De Vlaeminck: “Van der Poel maakt de sport een beetje kapot”
foto: PhotoPress.be
zondag 18 november 2018 om 15:22

De Vlaeminck: “Van der Poel maakt de sport een beetje kapot”

Roger De Vlaeminck is geen fan van de soevereiniteit van Mathieu van der Poel. De voormalig veldrijder verwijt de Europees kampioen dat hij de cross kapotmaakt. “Ik vind het heel jammer wat er allemaal gebeurt. Er komt niemand tot aan de enkels van Mathieu van der Poel, hij is veel te goed”, zei De Vlaeminck bij de Flandriencross tegen Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik vind dat Van der Poel slimmer moet zijn, want er haken veel mensen af”, aldus de wereldkampioen veldrijden van 1975. “Na tien minuten heb je tegenwoordig alles gezien in het veldrijden. Het is het bekijken niet meer waard. Van der Poel is een echte Hollander die alles naar zich toe wil trekken. Dat begrijp ik, maar je kunt het ook mooi maken als je de beste bent, want ik vind het niet meer mooi. Van der Poel maakt de sport een beetje kapot.”

Van Aert trainen: “Ik wil dat zeker doen”
De Vlaeminck gooit ook een balletje op. Hij wil Wout van Aert trainen om het gat met Van der Poel te dichten. “Misschien is het voor dit jaar te laat, maar volgend seizoen kan dat zeker lukken”, aldus de 71-jarige Belg. “Ik ben er zeker van dat Van Aert terugkomt en dat Van der Poel hem dan niet meer losrijdt. Al moet Van Aert eerst wel van die contractbeslommeringen verlost zijn, want die spelen hem parten. Ik wil dat zeker doen. Ik ben altijd voor de zwakkeren. Ik was destijds iets zwakker dan Eddy Merckx. Niet veel, maar ik heb me altijd aan hem opgetrokken.”

RIDE Magazine
78 Reacties
Sorteer op:
18 november 2018 17:03
Dat men deze clown nog een podium geeft.
18 november 2018 17:06
Beste Nederlandse vrienden. Niet veel mensen nemen Roger nog serieus. Hij zal zelf één van de weinigen zijn.
18 november 2018 17:22
Er hebben zat Belgen geheerst bij t veldrijden in t verleden en toen hoorde je niemand klagen.

Daarnaast is je best doen en proberen te winnen nou eenmaal inherent aan topsport. Als je daar niet tegen kan dan ga dan maar naar een toneelstuk in een theater kijken.
18 november 2018 17:33
MVDP woont in Vlaanderen, praat Vlaams, heeft Vlaamse vrienden. Nederlander staat wel op zijn identiteitskaart.

Vlaams publiek dreigt af te haken. Vlaamse sponsoren zullen volgen. Daarom is deze dominantie niet goed.
    18 november 2018 17:36
    Dan heeft het geen bestaansrecht. Prima kan Matje naar de weg.
    18 november 2018 17:48
    Hij is ook in Vlaanderen geboren trouwens.

    Roger is een janker. Altijd geweest.

    @Oscarito, het feit dat ze er geen olympische sport van willen maken, is vooral de doodsteek. Alle toppers (buiten BeNl) schakelen over naar MTB of weg. Maak van MTB ook geen olympische sport meer, en het zal daar ook een pak minder zijn.
18 november 2018 17:56
Hoe heette die renner uit Zimbabwe nou ook alweer die Roger naar de top heeft gebracht?
18 november 2018 18:17
Bij het palmares van de Vlaeminck hoort ook nog dat hij al
vele jaren Wereld Kampioen Negativiteit is.
Hij keurt alles af wat in het wielrennen na zijn loopbaan
gebeurt , laat dit mens in godsnaam in zijn vet gaar koken
en vraag hem nergens meer voor .
18 november 2018 18:23
Ik heb het interview even terug gekeken op de website van sporza, maar precies zoals hierboven al gezegd wat een arrogantie zeg. Als hij in de 20 was, dan zou hem dit niet overkomen haha. Hij zal van aert wel eens ff gaan trainen, alsof zijn huidige trainers pannekoeken zijn.

