Greipel naar Gabon, geen breuken Degrendele

maandag 22 oktober 2018 om 17:50
Greipel naar Gabon, geen breuken Degrendele

foto: BEAT

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over André Greipel en Nicky Degrendele.


Greipel debuteert in La Tropicale Amissa Bongo

André Greipel zal zijn debuut voor Fortuneo-Samsic gaan maken in Gabon. De Duitse sprinter – die vertrekt bij Lotto Soudal – wordt door de organisatie van La Tropicale Amissa Bongo groots aangekondigd als deelnemer van de eerstvolgende editie van de Afrikaanse rittenkoers. Dit jaar staat de ronde op het programma van 21 tot en met 27 januari. In 2018 begon de Gorilla zijn seizoen in de Tour Down Under, terwijl hij de drie jaar ervoor koos voor de wedstrijden op Mallorca van eind januari.


Geen breuken voor Nicky Degrendele

Baanwielrenster Nicky Degrendele ligt in het ziekenhuis na een val tijdens de wereldbeker baanwielrennen in de buurt van Parijs. De wereldkampioene op de Keirin kwam zondag in de gouden Keirin-race van Laurine van Riessen zwaar ten val. De Belgische bond laat op Twitter weten dat ze nog steeds behandeld wordt. “Na haar val van gisteren blijft Nicky in het ziekenhuis voor verder onderzoek. We wensen haar een goed herstel!”, aldus de wielerbond. De kersverse aanwinst van BEAT raakte in de laatste rechte lijn in de mangel en toucheerde daarbij een achterwiel. Ze viel hard op rug en hoofd, en gleed meters door langs de baan.

Update 17.50 uur

Bij Nicky Degrendele zijn geen breuken geconstateerd in het ziekenhuis. Dat maakt BEAT bekend. “Er zijn echter wel een aantal kneuzingen geconstateerd. Degrendele zal, na de nodige rust en herstel, de training weer gaan hervatten om zich te richten op het vervolg van het seizoen”, staat op de site van de ploeg. De wereldbeker in Milton van komend weekend stond niet op Degrendeles programma. Ze richt zich op de wereldbeker van Berlijn, eind november.

Dit artikel delen:

2 Reacties

lemmens 22 oktober 2018 om 15:42

Greipel volgend jaar weer zegekoning? Zal vast veel scoren in die kleine (Franse) koersjes waar Fortuneo mag meedoen.

r525 22 oktober 2018 om 16:23

Dat zal denk ik wel meevallen. In die kleine Franse koersjes rijdt vaak ook minimaal 1 van de Franse toppers. Het is niet zo alsof hij de tegenstand daar allemaal met 2 vingers in de neus verslaat.
Leuk voor Gabon dat zo’n naam daar start. Zou leuk zijn als Cofidis en Direct Energie ook met een sterke ploeg aan komen zetten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair