Degenkolb droomt over winst Vlaanderen en wereldtitel

dinsdag 6 november 2018 om 13:28
Degenkolb droomt over winst Vlaanderen en wereldtitel

foto: Sirotti

John Degenkolb kwam in de Tour sterk terug, met de etappezege in de rit naar Roubaix. Met Parijs-Roubaix op zijn erelijst, heeft Degenkolb nog twee andere doelen: de Ronde van Vlaanderen winnen en wereldkampioen worden. Dat vertelt de Duitser tegen Cyclist.co.uk. “Als ik één wens mag doen, dan is dat zeker wat ik zou wensen.”

Terugblikkend op zijn Tourritzege zegt Degenkolb: “Je weet van te voren nooit 100 procent zeker of je kunt winnen, maar ik wist dat ik een heel goede kans had.” In een groepje van drie klopte de Duitser Greg Van Avermaet en Yves Lampaert. “Het was echt fijn om het initiatief te nemen.”

De renner van Trek-Segafredo verwacht dat hij op het WK parcours van 2019 meer kansen heeft dan dit jaar. “Ik hoop echt dat het parcours goed bij me past, maar ik heb het nog niet in detail bekeken. Ik denk dat het laatste rondje redelijk goed voor me is, maar ik weet niet hoe moeilijk de beklimmingen in het begin zijn.”

Degenkolb kwam in zijn laatste jaar bij Giant-Alpecin zwaar ten val tijdens een training. Een lange revalidatie volgde. Het was een moeilijke tijd, aldus de 29-renner. Sinds die tijd is Degenkolb nooit meer de enige kopman van zijn ploeg geweest. Ook komend seizoen niet. “We hebben Jasper Stuyven en met Mads Pedersen ook de nummer twee van de Ronde van Vlaanderen. We zullen rijden als een team. Dat geeft ons een enorm voordeel ten opzichte van de andere teams”, vertelt Degenkolb.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Samlambeej 6 november 2018 om 13:46

en ik droom van Melania en Ivanka Trump op Kerstavond met een bunnytail achteropgespeld.

Lalsacien 6 november 2018 om 17:00

Dat zegt net zoveel over jou als de droom van Degenkolb over hem….

west 6 november 2018 om 14:31

Dit is eigenlijk exact hetzelfde verhaal wat ie ook al vertelde in het artikel dat met de ploegpresentatie van Trek is geschreven?
https://www.wielerflits.nl/nieuws/john-degenkolb-wil-er-weer-staan-en-een-monument-winnen/

Romāns Vainšteins 6 november 2018 om 15:33

Ja, maar zo’n leuke snor doet je al snel iets dubbel neerpennen.

bommie 6 november 2018 om 15:54

‘De renner van Trek-Segafredo verwacht dat hij op het WK parcours van 2019 meer kansen heeft dan dit jaar’.
Da’s wel de grootste open deur die ik hier ooit heb gelezen…

Romāns Vainšteins 6 november 2018 om 16:21

Zou men bedoelen dat hij in 2019 meer kansen heeft op het parcours van 2019 omdat dit simpelweg in 2019 verreden wordt ?

Mwielerfan 6 november 2018 om 18:40

Mooi dat hij weer durft te dromen van de klassiekers

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone