Deceuninck-Quick-Step met debutant Alaphilippe in Ronde van Vlaanderen

donderdag 15 oktober 2020 om 11:14
Deceuninck-Quick-Step met debutant Alaphilippe in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Dat wereldkampioen Julian Alaphilippe zou debuteren in de Ronde van Vlaanderen, wisten we al even. Nu heeft Deceuninck-Quick-Step de volledige selectie voor de ‘Vlaamse Hoogmis’ bekendgemaakt. Ook Kasper Asgreen, Florian Sénéchal, Yves Lampaert en Zdeněk Štybar doen mee.

Deceuninck-Quick-Step zal tijdens de Ronde van Vlaanderen eenmalig rijden onder de naam Elegant-Quick-Step, als bedankje voor hoofdsponsor Deceuninck. Naast de vijf genoemde renners, die allemaal tot favoriet of schaduwfavoriet gerekend kunnen worden, maken ook Tim Declercq en Dries Devenyns onderdeel van de Belgische ploeg. Zij zullen een knechtenrol vervullen.

‘Klaar voor de uitdaging’
Ploegleider Tom Steels vindt het raar dat de Ronde in oktober verreden wordt. “Maar het is nog steeds een van de belangrijkste koersen en we zijn klaar voor de uitdaging”, zegt hij. “Het parcours is iets ingekort en de Muur-Kapelmuur is eruit. Maar er zijn veel andere plekken waar iets geprobeerd kan worden.”

“We hebben een gemotiveerde ploeg”, aldus Steels. “Voor Julian zal het zijn eerste keer zijn. Hij heeft Dries aan zijn zijde om hem te begeleiden. De andere jongens kunnen ook een hoofdrol spelen, vooral omdat ze allemaal veel ambitie hebben om zich te laten zien.”

Alaphilippe, Devenyns en Declercq tijdens de verkenning – foto: Cor Vos

Vorig jaar werd Asgreen namens Deceuninck-Quick-Step tweede achter de solerende Alberto Bettiol. In 2018 was het Niki Terpstra die de Belgische formatie van manager Patrick Lefevere voor het laatst liet juichen in de Ronde.

Selectie Elegant-Quick-Step voor de Ronde van Vlaanderen 2020 (18 oktober)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Tim Declercq
flag-be Dries Devenyns
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar

Dit artikel delen:

16 Reacties

rogierb 15 oktober 2020 om 11:18

Sterke ploeg zoals ieder jaar.

S. Morgenstern 15 oktober 2020 om 11:19

Interessant om te zien wat hij hier kan. Betere gids dan Devenyns kan hij alvast niet wensen, die heeft bakken ervaring en kent al die wegen in de finale als de binnenkant van zijn broekzak.

Sagan=hulk 15 oktober 2020 om 11:21

Geen Jungels, opvallend. Is er eigenlijk sinds die Giro van vorig jaar nooit terug helemaal doorgekomen.

Hopelijk rijdt deze ploeg aanvallend en rijden ze niet allemaal puur in dienst van Alaphilippe. Alaphil is wel samen met Bettiol de enige die Van Aert en Van der Poel kunnen volgen op de bergjes vermoed ik.

Michelangelo 15 oktober 2020 om 11:28

Ik denk dat op dit moment niemand VDP of Van Aert kan volgen op de Oude Kwaremont. Ook Alaphillipe en Bettiol niet. Bettiol heeft net niet de power van deze twee, en Alaphillipe lijkt me te licht voor deze kasseienklim. Zeker bovenop de uitloper.

Op de Paterberg is het een ander verhaal. Daar zie ik Alaphillipe wel mee kunnen met de zwaardere VDP en Van Aert. MITS…. het droog ligt. Als het nat ligt, dan is het klimmen vanuit het zadel. Terwijl Alaphillipe het moet hebben van dansen op de pedalen.

harryjohan71 15 oktober 2020 om 11:23

Geen Jungles. Logisch. Dit jaar weinig tot niets gepresteerd en dat hij vertrekt kan natuurlijk ook een rol spelen.

pirazzi 15 oktober 2020 om 11:30

Stybar moet ook nog naar Spanje reizen …

rogierb 15 oktober 2020 om 11:39

Zal geen probleem zijn, anders zou hij hier ook niet starten.

Kannibaal van Schepdaal 15 oktober 2020 om 12:33

Oei, weet de ploeg daarvan?

pirazzi 15 oktober 2020 om 14:34

Hij zal met weinig ambitie starten in de ronde van Vlaanderen dan, wsl niet uitrijden ook.

Mark 15 oktober 2020 om 11:36

Wel leuk dat ze plekje gunnen aan die debutant. Hij moet het toch keer leren om De Ronde te rijden. :)

jooprioolpijp 15 oktober 2020 om 12:17

Ja, van die jongeling gaan we nog veel horen :-)

Mark 15 oktober 2020 om 19:12

Zou toch wat zijn als we een aantal jaren later horen dat hij zelfs wereldkampioen kan worden, maar zo ver zijn we nog niet eerst debuteren in De Ronde, dat is al een ambitieus project voor een debutant.

Boasson en Hagen 15 oktober 2020 om 11:39

Heel sterk blok. Iedereen kan voor elkaar werken of mee in de ontsnapping. En ze hebben 5 renners die ik in staat acht om het af te maken.

jappe666 15 oktober 2020 om 11:50

Ik ben erg benieuwd naar hoe ze het tactisch gaan aanpakken.
Dit jaar lijkt het me nog meer dan ooit dat ze hun overtal zullen (moeten) gaan uitspelen en zeer aanvallend zullen moeten koersen.

Als Declercq zo’n superdag heeft zoals begin dit jaar in Het Nieuwsblad, dan zie ik ze zelfs nog voltallig zijn als er nog maar een 30-tal renners overblijven, maar wie en hoe gaan ze het afmaken? Quasi alle topfavorieten zijn sneller aan de meet, dus zullen ze bijna alle concurrenten moeten afschudden.

Rawolf 15 oktober 2020 om 11:55

Jungels opvallende afwezige, opzich begrijpelijk met zijn vorm van de laatste tijd en zijn vertrek bij de ploeg.

Deze ploeg is sterk genoeg om de wedstrijd te domineren zoals andere jaren.

Domestique 15 oktober 2020 om 11:56

Ik vind het altijd prachtig als een meer klimmend type het goed doet in de kasseiklassiekers, en wat zou er mooier zijn dan Alaphilippe die in de regenboogtrui samen met de veldrijders meegaat in de absolute finale? Julian is zo'n klasbak en heeft zoveel drive dat ik het hem nog zie doen ook.

Mooiste koers van het jaar (hoewel dat objectief gezien Parijs-Roubaix is) met een sprankelende wereldkampioen, ik denk niet dat er een betere manier bestaat om dit rotseizoen af te sluiten?

'99 revisited, met een koninklijke sprint tussen Wout, Mathieu en le champion du monde: yes please.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone