Deceuninck-Quick-Step met Honoré, Lampaert en Sénéchal in Brabantse Pijl

maandag 12 april 2021 om 12:05
Deceuninck-Quick-Step met Honoré, Lampaert en Sénéchal in Brabantse Pijl

Honoré won afgelopen week een etappe in Baskenland - foto: Cor Vos

Zonder de winnaar van vorig jaar, Julian Alaphilippe, maar met Mikkel Honoré, die afgelopen week een etappe won in Baskenland, Yves Lampaert en Florian Sénéchal staat Deceuninck-Quick-Step woensdag aan de start van de Brabantse Pijl.

Alaphilippe zette vorig jaar de Brabantse Pijl achter zijn naam, nadat hij in de sprint Mathieu van der Poel en Benoît Cosnefroy versloeg. De drie waren op de laatste passage van de gevreesde Moskesstraat voorop komen te liggen. Omdat de wereldkampioen momenteel op stage is, is hij nu niet van de partij. Deceuninck-Quick-Step trekt met meerdere troefkaarten naar Leuven, waar woensdag het startsein wordt gegeven.

“In de Brabantse Pijl moeten we vanaf het begin gefocust zijn, omdat al vroeg in de wedstrijd er veel kan gebeuren”, zegt ploegleider Klaas Lodewyck. “We verwachten een snelle koers met veel aanvallen, vooral op de lokale ronden die zwaarder zijn dan voorheen. We hebben verschillende kaarten om te spelen en we steken niet onder stoelen of banken dat we graag een goed resultaat willen behalen, dus we staan met vertrouwen aan het vertrek.”

Deceuninck-Quick-Step voor flag-be De Brabantse Pijl 2021
flag-it Mattia Cattaneo
flag-fr Rémi Cavagna
flag-us Ian Garrison
flag-dk Mikkel Frølich Honoré
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Pieter Serry

Dit artikel delen:

11 Reacties

Jori 12 april 2021 om 12:13

Stybar heeft nog wat extra rust nodig na zijn ingreep? Zou hier zeker 1 van de favorieten zijn geweest, maar goed dat hij rustig aan doet.

Beer 12 april 2021 om 12:21

Cavagna; ga hem maar halen als hij vertrekt. Serieuze outsider.

Michelangelo 12 april 2021 om 12:30

+1 voor Beer. Dit is inderdaad zo’n type wat je niet moet laten vertrekken op een onbewaakt moment, want die valt normaal gesproken niet snel stil.

Dit soort types (Cavagna, Asgreen en eerder een goede Jungels) zorgen er maar al te vaak in hun eentje voor dat de rest van DQS in een zetel wordt gezet daarachter.

madeinstars 12 april 2021 om 12:40

Voor iemand die altijd als outsider wordt gezien, wint hij niet zo veel. Ik heb het gevoel dat Cavagna vaak wat te vroeg met zijn krachten smijt en ook niet zo hoog in de pikorde staat bij DQS.

Turtlehead 12 april 2021 om 13:08

@madeinstars +1.
Vroeg alleen voorop is bovendien in deze koers niet echt een successtory gebleken; het is echt slopend. Een kleine groep die de boel daarachter doet uitdunnen kan wél een goede springplank zijn.

Groetjesaandevoetjes 12 april 2021 om 13:48

Ben benieuwd of Lampaert zijn voorseizoen nog een beetje gaat redden hier. Is zeer behulpzaam geweest voor enkele overwinningen voor de ploeg, maar 4e in Dwars Door Vlaanderen is zijn persoonlijk beste resultaat dusver.

Jori 12 april 2021 om 14:05

Behulpzaam? Heeft elke noemenswaardige slag gemist en heeft nergens dus kunnen helpen. Was zeker niet het voorjaar van Lampaert

Michelangelo 12 april 2021 om 14:10

Sluit me aan bij Jori: Lampaert was meer in het nieuws vanwege zijn TV programma dan vanwege zijn sportieve prestaties. Wat mij betreft de grootste tegenvaller tot nu toe bij de blauwe brigade. Eigenlijk nagenoeg altijd achter de feiten aan gekoerst.

Groetjesaandevoetjes 13 april 2021 om 12:03

Behulpzaam is meer dan meezitten in de finale. Als afstopper kun je ook prima behulpzaam zijn. En hij heeft bovendien veel pech gehad op beslissende momenten. En zoals ik al zei, voor hem op individueel niveau is het nogal mager.

Titaantje 12 april 2021 om 15:24

Heeft Bagioli dit jaar vakantie? Leek me toch een prima renner voor de ardennenkoersen inclusief deze pijl.

harryjohan71 12 april 2021 om 16:18

Het kan zijn dat zijn blessure na zijn val in trofeo-laigueglia hem uit de running houdt / heeft gehouden. Misschien start hij weer in de Ardennen klassiekers.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone