De transfermarkt is open: hoe staat Jumbo-Visma ervoor voor 2024?
foto: Cor Vos
Youri IJnsen donderdag 3 augustus 2023 om 15:15

De transfermarkt is open: hoe staat Jumbo-Visma ervoor voor 2024?

Overzicht De datum 1 augustus staat sinds 2015 jaarlijks in het teken bij WielerFlits voor een update rondom de transferperikelen bij Jumbo-Visma. Dit jaar is dat niet anders, maar de vorm wel. Dat komt simpelweg omdat het grootste nieuws al in de wereld is gebracht. Toch zetten we in een round-up alle feiten voor je op een rij die via verschillende bronnen is geverifieerd.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De laatste jaren is er door het Nederlandse WorldTeam fors geïnvesteerd in de ploeg. Niet zo zeer in nieuwe namen, maar wel in het langdurig vastleggen van de kopmannen. Binnen Jumbo-Visma geloven ze namelijk in een lange termijn project waarbij ze de rennersgroep het liefst zo lang mogelijk bij elkaar houden. Zo liggen toprenners als Jonas Vingegaard (tot eind 2027), Wout van Aert en Christophe Laporte, (tot eind 2026), Primož Roglič, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Olav Kooij, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk en Attila Valter (tot eind 2025) nog lang onder contract.

Afscheid van vijf namen
Volgend jaar zien we in ieder geval vijf renners niet meer terug bij de geelzwarten. Tijdrijder Rohan Dennis kondigde eerder dit jaar zijn afscheid van het profpeloton aan na 2023. Tobias Foss besloot ook in een vroeg stadium al zijn kansen in een andere ploeg te willen ontdekken. Het lijkt erop dat zijn toekomst bij INEOS Grenadiers ligt, al spelen daar op de achtergrond nog altijd de perikelen rondom een overgangsconstructie van Remco Evenepoel. In de wandelgangen circuleert dat Foss daardoor mogelijk een andere bestemming kiest.

Tobias Foss zoekt andere oorden op – foto: Cor Vos

Drie renners kregen daarnaast te horen dat zij Jumbo-Visma moeten verlaten. Sam Oomen had uiteindelijk meerdere opties, maar hij rijdt komend seizoen bij Lidl-Trek. De Amerikaanse ploeg werkt met een groter budget dan de laatste jaren en roert zich flink op de transfermarkt. Ook voor Timo Roosen wacht een nieuwe toekomst. Na negen seizoenen verlaat hij Jumbo-Visma voor het andere Nederlandse WorldTeam, Team dsm-firmenich. Daar gaat hij deel uitmaken van de trein rondom sprinter Fabio Jakobsen. Klimmer en aanvaller Gijs Leemreize maakt dezelfde overstap.

Inkomende transfers
Jumbo-Visma houdt voor komend seizoen de rennersgroep veelal intact in vergelijking met 2023. Er zullen slechts twee namen van buiten de eigen structuur bijkomen. Dat zijn de reeds bekende transfers van rondetalent Ben Tulett en de sterke allrounder Matteo Jorgenson. Zij komen respectievelijk over van INEOS Grenadiers en Movistar. De 21-jarige Brit lijkt op papier de natuurlijke vervanger van Foss te zijn, gezien zijn klim- en tijdritcapaciteiten. Jorgenson is multi-inzetbaar, zowel in het rondewerk als de Vlaamse klassiekers. Hij moet Dennis doen vergeten.

Naast de Amerikaan (24) en Tulett, verwelkomt het WorldTeam volgend jaar nog eens drie ‘nieuwe’ gezichten. Het gaat om Loe van Belle (21), Per Strand Hagenes (20) en Johannes Staune-Mittet (21), alle drie afkomstig uit de eigen opleidingsploeg. De Nederlander staat te boek als een sterke allrounder, die vooral in de heuvels en bergop uitblinkt. Beide neoprofs uit Noorwegen beschouwt men als toptalenten. Met name Hagenes is intern bewierookt. Ze zien in hem een grote toekomst in de klassiekers weggelegd. Staune-Mittet is dan weer een enorm getalenteerde ronderenner.

Stand van zaken
Jos van Emden heeft een aanbod gekregen om bij de ploeg te blijven. Die beslissing is aan de nationale kampioen tijdrijden zelf. De laatste seizoenen werkte het Nederlandse WorldTeam altijd met een selectie van 27 of 28 renners, met uitzondering van de laatste twee jaar (toen 29). Jumbo-Visma wil altijd ruimte houden om talenten te laten promoveren vanuit de opleidingsploeg. Jumbo-Visma heeft voor 2024 nu 28 renners onder contract staan. Normaal gesproken blijft het daarbij, al houdt de ploeg altijd haar ogen open voor eventuele buitenkansen op het einde van het jaar.

Die buitenkans moet dan een versterking zijn in de sprinttrein rondom Olav Kooij. Dat is het enige onderdeel binnen de ploeg waar een impuls van buitenaf geen kwaad kan. Nu vormen met name Mick en Tim van Dijke en ook Tosh Van der Sande de kern rondom het Jachtluipaard van Numansdorp. Tempobeulen als Edoardo Affini, Jan Tratnik en Nathan Van Hooydonck zijn daar ook in te passen en Christophe Laporte zou soms zelfs zijn lead out kunnen doen. Maar zij rijden ook een ander programma, waardoor meer en vaste maturiteit geen overbodige luxe zou zijn.


Renners
Ploegleiders

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2023 08:34
Vind het toch jammer dat een Nederlands talent als Leemreize de ploeg verlaat. Hij is nog maar 23 jaar. Reed vorig jaar op z'n 22e een goede Giro zonder voorbereiding. Dit jaar wel iets minder, maar laten we niet vergeten dat deze jongen nog maar 23 is. Vroeger konden renners zich in de luwte ontwikkelen tot hun 25e. Niet iedereen heet Pogi of Evenepoel en is op z'n 23e al op het niveau waar hij moet zijn.
  1 augustus 2023 13:03
  Ik vind het juist mooi. Leemreize zal bij Jumbo-Visma zelden voor eigen succes kunnen rijden terwijl hij me nou juist iemand lijkt die je nog niet moet typecasten als pure knecht.
  1 augustus 2023 13:24
  Het is de Nederlandse equivalent van iets tussen Knox en Vansevenant. Met dat verschil dat ik die laatste hoger inschat als 1-dags renner. Daar is niks mis mee, maar er veel meer van verwachten doe je misschien best niet. Zo'n renners kunnen voor eigen kans rijden in kleinere koersen, maar als ze ooit ambitie hebben op een hoger niveau, zal dat niet bij een top team kunnen vrees ik. Bij DSM is het veel vaker een ieder-voor-zich verhaal en ik denk dat een Leemreize daar sneller zal openbloeien (indien hij zich kan vinden in de ploeg mentaliteit). Als echte klimknecht in een grote ronde komt hij volgens mij ook te kort. Maar een etappe in de Giro of klassement in Sibiu kan zeker. Alleen niet bij Jumbo Visma.
1 augustus 2023 07:40
Sepp Kuss ligt t/m 2024 vast. Het zou voor jumbo niet onverstandig zijn om te kijken of ze hem langer vast kunnen houden. Denk dat hij een gewilde meesterknecht is.
  1 augustus 2023 08:45
  @LightPhoenix Ik denk dat Sepp Kuss het prima na zijn zin heeft bij JV en volgend jaar samen met Kooij de Giro rijdt. Kapers op de kust wil niet zeggen dat renners bij JV vertrekken.
  1 augustus 2023 09:39
  Kuss die samen met Kooij de Giro rijdt. Hoe bedoel je dat precies?
  1 augustus 2023 10:53
  Las ergens (wellicht hier). Kuss wil graag een keer een grote ronden voor eigen succes rijden maar zonder druk en ondersteuning. Dat zou ideaal kunnen zijn in een ploeg die verder volledig op Kooij is gericht.
  1 augustus 2023 11:06
  In de interviews die hij zelf geeft komt volgens mij vooral naar voren hoe tevreden hij is met de rol die hij nu heeft. Al het andere wordt er om de zoveel tijd bij bedacht vanuit het idee 'hij is zo goed als klimmer en klimknecht, dan MOET je DUS ook ZELF een klassement kunnen en willen rijden'.
  1 augustus 2023 11:24
  @xistnc heb het interview ook gelezen. Wil een klassement in de giro proberen zoals hij dit jaar de tour reed. Achteraan, uit de luwte en op het laatste bergop boven komen drijven. Hij wil geen team rond hem gebouwd en denkt eraan om dan met Kooij en sprinttrein naar (bijvoorbeeld) de giro te gaan.

  Ik zal de link nog even voor je zoeken

  Zie hier: https://velo.outsideonline.com/road/road-racing/tour-de-france/sepp-kuss-interview-love-opportunity-race-grand-tour-gc/
  1 augustus 2023 11:59
  Ik dacht dat Kuss al had bijgetekend (ploegleiding kreeg buikpijn van gedreig dat Ineos beter aanbieding had)
  Maar zal wel niet dan.
  1 augustus 2023 11:59
  Een 'klassement' haal ik daar niet uit, ook al wordt dat min of meer zo ingevuld door de auteur als het gaat over 'opportunities'. Het lijkt erop dat hij hardop voor zich uit denkt, niet meer dan dat. Met achteraan rijden en uit de problemen blijven in alle vlakke etappes rijd je geen klassement.

  [quote]Essentially, he is looking for a free role. “It’s something I’d like and appreciate, but I wouldn’t need a whole team’s support … if I could sit at the back every stage in the flat and stay out of trouble, then see what happens,” he says. “If they send me to the Giro with Olav [Kooij] and a sprint train, that’s perfect.”[/quote]
  1 augustus 2023 12:39
  Samen met Kooij en wellicht Kelderman de Giro rijden klinkt als best een aantrekkelijk idee voor Kuss
  1 augustus 2023 12:50
  @xistnc ik vraag mezelf oprecht af waarom je een dialoog onder dit bericht start als je selectief gaat lezen en reageren om je eigen punt maar overeind te houden. Waarschijnlijk zie jij een ideale klimknecht in kuss en wil je dat zo houden, maar hij zegt toch echt dat hij met een vrije rol, weinig druk en een team wat niet om hem heen is gebouwd wil zien hoever hij kan raken in een klassement van een grote ronde. Enige verschil zou dan zijn dat hij niet hoeft te knechten zoals nu. Met die aanpak had hij deze tour al top 5 gereden
  1 augustus 2023 13:14
  Misschien rij je zo geen klassement, Xistnc (ik heb wel je naam moeten nalezen, want ik had bijna Xtinc geschreven, en dat is minder flatterend als je het uitspreekt), maar het lijkt me wel wat hij bedoelt. Hij heeft in het verleden al als etappejager zijn kansen gekregen, dus dat zou helemaal niets nieuws zijn. Om dan geen team in support mee te krijgen zou ook de meest normale zaak zijn, want geen enkele rittenkaper krijgt een team mee in ondersteuning. En ik ken ook geen enkele rittenkaper die gebukt gaat onder de stress, zodanig dat er specifiek gevraagd moet worden om "geen druk/verwachtingen" op te leggen.

  Dus uit alles blijkt wel degelijk dat hij het hier heeft over klassement rijden.
  1 augustus 2023 13:31
  @Jesse
  Jij linkt naar een artikel, maar dat artikel bevat geen enkele uitspraak van Kuss die verwijst naar het willen rijden van een klassement. De auteur van dat artikel buigt zijn uitspraken weliswaar die kant op, maar niet meer dan dat. Verder is het inlegkunde van jezelf en anderen die daar kennelijk een punt mee willen maken. Ik ben vast niet de enige die Kuss de ultieme klimknecht vindt en vast niet de enige die opmerkt dat hij daar prima tevreden mee is.

  Dat Kuss zonder het knechten top-5 had gereden in deze Tour is ook een verzinsel. Hij had dan net zo goed meerdere keren onderuit kunnen gaan (toeschouwer + Rodriguez) en bovendien zegt hij zelf dat hij zonder druk beter rijdt. Ook bij zogenaamde vrije rol komt immers druk om de hoek kijken.

  Verder is het hier volgens mij de bedoeling om discussies te voeren, dus wat je daarmee bedoelt behalve bijdehand doen snap ik niet zo goed.
  1 augustus 2023 13:34
  @xistnc
  Waarom zou hij het hebben over dat hij geen ploeg om zich heen nodig heeft als hij niet bedoelt dat hij dan voor een algemeen klassement wil rijden?

  Trouwens, in een interview met Lanterne Rouge was hij erg duidelijk over dat hij graag in een vrije rol zonder de druk van kopman een keertje voor zijn eigen klassement zou willen rijden.
  1 augustus 2023 14:58
  Om me d'r ook nog maar even in te mengen, volgens mij stond dat interview met Kuss in de NRC. Wat ik nog zeker weet: hij wil expliciet graag nog een keer een klassement in een grote ronde rijden, maar dan 'stiekem', zonder ploeg er omheen en vooral zonder druk.
  De enige manier waarop dat bij TJV, met alle klassementsrenner-geweld, gaat gebeuren (if at all) is als 'zogenaamde' klimknecht die zich na gedane arbeid niet laat uitzakken en die geen off-days neemt op het vlakke. Beetje als de TdF dit jaar. Winnen zal hij niet, top 5-10 lijkt me alleszins haalbaar.
1 augustus 2023 12:37
Jorgensen, Tulett, Hagenes, Staune-Mittet en Van Belle voor Foss, Dennis, Roosen, Leemreize en Oomen. Normaliter is de ploeg volgend jaar dus weer een beetje sterker en wordt er stevig ingezet op talent voor de toekomst. Helaas gebeurt dat wel met wat minder Nederlanders, maar de vertrekkende renners zijn niet de mannen die de kar gaan trekken bij de beste ploeg ter wereld en daar horen soms pijnlijke keuzes bij. Voor 2025 hebben ze alvast Graat en Huising vastgelegd, die volgend jaar ongetwijfeld de nodige koersen met de profs zullen rijden.
1 augustus 2023 09:33
Was een stuk over dsm-firmenich dit jaar niet bijna relevanter geweest?
  1 augustus 2023 09:34
  Deze site zit in een zwart-gele tunnel
  1 augustus 2023 18:30
  Het is dag 1. Morgen een DSM stuk, overmorgen Soudal Quickstep, over-overmorgen Ineos en zo voort?
  3 augustus 2023 10:42
  @Baukema Het lijkt er voorlopig niet echt op dat je voorspelling uitkomt. Volgens mij is alleen TJV een jaarlijks terugkerend fenomeen.
1 augustus 2023 09:40
Goeie scouting ook bij Jumbo buiten het voorbeeld van Vingegaard. Hoe zo'n Nathan Van Hooydonck bv. als nobody opgepikt werd bij CCC en in no time uitgroeide tot een fantastische knecht, is ook heel mooi. Ik kan me geen Tour van Jumbo meer voorstellen zonder Nathan in die ploeg.
1 augustus 2023 09:34
Ik begin inmiddels wel nieuwsgierig te worden welke grootfinancier Plugge & co uit de hoge hoed gaan toveren om dit allemaal te financieren. Na de proefballon over de Saudi's heb ik (gelukkig) daarover niks meer gehoord.
1 augustus 2023 10:02
Benieuwd of de Van Dijke bros een stapje kunnen zetten binnen het hoogste niveau, komend seizoen beiden mee naar het Vlaamse voorjaar verwacht ik. Met Van Aert, Van Baarle, Laporte en Kooij genoeg om voor te knechten en door te groeien. De lat ligt wel hoog bij de ploeg.
1 augustus 2023 08:05
Hagenes kan vrij snel concurrentie worden voor Wout binnen het team. Erg sterk renner.
1 augustus 2023 09:44
Qua promoties en doorselecteren barst het allemaal van de logica. Grootste verrassing was wellicht de 'atypische' maar prettige verlenging van Kooij.

Mij viel de naam van Hofstede op. Het was mij niet bijgebleven dat hij vorig jaar een verlenging van 2 jaar had gekregen. Kennelijk heeft hij voldoende waarde als invalkracht en brengt hem dat zelf ook genoeg op (op welke manier dan ook) om te blijven.
1 augustus 2023 08:15
Heel mooi team. Ben persoonlijk wel erg benieuwd wat ze met Kooij gaan doen en hoe ze hem gaan inzetten. Zit toch enorm veel potentie in. Daarnaast wel benieuwd welke koersen de nieuwe lichting mag rijden.
1 augustus 2023 12:42
“Jorgenson is multi-inzetbaar, zowel in het rondewerk als de Vlaamse klassiekers. Hij moet Dennis doen vergeten.”

De relevantie van de laatste zin zie ik niet zo. Dennis vind ik namelijk een specialist.
  1 augustus 2023 13:04
  Ik vergeet sowieso al regelmatig dat Dennis voor Jumbo-Visma rijdt.
1 augustus 2023 13:04
Jammer dat de Condor van Varsseveld niet wordt genoemd in het artikel. Gelukkig staat hij wel in het lijstje. Toch een van de fundamenten van de boodschappenploeg.
1 augustus 2023 07:19
Van Emden heeft zijn keuze dus nog niet gemaakt? Ben benieuwd wat hij doet
  1 augustus 2023 18:35
  Jos houdt zich op de vlakte. Hij houdt niet van pieken en dalen.
1 augustus 2023 08:59
Weer meer Nederlanders eruit dan erin.
  1 augustus 2023 09:53
  Ze kunnen toch niet winnen bij dit team
  1 augustus 2023 20:38
  Schijnt dat er geen sponsoren zijn die op de shirts willen staan van 8 Nederlanders die steeds achterin het pension finishen.
1 augustus 2023 09:18
Van Belle blinkt volgens mij niet bergop uit
  1 augustus 2023 09:36
  Waar baseer je dat op?
  1 augustus 2023 10:58
  Zie zijn koersen, zie zijn uitslagen. Hij kan een heuvel goed verteren, that's it. Voor de rest zal moeten blijken welke koersen in t voorjaar hem t beste liggen, de vlaase of de heuvels,

  Jij als JV volger weet toch ook dat Van Belle geen klimmer is, AWestie?

  Strand Hagenes ook niet. Staune Mittet wel
  1 augustus 2023 11:01
  Wat voor een type renner ben je?
  Ik ben voornamelijk goed in korte klimmen, de punch-achtige klimmen en het middengebergte. Verder beschik ik over een goede sprint en een prima tijdrit. In het hooggebergte is nog ruimte om mezelf te verbeteren. Waar het andere renners ogenschijnlijk weinig moeite kost, merk ik dat ik het soms zwaarder heb. Dit kan natuurlijk in de toekomst nog veranderen. Al met al best allround.

  Hij zegt zelf van wel. Ik zie t niet gebeuren dat we hem als klimmer gaan herinneren. Wel als rappe sterke aanvaller die een stukkie bergop mee kan
  2 augustus 2023 13:01
  Van Loe heb ik nog niet zoveel tot me genomen om heel eerlijk te zijn, behalve zijn belangrijkste uitslagen tot zover en een nieuwsberichtje links of rechts. Op basis van zijn eigen inzicht klimt hij best aardig, zoals je zelf ook deelt uit dat interview. Ik kon het niet zo goed taxeren, dus daarom vroeg ik eigenlijk uit interesse waar je dat op baseerde.
1 augustus 2023 07:54
Hoe ze er voor staan? Vrij goed. Ze hebben al 2 vd beste ronderenners en zat geld en aantrekkingskracht om er nog wat enorme toppers bij te kunnen kopen.

Voor het scenario Roglic die per ze nog eens de tour wil winnen en via een gentlemanagreement zo niet met uit de voegen geslagen deuren en juridische procedures verkast? Makkelijk een tientje voor over.

Nooit fan geweest van de ploeg maar ook geen hater of zo. Duidelijk zat dat zij de maatstaf zijn welke SKY jarenlang was. Meest professionele ploeg. Hopelijk kennen ze een terugval of komt dan tenminste UAE op hetzelfde niveau mbt de tour aankomend jaar.
  1 augustus 2023 08:40
  @Romāns Vainšteins Grappig, een ploeg die bijna geen toppers weghaalt bij andere WT ploegen toch maar steeds blijven bestempelen als koopploeg. JV ontwikkelt zelf zijn toppers! De enige uitzondering in het huidige team is Van Baarle. Dat ze zat geld hebben tov andere topploegen is natuurlijk ook volledig onjuist. Ze hebben wel een gigantische aantrekkingskracht tov andere ploegen
  1 augustus 2023 09:10
  @Cycling RV zegt nergens dat ze een koopploeg zijn, maar die luxe hebben ze natuurlijk wel. Als je van Aert, Kelderman, Laporte en voorheen ook Dumoulin haalt en ze in je klassementstrein zet, sta je er vrij goed voor. Dat zijn gewoon kopmannen in andere ploegen. Uiteraard hebben deze toppers zich verder ontwikkelt bij JV en ontplooien er ook talenten zich tot uitblinkers, maar er zijn ook veel gearriveerde toppers gehaald (Dennis, Benoot). De waarheid ligt gewoon ergens in het midden
  1 augustus 2023 14:04
  Ja vooral blijven herhalen dat Jumbo geen toppers koopt maar alles zelf opleidt, tot het een zoveelste waarheid door herhaling wordt...

  Ja renner worden beter in de structuur van Jumbo, maar nee het zijn geen echte opleidingsproducten. Een voorbeeld van een zelf opgeleide renner is een De Lie bij Lotto, Van Aert is een voorbeeld van een ingekochte potentiele topper die nog beter is geworden bij zijn ploeg door de goede omkadering.
  1 augustus 2023 17:33
  @ken waar begint zelf opgeleide renner of ingekochte potentiële topper? De Lie stond namelijk al te boek als een potentiële topper toen hij nog bij Veranda Willems reed.
  1 augustus 2023 17:55
  [Quote] Lalsacien 1 AUGUSTUS 2023 OM 17:33
  @ken waar begint zelf opgeleide renner of ingekochte potentiële topper? De Lie stond namelijk al te boek als een potentiële topper toen hij nog bij Veranda Willems reed. [/Quote] Je hebt een punt, mijn voorbeeld was niet zo goed gekozen achteraf gezien.