Blijkbaar wordt hij in Belgie niet meer serieus genomen, ik snap wel waarom.
18 november 2018 18:28
De spanning is er niet. Maar om voor mijzelf te spreken, ik ben het veldrijden sinds de heerschappij van vdp intensiever gaan volgen. Het is genieten om te zien hoe hij de cross domineert. Zelfs een leek ziet dat hij zoveel meer klasse heeft dan zijn collega's. Grote kampioenen/ultieme talenten trekken altijd publiek en zorgen voor meer exposure. In elke sport.
18 november 2018 18:53
Mathieu is de beste. Jammer genoeg voor de neutrale toeschouwer. Maar daar kan Mathieu uiteraard zelf ook niks aan doen.
Wel heeft Roger een punt want zelf kijk ik ook niet meer. Een one-man show is niet mooi om 50 min naar te kijken.
Stel dat alle klassiekers op de weg gedomineerd worden door 1 renner die al na 20 km alleen ontsnapt. Geen kat die nog kijkt.
    18 november 2018 20:17
    Ah juist. Dus even voor de goede orde; als Remco Evenepoel inderdaad het rijdende mirakel is dat de komende 10 jaar alles en iedereen vanaf de start op een hoopje rijdt en alle klassiekers + de grote ronden op zak steekt, dan staat Vlaanderen ook krijsend op de barricaden omdat een Belg de sport kapot maakt? Eerlijk zeggen.
    18 november 2018 20:38
    Jawel. Mij maakt de nationaliteit hoegenaamd niks uit. Denk je dat ik vroeger bleef kijken als Nys of nog vroeger Pontoni alles wonnen ? Koers moet spannend en onvoorspelbaar blijven.
    18 november 2018 21:36
    Dat chauvinisme is mij ook volkomen vreemd hoor. Voor mij hoeft Dumoulin ook niet met overmacht alle komende grote ronden in de komende 5 jaar te winnen. Liever niet zelfs
18 november 2018 20:05
De concurrentie maakt de sport kapot. Ze leggen zich als een paar bejaarde toerfietsers neer bij de overmacht van VDP en laten het na een rondje al lopen.
18 november 2018 20:37
Hoe dan ook saai als steeds dezelfde wint.
18 november 2018 21:34
ouwe gek
18 november 2018 22:56
Want in de tijd van de Vlaeminck werd iedere veldrit beëindigt met een sport van 30 man, zo spannend waren die wedstrijden. Toen meneer zelf wereldkampioen werd in 1975 won hij ook met 31 sec voorsprong op de nummer 2 en het jaar ervoor werd hij 2de met een achterstand van 1 minuut 46. Toen waren de crossen tot de laatste ronde spannend zeker.
En hij zegt er komen minder mensen naar de cross, volgens mij staat dat al sinds dat nys een cross won ieder jaar in de krant dat er minder volk komt omdat het niet meer spannend is, maar als ik de tv aanzet zie ik nog steeds rijen dik belgische mensen aan het bier, dus dat valt ook allemaal wel mee.
Er is op dit moment een gewoon veel te sterk voor de rest van het veld, geniet van zijn snelheid en van het gevecht om de ereplaatsen.
19 november 2018 06:49
Droeftoeter 1e klas. Wat gênant zeg.
19 november 2018 07:11
Roger als kermisbaas. De sloomsten mogen eerst starten en met tijdsintervallen starten steeds betere veldrijders met als laatste vd poel een minuut of 2 later dan zn voorganger. Gaat alles nog te rap ingelopen worden heeft Roger nog de beschilling over de zogenaamde balkjesknop waarbij de balkjes tijdelijk 20 cm hoger worden. En op meerdere punten staat een spuitploeg die blubber kan opspuiten tussendoor.
19 november 2018 15:14
Zo makkelijk om te zeggen dat van Aert harder moet trainen. Hij had vroeger zelf harder moeten trainen, werd door Merckx helemaal zoek gereden.
19 november 2018 16:24
Is meneer misschien vergeten hoe hij zelf was?
19 november 2018 18:34
Blijft toch een mooie baas, die Roger!

Gelul natuurlijk dat het de schuld is van Matje, de rest moet inderdaad maar harder fietsen, inclusief WVA.

Vraag me wel af wat er gebeurt als Matje het Roubaix record van Roger breekt, haha :)

Reacties zijn gesloten.