ik heb bij een aantal grotere ploegen rondgevraagd maar gezien mijn situatie was er (begrijpelijkerwijs) weinig interesse”, aldus Dekker.

Koppenbergcross
De voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren rijdt zondag in Contern een UCI C2-cross. “Ik weet niet hoe goed de vorm is, en daardoor is het moeilijk om een beslissing te maken over welke wedstrijden te rijden, ook weet ik daardoor niet of ik geselecteerd ga worden voor wedstrijden met de nationale selectie”, zegt de jongeling. “De tweede wedstrijd gaat de Koppenbergcross zijn, traditioneel gehouden op 1 november. Op dit moment ziet het er naar uit dat ik het Europees Kampioenschap links laat liggen om thuis te blijven en te trainen. Daarna is het voor mij ook een klein mysterie.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Baik-Baik 25 oktober 2019 om 18:03

Ik wens hem veel sterkte en hoop vooral dat hij weer gezond wordt.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair