Deen Von Folsach wint Ronde van Midden Nederland

zondag 26 augustus 2018 om 17:09
Deen Von Folsach wint Ronde van Midden Nederland

Casper Von Folsach heeft de Ronde van Midden Nederland op zijn naam geschreven. De Deen van ColoQuick ontsnapte in de finale en kwam in Utrecht solo als eerste over de finish. Maarten van Trijp won de sprint van de achtervolgende groep en finishte als tweede.

Het officiële startsein werd vandaag gegeven dicht bij voetbalstadion Galgenwaard, waar FC Utrecht het later op de middag zou opnemen tegen VVV uit Venlo. Het tempo lag aan het begin van de wedstrijd meteen hoog, waardoor het voor vluchters lastig was om weg te komen. Marijn van den Berg, Piotr Havik en Ludvik Aspelund Holastad kwamen als eerste boven op de Piramide van Austerlitz – een van de beklimmingen in de wedstrijd over de Utrechtse Heuvelrug.

Van den Berg, Havik en Rory Townsend rondden vervolgens als eersten de top van de Ruiterberg. Even later kwam er dan eindelijk een serieuze ontsnapping tot stand; de Noor Ole Forfang, Marijn van den Berg en Rick van Breda vielen aan en kregen een kleine voorsprong. Ze wisten hun marge uit te bouwen tot bijna een minuut. Van den Berg kwam ook op de Amerongse Berg als eerste boven, en zette daarmee zijn ambities voor het bergklassement kracht bij.

Timothy Stevens zette vervolgens de tegenaanval in en kreeg Van Breda’s ploeggenoot Sven van Luijk mee in zijn wiel. Het tweetal naderde de kopgroep snel en volgde al spoedig op een halve minuut. Vooraan stonden ze echter niet stil, waardoor de achtervolgers aanvankelijk bleven hangen. Het peloton verloor echter steeds meer terrein en zag het verschil oplopen tot tweeënhalve minuut. Stevens en Van Luijk wisten uiteindelijk het gat tóch te dichten, waardoor we vijf vluchters kregen.

In het peloton werd het tempo de hoogte ingejaagd, waardoor de tijdsverschillen weer wat terugliepen. Het pak scheurde daarbij zelfs in stukken. Van Luijk kwam als eerste boven op de Grebbeberg, voor Van den Berg en Van Breda. Daarachter werd echter serieus gas gegeven en op de top van ‘de Greb’ was de achterstand van het peloton nog maar een halve minuut.

Op de Lekdijk trok het peloton in waaiers en kort erna werden de vijf koplopers ingelopen. Er ontstond een nieuwe omvangrijke kopgroep, waaruit Von Folsach vijf kilometer voor het einde wist te ontsnappen. De Deen wist uit de greep van het peloton te blijven en kwam in Utrecht met een klein verschil op zijn achtervolgers als eerste over de finish.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 26 augustus 2018 om 18:41

Von Folsach reed in zijn eerste jaar een goede tijdrit in de Ronde van Denemarken, maar had daarna veel moeite te bevestigen. Is natuurlijk ook vooral een baanrenner.

0
kelderfan 26 augustus 2018 om 21:52

Leuk dat Jan Maas bij ’t 1e. peloton zat.

0
rvmnantonvg 27 augustus 2018 om 13:20

De enige internationale wedstrijd in deze provincie met live beelden op RTV Utrecht. Dank aan Business Park Utrecht Papendorp voor alle steun

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone