De Weert: “Je kan niet naast de overwinningen van Dupont kijken”

De Weert: “Je kan niet naast de overwinningen van Dupont kijken”

Timothy Dupont - foto: Sirotti

woensdag 21 september 2016 om 11:12

Kevin De Weert heeft bijna alle Belgische selecties voor het WK wielrennen in Doha rond. Alleen voor de mannenploeg heeft de bondscoach nog geen namen geopenbaard. De Belgen mogen negen renners naar Qatar sturen. Ook Timothy Dupont van Veranda’s Willems maakt kans, bevestigt De Weert tegen Het Nieuwsblad.

Dupont denkt zelf dat hij van waarde kan zijn op het WK. De Weert heeft de continentale sprinter zeker in zijn hoofd. “Je kan niet naast die vijftien overwinningen kijken”, zegt de oud-wielrenner. “Akkoord, het waren kleinere wedstrijden, maar je moet het nog altijd doen. Ik heb ook al laten onderzoeken of we hem kunnen meenemen, want daar kwamen vragen over. Wat dat betreft, is er geen probleem. Ik heb ook al met Timothy gepraat.”

Of Dupont deel uit gaat maken van de selectie, maakt de Belgische wielerbond op 26 september bekend. “Op één of twee namen na heb ik die selectie in mijn hoofd. Maar de laatste namen zijn meestal de moeilijkste”, aldus De Weert. Toch kunnen een hoop namen al ingevuld worden. Volgens Het Nieuwsblad zijn Tom Boonen en Greg Van Avermaet de kopmannen en worden Jens Debusschere en Jürgen Roelandts opgesteld voor de sprintvoorbereiding.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Hakkie2 21 september 2016 om 11:32

Bijna allemaal .2 overwinningen. Die zou ik als BC volledig negeren. En dan zijn de zeges vorige week van Dupont knap, maar dan is Meersman in de Vuelta knapper. Simpel afstrepen tegen elkaar…

F e r o x 21 september 2016 om 11:40

Dupont is intrinsiek heel wat rapper dat Meersman. Had de aankomst licht oplopend geweest had ik ook altijd Meersman meegenomen. Maar in Qatar zijn andere geschikte renners dan hem. Het is ook niet of hij ervaren is in waaier rijden.

LB108 21 september 2016 om 11:56

Kan Dupont eigenlijk wel mee naar WK omwille dat hij bij een continentale ploeg rijdt en dus geen whereabouts moet bijhouden… is dit dan niet verplicht voor een WK?

TiesW 21 september 2016 om 11:59

Als je het artikel leest zie je dat ze dat al hebben laten onderzoeken @LB108 ;)

De Brigadier 21 september 2016 om 12:28

Sprinters zijn zeker niet altijd goede sprintvoorbereiders. Dupont heeft geen enkele adelnotitie te overleggen wat dat betreft. Voorts heeft België helemaal geen sprinter om alles op een trein te gooien maar zouden ze veel beter investeren om het op de kant te smijten. Hardrijders, erkende waaierrenners. Roelandts en Debusschere zijn er al bij, die kunnen beiden. Als je dan nog een randgeval op dat gebied mee neemt is het Baptiste. Dan ga je naar Vanmarcke, Keukeleire, Wynants, Wallays, Campenaerts en anderen kijken. Dupont rijdt best een leuk jaar maar is in deze selectie hoogst overbodig.

Turtlehead 21 september 2016 om 12:34

Waarom een B-sprinter meenemen? Sterke mannen heb je nodig, die willen en kunnen buffelen, vooral tussen km 200 en 240. Meersman daarom ook lekker thuislaten, die rijdt voor een eenmansbedrijf meestal.

nederbelg 21 september 2016 om 13:03

@Turtlehead
Meersman bewees op het EK dat hij zich op een kampioenschap wel naar de ploegtactiek kan schikken. Had hij jammer genoeg beter niet gedaan, die keer… Maar kan hem wel een WK-selectie opleveren.

FondriestTF3 21 september 2016 om 15:54

Ze hebben geen A sprinter… Voor de Belgen is dit parcours te vlak, vrees ik.

Nederland heeft ook alleen maar een outsider met Groenewegen maar aangezien de grote landen zullen aansturen op een sprint, wordt het een sprint. En dus moet je een sprinter meenemen.

zotvankoers 22 september 2016 om 07:34

Onthoud mijn woorden. Zonder pech wordt boonen wereldkampioen.

Romāns Vainšteins 22 september 2016 om 08:06

Is de sprint verliezen ook ‘pech’ ?

Headlines

Materiaalzone

Populair