‘Deceuninck-Quick Step ziet in Bennett vervanger voor Viviani’

maandag 8 juli 2019 om 12:05
‘Deceuninck-Quick Step ziet in Bennett vervanger voor Viviani’

foto: Cor Vos

Sam Bennett wordt nog altijd in verband gebracht met Deceuninck-Quick Step. Hoewel teambaas Patrick Lefevere onlangs nog afrekende met de geruchten, meldt Het Nieuwsblad vandaag dat de ploeg de Ier op het oog heeft als vervanger voor Elia Viviani.

Begin vorige maand verwees Lefevere de geruchten rond een mogelijke komst van Bennett nog naar het rijk der fabelen. “Soms weet ik blijkbaar meer dan de journalisten. Bennett heeft al lang bijgetekend bij BORA-hansgrohe”, zei de ploegbaas van Deceuninck-Quick Step destijds. Toch wordt vandaag opnieuw de interesse gemeld van de Belgische ploeg voor de Ier.

Nu Elia Viviani op weg lijkt naar Cofidis, zou Bennett de ideale vervanger zijn. Omdat Deceuninck-Quick Step met Maximiliano Richeze en Fabio Sabatini mogelijk ook twee gangmakers verliest, komt daarmee tevens een plaatje vrij voor Bennetts vaste lead-out Shane Archibold. Bij BORA-hansgrohe hopen ze nog altijd dat de Ier aanblijft.

Bennetts zaakwaarnemer is echter formeel: “Sam rijdt waar hij vindt dat hij de beste toekomst heeft.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Abdoe 8 juli 2019 om 12:19

Zou een goede match zijn. Net als zijn voorganger Viviani een potentiële veelwinnaar in een ploeg die op hem is afgestemd, maar afkomstig van een ploeg die andere renners prioriteit geeft. Op de een of andere manier weet Quick Step steeds zulke, in hun huidige ploeg ondergewaardeerde, renners aan te trekken, waarschijnlijk ook nog eens relatief goedkoop.

KimJungPoels 8 juli 2019 om 12:24

Denk niet dat Bennett op dit moment heel goedkoop is, die is de laatste 1,5 jaar sowieso al veel aan het winnen. Maar denk dat ie onder lefevre nog wel een extra stap kan maken…

tvm 8 juli 2019 om 12:32

Veel mensen hebben de mond vol van DQS als goede ploeg die altijd sterke renners weet voort te brengen, maar ondertussen zijn ze vooral ook bezig met talenten opkopen bij andere ploegen. Geldt eigenlijk ook wel voor TJV de laatste jaren.

Is dat erg? Nee, natuurlijk niet. Maar ze moeten niet oen alsof ze het wiel hebben uitgevonden. Het is slim inkoopbeleid.

KimJungPoels 8 juli 2019 om 12:38

Totaal mee oneens. Alaphilippe, Gaviria, Jungels, Lampaert, Mas, Jakobsen, Asgreen zijn allemaal groot geworden onder lefevre. En zo zijn er nog een heel aantal te noemen.

tvm 8 juli 2019 om 13:23

Dat is toch wel een aardig rijtje, nu je het zegt. Al zou ik Jakobsen er niet bij rekenen, die reeg de overwinningen al aaneen in Nederlandse dienst.

Echter hebben ze ook een groot deel renners extern opgehaald (Cavendish, Uran, Kittel, Viviani, Gilbert, Terpstra, etc.) toen ze daarvoor gewoon al goed waren.

Wat wel een pluspunt van de ploeg is: een neusje hebben voor de goede aankopen en ze alle neuzen de goede kant op weten te krijgen. Iets wat bij Visma nu ook lijkt te lukken.

LutsenkoFan 8 juli 2019 om 13:29

Jakobsen reed bij een continentaal team dus ik zou dat niet mee rekenen gezien het niveau van die wedstrijdjes.

Mwielerfan 8 juli 2019 om 14:15

Inderdaad want alaphilippe fietste ook al zelf naar de basisschool en was meestal op tijd voor de les, dus die telt ook niet mee

nobrakes 8 juli 2019 om 12:53

Zou wel jammer zijn voor Jakobsen, blijft daarmee 2e / 3e in de pikorde als pure sprinter

ChefSpijker 8 juli 2019 om 13:14

Dat is maar de vraag natuurlijk. Jakobsen heeft Bennett ook al vaker geklopt (en vice versa). Bennett zal vooral op zwaardere parcoursen voorlopig nog wat beter uit de voeten kunnen (al was Fabio vorig jaar in zware Plouay ook al prima), maar qua topsnelheid zal het weinig schelen. Waarbij Fabio nog 6 jaar ontwikkeling te goed heeft. Dan kun je bijv. prima met Bennett volgend jaar naar de Tour en het jaar erop eens denken aan Fabio (als hij zijn ontwikkeling doorzet) en dan Bennett gewoon weer de Giro laten doen.

Mwielerfan 8 juli 2019 om 14:16

Jakobsen hoeft echt nog niet als sprinter naar de grootste wedstrijden

Kannibaal van Schepdaal 8 juli 2019 om 14:45

Jakobsen heeft nog niet eens een grote ronde gereden. Maak Bennett kopman in de Tour in 2020 en 2021, en laat Jakobsen nog een jaar of twee rijpen in de Giro en/of de Vuelta.

Vincent Lacressonniere 8 juli 2019 om 22:28

Jakobsen is pas 14 hè… helemaal niet gek om dan al 2e (of 3e) sprinter te zijn.

Samlambeej 8 juli 2019 om 22:30

Jakobsen moet eerst maar eens een lastig rondje van een week ordentelijk zien uit te rijden. Patrick bespeelt de media weer eens als de dirigent van z'n eigen onderhandelingen. Al kan Bora wedijveren met Quickstep qua structuur voor een sprinter , ik denk dat ze daar toch behoorlijk hun handen vol ($$) hebben aan Ackermann, Sagan en Schachmann. Dus nog eens de hoofdprijs neertellen voor een renner die ze toch pas in 3de instantie selecteren. Dat klopt niet helemaal.

Scott Sunderland 8 juli 2019 om 12:54

Prima optie ter vervanging van Viviani ! Bennett zal niet goedkoop zijn nee, maar dat is Viviani ook niet natuurlijk. De salarissen van Gilbert en Mas komen waarschijnlijk ook vrij. Daar staat tegenover dat Alaphilippe ongetwijfeld een sterk verbeterd contract heeft getekend.

jooprioolpijp 8 juli 2019 om 14:17

Ik kan wel genieten van de quasi-openbare manier waarop het aankoopbeleid van DQS via de media lijkt te lopen. Lekkere soap. Als ik Bennett was wist ik het wel.

leegloper 8 juli 2019 om 17:27

Toch wel apart hoe DQS sprinters blijft doorwisselen. Tot nu toe lijken ze het steeds verstandig te doen gezien de prestatiecurven van komende en vertrekkende sprinters, maar toch. Cavendish, Kittel, Gaviria en Viviani verliezen, dat is een serieus rijtje.

Peter Lippens 8 juli 2019 om 17:43

En de Ier is in Ieper geboren dacht ik al schat ik Viviane toch een maatje hoger in.

Angedelamontagne 9 juli 2019 om 01:34

Viviani, goed van af denk ik. Zal ook wel een reden hebben dat hij een niveau lager gaat rijden. Jakobsen is een echte pijl, maar zo onregelmatig. Heb hem dit jaar zich al drie keer uit het rijtje weten zetten terwijl de ploeg voor hem aan het werken was. Bennett lijkt me een goede aanwinst voor de tourploeg, zal bij DQS kansen krijgen die hij bij Bora nooit krijgt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.