Deceuninck-Quick Step over Waalse Pijl: “Alle ogen zijn op ons gericht”

dinsdag 23 april 2019 om 14:09
Deceuninck-Quick Step over Waalse Pijl: “Alle ogen zijn op ons gericht”

foto: Cor Vos

Morgen staat Julian Alaphilippe als titelverdediger aan het vertrek van de Waalse Pijl. Dankzij de aanwezigheid van de Franse veelwinnaar weet Deceuninck-Quick Step wat ze te doen staat; de koers controleren. “We zijn in staat om Alaphilippe goed te beschermen”, weet ploegleider Geert Van Bondt.


“Julian heeft een goede vorm te pakken. In de Amstel Gold Race (waar hij een bijna zekere zege in extremis nog door zijn vingers liet glippen, red.) liet hij zien dat hij goed hersteld is van zijn valpartij in Baskenland”, aldus Van Bondt in een persbericht van de Belgische WorldTour-formatie. “Hij gaat erg gemotiveerd zijn na afgelopen zondag.”

“Het parcours is zwaar en alle ogen zijn waarschijnlijk op ons gericht, maar we hebben een sterke ploeg”, is Van Bondt van mening. “We zijn in staat om Alaphilippe goed te beschermen en in goede positie af te leveren voor de derde en laatste klim van de Muur van Hoei.”

Deceuninck-Quick Step kan tijdens de Waalse Pijl niet rekenen op Philippe Gilbert. De winnaar van de editie van 2011 geeft de voorkeur aan nog wat extra trainingen rond Monaco. Met Enric Mas heeft de ploeg van Patrick Lefevere wel een sterke vervanger opgetrommeld. Voor de rest is de ploeg dezelfde als tijdens de Amstel Gold Race.

Selectie Deceuninck-Quick Step voor Waalse Pijl
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-es Enric Mas
flag-fr Rémi Cavagna
flag-czPetr Vakoc
flag-be Pieter Serry
flag-be Dries Devenyns
flag-dk Mikkel Honoré

Dit artikel delen:

7 Reacties

appiett 23 april 2019 om 14:32

Natuurlijk een goede ploeg en met ALAPHILIPPE de topfavoriet inhuis. Maar als ik de ploeg met vorig jaar vergelijk, is het in de breedte een stuk minder.
Jungels, Schachmann, Gilbert en Knox worden vervangen door: Devenyns, Vakoc, Cavagna en Honoré

Random wielerliefhebber. 23 april 2019 om 14:40

Snap ook niet waarom Knox niet rijd

Jean Dumas 24 april 2019 om 09:58

Hopelijk geen tegenslag, maar zonder Flip krijg je zelfs een open koers, met aanvallerskansen voor de Muur. Is anders wel de saaiste klassieker van allemaal.

koos verrek 23 april 2019 om 14:44

Ala moet gewoon afgezet worden aan de voet vd mur. Zal wel lukke met deze ploeg ook zeker

Natte spons 23 april 2019 om 15:11

Moet dé klassementman zijn programma omgooien om knecht te zijn in een klassieker, het moet niet gekker worden. Gek hè dat klassementsmannen weg gaan bij DQS.

Steven_E 23 april 2019 om 17:49

Mas was sowieso voorzien in de kern voor Luik, en als reserve hier. Kans op starten was op zich al vrij groot want Gilbert rijdt amper mid-week koersen en was hier sowieso hoogst twijfelachtig.

Jandepandaman 23 april 2019 om 15:19

Precies, dus niet miepen als mensen niet mee willen werken in de achtervolging. Ze brengen Ala niet graag meer in een zetel heb ik het idee.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.