  Maar ik blijf er wel bij dat het onzinnig is om te doen alsof Jumbo vol eigen 'producten' rijdt, ze scouten goed en ze maken bijna al hun renner beter. Die eer verdienen ze zonder meer, maar jeugdproducten hebben ze nu nog niet echt massaal veel in hun WT-ploeg.
  1 augustus 2023 18:50
  De Lie bij Verandas Willems? Wanneer dan?
  Lotto heeft De Lie van bij de junioren van Crabbe Toitures gehaald - en vroeger kon ook niet, aangezien ze zelf geen juniorenploeg hebben.
  Jumbo doet natuurlijk ook heel veel aan talentontwikkeling sinds enkele jaren, dus je kan ze zeker niet verwijten een ploeg te zijn die alleen maar elders talent wegkoopt.
  Anderzijds zijn jongens als Jorgenson en Tulett wel twee jongens die algemeen als toppers van de toekomst gezien worden, en die volgens mij elke WT ploeg wel wilde. De financiële slagkracht (en hun track record van de afgelopen jaren) laten JV toe ook deze jongens binnen te halen.
  2 augustus 2023 09:09
  @Maillot à pois Véranda Willems-Crabbé-CC Chevigny.
1 augustus 2023 10:19
Evenepoel naar INEOS.
Van Aert naar Quick-Step.
Arensman + Van Wilder naar Jumbo.

Iedereen tevreden? Jumbo wss niet.

Of MVDP naar Jumbo en grote zak geld voor de Roofdhoofdts?

Het zou alleszins mooi zijn voor de fans.
  1 augustus 2023 10:34
  ...of Roglic ergens anders heen om de TdF nog een keer te proberen. B.v. naar Ineos als REV blijft. Andere ploegen zie ik qua omkadering en financiele mogelijkheden niet als levensvatbare alternatieven tov TJV - of ze hebben al een kopman.
  1 augustus 2023 11:21
  Evenepoel naar Ineos is wel logisch nu Ineos een ethaankraker in Vlaanderen bouwt.
  1 augustus 2023 12:40
  zou bouwen beter een Pogi- en Vini-kraker...
  1 augustus 2023 13:07
  Ik vind het een stuk mooier met Evenepoel bij QuickStep en Van Aert bij Jumbo-Visma.
  1 augustus 2023 14:08
  [Quote] Karel Appelboom 1 AUGUSTUS 2023 OM 11:21
  Evenepoel naar Ineos is wel logisch nu Ineos een ethaankraker in Vlaanderen bouwt. [/Quote]Wil bouwen is juister, want groene anti-welvaart groepen zitten er nogal hard op :-P Verder is Ineos ontstaan in België en heeft er al elf vestigingen dus eentje extra gaat niet nodig zijn als reden :-D
1 augustus 2023 08:51
Als wout van aert nog een monument en ritten in de tour wil winnen zal hij best JV verlaten en voor een ploeg kiezen waar hij de kopman mag zijn
  1 augustus 2023 08:58
  Huh? Wie anders dan van Aert is er volgens jou de absolute kopman bij TJV voor de monumenten en klassiekers?
  1 augustus 2023 09:35
  Denk je nu echt dat een van Baarle of laporte voor hem gaan rijden als ze denken dat ze zelf kans hebben om bv Parijs Roubaix te winnen
  1 augustus 2023 09:49
  ja, en dat doen ze o.a. omdat ze weten dat ze dankzij van Aert zelf ook een grotere kans hebben te winnen. Verder is de teamdiscipline binnen TJV zeer groot. Afgezien van het akkefietje Benoot-Valter (als ik het me goed herinner) zou ik geen problemen weten.
  1 augustus 2023 09:56
  @sus binnen de ploeg van Lefevere gaat het niet anders.
  1 augustus 2023 10:05
  @lalsacien
  Bij Lefevere zou hij na dit mislukte voorjaar zeer welkom zijn peins ik. Maar dan zullen ze wel eerst Remco moeten verkopen .
  1 augustus 2023 10:15
  Volgens mij is Wout van Aert altijd kopman, en mag hij in tegenstelling tot anderen wel voor bijvoorbeeld een touretappe gaan waar anderen zich daarin moeten wegcijferen. Geen twijfel, bij een ander team zal hij zeker niet meer winnen, eerder minder.
  1 augustus 2023 11:51
  @sus Wout van Aert is welkom in iedere ploeg
  1 augustus 2023 12:09
  Van Aert is toch een absolute kopman bij JV. Dit kwam deze tour duidelijk naar voren qua aanvallen en het (soms) rijden in eigenbelang met daarbovenop het vroegtijdig naar huis vertrekken. Het lijkt mij voor alle partijen prima op deze manier.
  Ik denk wel dat Laporte van v Baarle voor hem rijden mocht het er op aan komen.

  Er is maar 1 renner die zichzelf kopman acht bij JV en dat is Benoot.
  1 augustus 2023 12:28
  Is dat dezelfde Van Aert die de laatste jaren 9 Touretappes heeft gewonnen? Ik ben ook benieuwd bij welke ploeg hij wel in staat gaat zijn om Van der Poel en Pogacar heuvelop te volgen en waar hij gegarandeerd geen lekke band krijgt op een cruciaal moment richting Roubaix.
  1 augustus 2023 13:18
  Waar zou Van Aert een sterkere ploeg ter ondersteuning krijgen dan bij Jumbo-Visma met Van Baarle, Laporte, Benoot, Van Hooydonck, Jorgenson en Hagenes om zich heen? Van Aert heeft veel meer aan andere toppers die ervoor zorgen dat Jumbo-Visma in de finales van klassiekers een overtal tactisch uit kan spelen dan aan knechten die zich in de eerste 200 kilometer voor hem dood rijden waardoor hij daarna alleen komt te zitten.

  QuickStep heeft in het verleden laten zien wat de blauwdruk is voor een dominante klassiekerploeg. Daar bleek duidelijk uit dat een ploeg met meerdere toppers een enorm tactisch voordeel heeft. Alle kopmannen voor de klassiekers van QuickStep wonnen meer doordat ze voor QuickStep reden dan ze ergens anders als enige kopman hadden gedaan.
  1 augustus 2023 14:12
  @ghostwriter, enkel Boonen heeft het wel wat gekost door klem te zitten in de ploegtactiek die niet echt nodig was voor hem. Beetje nu vergelijkbaar wat een mindere ploegspeler zoals Van Baarle kan regelen, zorgen van mee te glippen ook al is het niet de bedoeling en Van Aert zit vast omdat hij niet kan gaan achter een ploegmaat en de rest naar hem kijkt...
  1 augustus 2023 14:37
  Ik denk vooral dat Van Aert wat slimmer moet gaan koersen. Ik vind het vaak te afwachtend, en te voorspelbaar. Waardoor hij in de "voorspelde" positie uit komt, in een scenario dat alle andere ploegen waarschijnlijk ook al lang hebben doorgesproken.

  En dan zit ie als topfavoriet te vaak gevangen. Zijn ploeg mag dan alles opknappen, of hijzelf als strafste sprinter. En dan loopt ie te vaak tegen een counter aan, wint ie het sprintje van de groep maar is er 1 renner vooruit.

  En eerlijk gezegd zie ik hem op het WK ook weer in zo'n scenario uitkomen. Ofwel is Evenepoel gevlogen op 60 km van de meet, en moet hij zijn benen stil houden. Ofwel blijft alles bij elkaar, en wordt de kaart Philipsen getrokken. Misschien moet hij zelf met 70 km voor de wielen een keer de knuppel in het hoenderhok gooien...
  1 augustus 2023 18:08
  @Wouter, Je hebt Van Baarle vervangen door Evenepoel ;-) Ergens is het ook wel waar, hij is iets voorspelbaarder dan een Pogacar of een Van Der Poel die evengoed rijden om waarschijnlijk te verliezen als ze een waterkansje op winnen hebben. Hij gaat ook altijd volluit als hij start dus dat maakt het inderdaad voorspelbaar en makkelijker om te anticiperen. Mathieu laat het ook wel eens onverwacht hangen, de concurrentie kan dus niet echt op hem rekenen en de fans evenmin (want ik dacht twee weken tdf doorknallen en dan recupereren naar het wk, Phillipsen aantrekken door heel de tdf had ik niet zien aankomen) :-P

Reacties zijn gesloten.