Deceuninck-Quick-Step plant over twee weken al eerste trainingskamp

dinsdag 2 juni 2020 om 12:12
Deceuninck-Quick-Step plant over twee weken al eerste trainingskamp

©Sigfrid Eggers

De eerste ploegtrainingen sinds het uitbreken van het coronavirus liggen al achter ons. Bij Deceuninck-Quick-Step komen ze pas op 15 juni voor het eerst weer samen, maar dan wel meteen tijdens een driedaagse stage in de Vlaamse Ardennen.

“Niet op hotel, maar in een groot huis”, klinkt het in een persbericht. “Zo wordt het contact met de buitenwereld tot een minimum beperkt en worden geen onnodige gezondheidsrisico’s genomen. Het medische team van de ploeg werkt ook aan een plan dat er voor moet zorgen dat de renners en de leden van de staf voor vertrek of direct bij aankomst op Covid-19 worden getest.”

“Het gaat meer om het samenbrengen van de groep en samen plezier maken op de fiets. Dat is belangrijker dan erg gestructureerde trainingssessies houden”, zegt coach Koen Pelgrim over de mini-stage. “We zullen van de gelegenheid gebruikmaken om het parcours  van de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem te verkennen. En misschien ook dat van Parijs-Roubaix, al moeten we daarvoor de Franse grens over en dat kan ingewikkeld worden.”

De ploeg wil ook in juni graag een hoogtestage organiseren, maar daarvan liggen de details nog niet vast.

Dit artikel delen:

9 Reacties

LB108 2 juni 2020 om 13:12

Kan je niet beter voordien vragen een test thuis te laten doen?
Nu komen ze toe, doen ze een test maar als iemand positief is kan hij iedereen al besmet hebben in die tijd..

boenk 3 juni 2020 om 05:08

“Het medische team van de ploeg werkt ook aan een plan dat er voor moet zorgen dat de renners en de leden van de staf voor vertrek of direct bij aankomst op Covid-19 worden getest.”

Robert Rodenburg 2 juni 2020 om 16:06

Hoop dat de aan komende maanden voorbij vliegen IK WIL KOERS ZIEN.
heerlijk straks cross en weg (met een beetje geluk)

Robert Rodenburg 2 juni 2020 om 16:06

Hoop dat de aan komende maanden voorbij vliegen IK WIL KOERS ZIEN.
heerlijk straks cross en weg (met een beetje geluk)

Janus Hirtus 2 juni 2020 om 16:21

Hoop dat de aan komende maanden voorbij vliegen IK WIL KOERS ZIEN.
heerlijk straks cross en weg (met een beetje geluk)

Ricardo Otxoa 3 juni 2020 om 09:10

Aan de redactie, het wordt in de comments vaak aangehaald dat jullie koppen misleidend zijn/een ander beeld geven dan de inhoud van het artikel weerspiegelt. Hier wederom een voorbeeld. Qua schrijfstijl mag er ook weleens naar gekeken worden. Tijd voor een nieuwe eindredacteur misschien?

Het woord 'al' in de kop doet vermoeden dat DQS er vroeg bij is. Vervolgens lees ik in de eerste volzin dat dit niet zo is; ploegtrainingen zijn immers al georganiseerd. Door welke ploeg(en), dat blijft de vraag. En dan komt het, in zin twee: "Bij Deceuninck-Quick-Step komen ze pas op 15 juni voor het eerst weer samen…" Wat is het nou? Zijn ze er bij DQS vroeg bij in vergelijking met andere ploegen, of juist laat?

Hebben jullie ooit gehoord van het journalistieke principe van de 5 W's (+ H)? Zo niet, raad ik aan om eens een bezoek te brengen aan een van de journalistiekopleidingen die Nederland rijk is.

Samlambeej 3 juni 2020 om 11:51

upvote

Romāns Vainšteins 3 juni 2020 om 09:42

Kijk, weer een team dat helder en strak zijn trainingskampen plant. Daar kunnen bepaalde ploegen nog een voorbeeld aan nemen.

S. Morgenstern 3 juni 2020 om 09:56

Een parodie op LB108 zou volgens mij eerder stampvoeterij over die laatste alinea bevatten

Headlines

Materiaalzone

Populair