Degenkolb over mogelijke aanpassing Bos van Wallers: “Maakt het veiliger”

Degenkolb over mogelijke aanpassing Bos van Wallers: “Maakt het veiliger”

foto: Sirotti

donderdag 13 december 2018 om 14:39

Eind november kwam de Franse krant La Voix du Nord met het nieuws dat er mogelijk gesleuteld zal worden aan het Bos van Wallers. Om het aantal valpartijen terug te dringen, wil men het gras tussen de kasseien verwijderen. “Geen slechte beslissing”, zo tekent Cyclingnews op uit de mond van John Degenkolb.

Het idee komt uit de koker van vrijwilligersorganisatie Les Amis de Paris-Roubaix, die zich bezighoudt met het onderhouden én behouden van de kasseistroken uit de Franse klassieker. “Als we het niet doen, dan zullen er in een regenachtige editie veel meer valpartijen zijn”, is voorzitter François Soulcier van mening.

Wat de organisatie wil doen? Met een hogedrukspuit het gras tussen de stenen verwijderen, om vervolgens mortel (een soort beton) tussen de keien te gieten. Het kan worden gezien als een noodoplossing, aangezien ze in het Bos van Wallers geen chemicaliën mogen gebruiken om gras te verdelgen.

Er is de laatste tijd veel te doen over het gevreesde Bos van Wallers – foto: Sirotti

Regenachtige editie 
Het is een methode die zeker niet onomstreden is. Sommigen spreken namelijk van heiligschennis. Degenkolb – drie jaar geleden nog winnaar van Parijs-Roubaix – is het hier niet mee eens. “Het is niet dat ze er een laag asfalt overheen gooien. De keien zullen er niet opeens anders bij liggen. Ik denk niet dat – eenmaal je op de strook zit – het anders zal aanvoelen.”

De renner van Trek-Segafredo kijkt vooral naar de voordelen. “Het maakt het vooral veiliger. Als we nu namelijk een regenachtige editie hebben, is het bijna onmogelijk om er overheen te rijden. Ik geef dan ook de voorkeur aan cement, aangezien we dan altijd het Bos van Wallers kunnen aandoen. De wedstrijd kan hierdoor juist veiliger worden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

wiebipedia 13 december 2018 om 14:53

Ik had het al eerder vernoemd in het topic waarna verwezen wordt, maar ik denk dat de criticasters ook gewoon moeten vertrouwen op de capaciteiten en intenties van die groep vrijwilligers. Uit eerdere documentatie en documenten blijkt dat een groep liefhebbers te zijn die niets liever willen dan de wedstrijd in z’n meest pure en mooiste vorm in stand te houden.

Ik ben het dus eens met Degenkolb

S-Works87 13 december 2018 om 15:04

Roubaix = Roubaix

Niks aan doen (Y)

moa 13 december 2018 om 15:13

Eens.

Ze zullen waarschijnlijk een voeg plaatsen die onkruid tegenhoud. Ze gaan het huis niet voegen zoals huistegels zodat alles uitgevlakt wordt.

Aan de tegenstanders. Ga es naar daar en fiets door het bos.

KnightBiker 13 december 2018 om 15:23

@ Moa – Ik heb nog niet veel tegen reacties gezien… Het lijkt me bovendien niet nodig om Het hele bos onderhanden te nemen, Alleen De eerste +- 500 meter. (Daarna wordt Het veld een stuk meer uit elkaar getrokken en zijn De risico’s op grote valpartijen minder omdat De snelheid niet meer op 60 kph ligt.

Kantekening die Ik wel wil plaatsen is dat het een glibberboel is, maar dat dat Ook komt door mos en andere glibberigheid: Het vocht moet Ook weg kunnen zodat er geen mos en algen, of wat voor groene zooi Daar zou kunnen groeien en dat is daar lastig.

Fast Freddy 13 december 2018 om 16:32

Ik kan me weinig valpartijen in het bos herinneren…

Emergo 13 december 2018 om 17:00

Gevallen zeker ?

davyduck 13 december 2018 om 23:29

Mortel, een soort cement … serieus?

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone