Deignan richt pijlen op Amstel Gold Race

woensdag 29 november 2017 om 08:55
Deignan richt pijlen op Amstel Gold Race

foto: Boels-Dolmans

Voormalige wereldkampioene Lizzie Deignan eindigde tijdens de Ardennenklassiekers van het afgelopen seizoen drie keer als tweede, steeds achter ploeggenote Anna van der Breggen. Komend jaar hoopt ze in ieder geval één keer op het hoogste schavot te staan. “Ik wil de Amstel Gold Race winnen”, zegt ze tegen CyclingWeekly.

“Het programma voor komend seizoen is nog niet definitief”, legt de 28-jarige Britse uit. “Maar ik zou graag de Amstel Gold Race winnen. Dat is het grote doel, dus ik wil pieken aan het einde van het voorjaar. Door mijn prestaties van afgelopen seizoen heb ik laten zien dat ik de Ardennen aan kan. Ze alle drie winnen is niet het doel. Er zijn in elke koers veel factoren die ik niet kan controleren. Ik zou al blij zijn als ik in die periode goed in vorm ben.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Stenalic 29 november 2017 om 10:00

Alle pijlen op één dag. Tjah…

west 29 november 2017 om 10:20

Je rijdt voor een Nederlandse ploeg met een Nederlandse kopvrouw en dan kies je als “voor de sponsor minder interessante buitenlandse” het doel; het winnen van dè Nederlandse koers?

Mathieu Moller 29 november 2017 om 10:50

Ik dacht even dat het over Philipp ging en dat leek me wel erg enthousiast, maar voor Lizzie moet het te doen zijn.

Hoebele 29 november 2017 om 12:55

Vorig jaar won ze in de regenboogtrui met groot gemak de Holland Hills Classic, over hetzelfde parcours als de AGR. Dit jaar drie keer 2e in Ardense week, dus een zeer haalbaar doel. Zou wel mooi zijn als VDB haar 4e Waalse Pijl wint en Guarnier (mits volledig hersteld) LBL wint. Niet alle pijlen op één dag, maar drie pijlen op drie dagen.

teunster 29 november 2017 om 23:50

Ik zal wel rancuneus of verzuurd zijn maar ik kan haar en haar interviews missen als kiespijn. Wat mij betreft komt er heel snel een grote golf nieuw talent aan die haar snel doet vergeten. En een beetje tegenspel voor onze oranje kanjers vind ik ook wel gezond. Hopelijk wordt er volgend seizoen weer een stap gezet wat betreft uitzenden van beelden van vrouwenkoers. Het afgelopen wk vond ik echt fantastisch.
West wat jij zegt dacht ik ook direct haha!