Deceuninck-Quick-Step met Bennett en Cattaneo in Parijs-Nice

woensdag 3 maart 2021 om 12:06
Deceuninck-Quick-Step met Bennett en Cattaneo in Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step jaagt met Sam Bennett en Mattia Cattaneo etappezeges en een goed klassement na in Parijs-Nice, die zondag van start van gaat.

Met Rémi Cavagna en Yves Lampaert ziet The Wolfpack ook kansen op tijdritsucces in de derde etappe. Tim Declercq, Michael Mørkøv en Florian Sénéchal maken de selectie compleet.

Tom Steels is in de Franse WorldTour-wedstrijd ploegleider van dienst. Steels ziet veel mogelijkheden voor de ploeg in de acht etappes: “Parijs-Nice is een van de grootste etappewedstrijden. Dit jaar maken we goede kans op goede resultaten met Bennett, maar we zijn ook benieuwd wat Cavagna en Lampaert kunnen in de tijdrit.”

Later in de week komen er kansen voor Cattaneo, dit jaar al achtste in de UAE Tour. “Daar zijn we ook benieuwd naar. Hij kende een solide UAE Tour. We gaan ontdekken wat zijn mogelijkheden voor een goed klassement zijn.”

flag-be Deceuninck-Quick-Step in flag-fr Parijs-Nice
flag-ie Sam Bennett
flag-it Mattia Cattaneo
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Tim Declercq
flag-be Yves Lampaert
flag-dk Michael Mørkøv
flag-fr Florian Sénéchal

Dit artikel delen:

9 Reacties

Chasse_patate 3 maart 2021 om 12:54

Cattaneo verwacht ik niks van en ze zullen wel weer minimaal 1 sprint winnen en een paar keer in de vlucht van de dag zitten. Zoals altijd.

0
Murcia 3 maart 2021 om 13:42

Gaan voor de sprints met Bennett is logisch en Cavagna en Senechal voor de vlucht is ook prima. Cattaneo en een AK verbaasd me, Ja hij werd achtste in UAE door in de waaieretappe mee te zitten maar moest in de bergetappes daar behoorlijk wat toegeven. Op renners als Harper en Powless zo rond de twee minuten. Dan is een top 10 in P-N al moeilijk te behalen denk ik.

0
David 3 maart 2021 om 14:00

Loulou en almeida naar tirreno maar ze hadden toch beter een knox of masnada kunnen meesturen. Cattaneo is meer een luxe helper maar hij mag me verrassen.
Bennet kan 2 sprints winnen en cavagna maakt zeker kans in de tijdrit want er zitten 2 stevige muurtjes zin

0
harryjohan71 3 maart 2021 om 14:10

Knox heeft tot nog toe niet aan mijn verwachtingen voldaan sinds hij bij DQS is. Die had in dit deelnemersveld echt geen top 5 gereden in Paris -Nice. Voor Masnada geldt hetzelfde als Murcia zegt over Cattaneo. Hij moest veel tijd toegeven in de bergetappes in UAE.

0
David 3 maart 2021 om 14:36

Harry knox ook meer luxe helper inderdaad maar masnada wel goeie giro vorig jaar en uae was in dienst van almeida plus eerste koers v h jaar dat kan je nooit vergelijken. Top 10 zou echt moeten lukken. Ale volgens mij e

0
harryjohan71 3 maart 2021 om 14:46

@David Ik heb ze weinig in dienst van Almeida zien rijden. Tot de klim werd het knechtenwerk (voorin houden van Almeida) bij DQS gedaan door de niet klimmers. Bovendien heeft DQS in deze etappes geen kopwerk gedaan. In de klim zelf waren het andere ploegen die het kopwerk deden. Ik kan me niet herinneren dat er iemand van DQS geknecht heeft voor Almeida bergop. Almeida zat volgens mij gewoon in het wiel van de ploeg van Pogacar of Ineos.

0
pirazzi 3 maart 2021 om 16:35

Cattaneo kan ook een redelijke tijdrit rijden dus top 10-15 in het AK is niet onmogelijk.

0
harryjohan71 3 maart 2021 om 16:44

Er ontkent volgens mij ook niemand dat top 10 – 15 niet mogelijk is voor Cattaneo. Dit moet toch niet het doel zijn van DQS. Wielerkenners hier vonden het al gek dat JV in UA de 4e plek van Harper ging verdedigen. Meestal zijn er maar circa 20 renners die echt een doel maken van het klassement. Veel renners die top 10 kunnen rijden, doen dit niet omdat ze een andere rol hebben in het team. Dit geldt oa voor renners bij Ineos en JV.

0
Gilberto 3 maart 2021 om 17:20

Er word tegenwoordig veel te snel geroepen, en dus een beetje denigrerend gedaan, van renners die maar net tot de mindere Goden behoren, dat ze gewoon voor ritten enzo moeten gaan ipv voor een klassement. Ik begrijp de achterliggende gedachte wel, maar het zou wat wezen als ze allemaal zo gingen denken

0

Headlines

Populair

Materiaalzone