Deel renners Vacansoleil-DCM gered door ploeg-Van der Schueren

dinsdag 1 oktober 2013 om 16:43
Hilaire Van der Schueren

foto: Sirotti

De nieuwe ploeg van Hilaire Van der Schueren (foto) gaat Wanty heten. Het Belgische bedrijf is momenteel nog co-sponsor van Accent.Jobs-Wanty. Er is een tweede sponsor voor de nieuwe ploeg, maar die naam wordt nog niet naar buiten gebracht, meldt Van der Schueren tegen de NOS. ”Maar ik kan niet iedereen meenemen van Vacansoleil-DCM”, aldus de Vlaming.

Van der Schueren gaf een vijftiental namen door aan de UCI. ”Het wordt een ProConti-ploeg van 20 à 25 renners. Wanty wordt hoofdsponsor. Er is ook een tweede sponsor gevonden, maar die maken we nog niet bekend.”

Van der Schueren maakt nog niet alle namen bekend. ”Met Björn Leukemans heb ik een akkoord. Hij tekent vandaag of morgen. Ik weet niet hoe ver Hoogerland is. Hij was in gesprek met Alonso, Astana en Lampre, maar Johnny gaat me na aan het hart. Ik spreek hem morgen.”

Ook Thomas de Gendt, Marco Marcato en Juan Antonio Flecha hebben ook nog geen nieuwe werkgever voor 2014. ”De Gendt? Dat zal te duur zijn. Marcato zou meegaan, maar hij kreeg een verbeterde aanbieding van Cannondale. Daar zet hij zijn handtekening. Flecha heeft mij verleden week gebeld. Hij zou graag nog een jaar fietsen en hij zou dat graag bij mij doen.”

Kenny van Hummel is nog niet opgebeld. “Hij had al een overeenkomst met Alonso”, zegt Van der Schueren, echter mislukte de deal tussen Euskaltel en Alonso. De ploeg neemt een aantal renners over van de ploeg Accent.Jobs-Wanty, waaronder de Luxemburger Jempy Drucker en is met Romain Feillu en Tomasz Marczynski in gesprek.

Frederik Veuchelen en Mirko Selvaggi zijn zeker van een contract bij Van der Schueren. Daarnaast zegt Van der Schueren: “Ik neem graag talenten als Wesley Kreder, Bert-Jan Lindeman, Maurits Lammertink en Wouter Mol mee. Pas op, ze hebben echter nog geen contract. Maar ze liggen me nauw aan het hart.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone