Deceuninck-Quick-Step verwelkomt Brits talent Ethan Vernon

zaterdag 9 oktober 2021 om 09:35
Deceuninck-Quick-Step verwelkomt Brits talent Ethan Vernon

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step heeft zich voor volgend jaar versterkt met de Britse baan- en wegrenner Ethan Vernon. Dat schrijft ploegmanager Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad in zijn wekelijkse column. Vernon maakte afgelopen zomer deel uit van de Britse achtervolgingsploeg, die zevende werd op de Olympische Spelen. Vervolgens werd hij zevende op het WK tijdrijden voor beloften.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Lefevere schrijft in zijn column dat het nieuwe seizoen volgende week in West-Vlaanderen begint voor zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step en dat dan ook al de nieuwe renners aansluiten, onder wie Ethan Vernon. “Dan komen we met iedereen al een eerste keer samen in Tielt. Voor een feestje op maandag, maar vooral voor veel praktische zaken: een eerste fotoshoot in de nieuwe trui, een bikefitting en overleg over de programma’s. Alle renners voor 2022 zijn er maandag bij, ook de nieuwkomers. Martin Svrcek die vanaf juli voor ons gaat koersen en ook Ethan Vernon, een jonge Britse renner die zevende was op het WK tijdrijden voor beloften.”

Vernon, die in augustus 21 jaar werd, reed zowel op de baan als op de weg al mooie uitslagen bij elkaar. Zo werd hij vorig jaar tweede op de Kilometer en vijfde in de puntenkoers tijdens het EK baanwielrennen in Plovdiv en mocht hij met de Britse ploeg mee naar de Olympische Spelen van Tokio. Dit voorjaar eindigde hij met de Britse wegploeg tiende in de Trofeo Alcudia, onderdeel van de Challenge Mallorca, en na de Spelen won hij een etappe in de Tour de l’Avenir in een sprint. Daarna reed hij de Tour of Britain, voordat hij zevende werd tijdens het WK tijdrijden voor beloften in Vlaanderen.

Lefevere hoopt het contract met Cavendish volgende week af te ronden – foto: Cor Vos

Volgens Lefevere heeft de selectie van Deceuninck-Quick-Step voor volgend jaar 29 renners. “Dat wil zeggen dat er nog één plaats open ligt”, schrijft de 66-jarige ploegmanager. Mark Cavendish, onlangs de winnaar van de Sparkassen Münsterland Giro, is er ook bij in Tielt, laat hij weten. “Contractueel is alles nog niet rond, maar ik hoop dat volgende week af te ronden. De discussie is voorlopig nog dezelfde: welke rol kan Mark na zijn carrière spelen voor onze ploeg en hoe kunnen we hem daarvoor verlonen?”

Dit artikel delen:

12 Reacties

xistnc 9 oktober 2021 om 09:41

Klinkt niet bepaald als een hoogvlieger, die Vernon. Ik ben benieuwd welke extra-sportieve argumenten zijn.

0
Lay On 9 oktober 2021 om 09:50

Verzin eens iets…. ben reuze benieuwd naar je gedachtengangen.

0
josi 9 oktober 2021 om 09:53

Een rit in de Tour de l’Avenir en 7de op het WK is toch zeker niet slecht voor een jongen die net 21 is geworden en nog maar weinig op de weg heeft gereden? Hij zal wel goede waarden kunnen overleggen.

0
Kopinkas 9 oktober 2021 om 09:53

Als het geen hoogvlieger is, kan hij nog altijd sprint-aantrekker voor Evenepoel spelen…
Serieus: toch een rit gewonnen in de Tour de l’Avenir, en behoorlijke tijdritten daar en in de Tour of Britain?

0
NiM 9 oktober 2021 om 13:21

Dit is 1 van de aankomende Britse talenten, nog jonger dan Hayter. Was een jaar of 2-3 terug wereldrecordhouder op de baan bij de junioren in de achtervolging. Tijd die nadien door Fisher Black verbeterd werd. Maar goed, als jij t zegt schrijven we hem alvast af .

0
RodyTur10 9 oktober 2021 om 10:03

Opmerkelijk al die Britse talenten. De successen van Wiggins, Froome, Thomas in de Tour en op de baan met Hoy en Kenny hebben blijkbaar voor grote inspiratie gezorgd. Voorheen was Groot-Brittannië toch helemaal geen wielernatie?

0
dit is mijn voorwiel 9 oktober 2021 om 10:23

Vanaf 2008 veel veel veel geld in gepompt. Plukken ze al een tijdje de vruchten van maar zal afvlakken verwacht ik. Geldkraan is wat aangedraaid.

0
Turtlehead 9 oktober 2021 om 11:42

Ja, Team GB volgt een beetje de Rabobank-cyclus. Hopelijk voor hen met een iets minder diepe put.

0
Panache 9 oktober 2021 om 12:51

Dat is de mondialisering, zo zie je tegenwoordig ook goede Slovenen, Ecuadorianen en Afrikanen (opkomend).

0
Innsbruck 9 oktober 2021 om 15:54

Die wedstrijden in Groot Brittanië kunnen anders wel op massa’s enthousiaste fans rekenen.

0
bilthoven 9 oktober 2021 om 12:27

Vernon geldt in Groot Brittannië als een heel groot talent. Dit zou dus wel weer eens een gouden greep van Lefèvre kunnen zijn.

0
Innsbruck 9 oktober 2021 om 15:55

Asgreen was ook niet dé hotshot van zijn generatie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone