Deelnemersveld ZLM Tour krijgt steeds meer vorm

dinsdag 31 mei 2022 om 19:17
Deelnemersveld ZLM Tour krijgt steeds meer vorm

Mareczko - foto: Cor Vos

Het deelnemersveld van de ZLM Tour krijgt steeds meer vorm. Nadat de organisatie eerder al de komst van onder meer Olav Kooij en Elia Viviani aankondigde, is nu ook de deelname van Jakub Mareczko, Arvid de Kleijn, Sasha Weemaes en Bram Welten bekendgemaakt.

Jakub Mareczko van Alpecin-Fenix ging begin deze maand van start in de Giro d’Italia, maar al op de vierde dag moest hij met een lichte verkoudheid de strijd staken. In Veenendaal-Veenendaal keerde hij terug in koers en sprintte hij naar de vierde plaats achter Dylan Groenewegen, Gerben Thijssen en Arnaud De Lie. Eerder in het seizoen won hij een etappe en het puntenklassement in de Tour of Antalya.

Human Powered Health rekent op de sprintkwaliteiten van Arvid de Kleijn. De snelle Nederlander won dit jaar de openingsetappe in de Vierdaagse van Duinkerke door Jason Tesson en Nils Eekhoff te verslaan, maar kwam dan in de Ronde van Hongarije hard ten val. Vervolgens wist hij, ondanks dat de littekens van zijn val nog duidelijk zichtbaar waren, in Veenendaal-Veenendaal op de negende plaats beslag te leggen.

Sasha Weemaes is in de sprints het speerpunt bij Sport Vlaanderen-Baloise. De rappe Belg was eerder dit jaar tweede in de Dorpenomloop Rucphen en was vandaag weer tweede in Gullegem Koerse, in het groepje achter de ongenaakbare Remco Evenepoel. Bram Welten van Groupama-FDJ staat met de nationale selectie aan het vertrek. De 25-jarige renner reed afgelopen week de Boucles de la Mayenne, waar hij tweede was in de openingsrit.

Kooij en Viviani
Eerder kondigde de organisatie al de deelname van sprinters Olav Kooij (Team Jumbo-Visma), Elia Viviani (INEOS Grenadiers), John Degenkolb en Sam Welsford (DSM) aan. Renners die als favoriet voor de eindoverwinning worden genoemd, zijn onder anderen titelverdediger Mike Teunissen, Mick en Tim van Dijke (Team Jumbo-Visma), Luke Plapp, Magnus Sheffield (INEOS) en Sebastian Langeveld (nationale selectie).

De ZLM Tour begint op 8 juni in Kapelle en duurt vijf dagen. De slotetappe wordt op 12 juni van Made naar Rijsbergen verreden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Daniel17 31 mei 2022 om 19:29

Zijn de sprinters ook niet gewoon favoriet voor het eindklassement?
Er zijn niet echt lastige etappes. De etappe met finish is Buchten is de enige die niet volledig vlak is, maar de laatste 50km is ook gewoon vlak, die paar heuveltjes in het middel van de rit horen de sprinters ook gewoon aan te kunnen.

Samamba 31 mei 2022 om 19:51

Ergens een beetje vreemd dat er hier niet één van de ploegen die in puntennood zit aan de start komt. Voor een .Pro wedstrijd toch een vrij zwak deelnemersveld imo. Voor veel ploegen is het echter kiezen tussen 2 vlaamse koersen (Hageland + Elfstedenronde) en de ZLM Tour. Vier wedstrijden tegelijkertijd rijden (met ook de Dauphiné en Zwitserland) is natuurlijk wel heel moeilijk.

xistnc 31 mei 2022 om 20:11

Als Sasha Weemaes al aangekondigd wordt, dan zegt dat veel over de kwaliteit van het deelnemersveld. Hopelijk wordt het geen sprintersbal. Is het nog ergens te volgen, behalve terplekke?

xistnc 1 juni 2022 om 07:32

Thanks! ++

Jean Dumas 1 juni 2022 om 03:00

Als er wind staat kunnen de etappes in Zeeland wel leuk worden, maar het deelnemersveld is niet om over naar huis te schrijven.

Headlines

Populair

Materiaalzone