Tour de France op WielerFlits: dit gaan we doen

Door , zaterdag 7 juli 2018 om 06:30

De belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar staat op het punt van beginnen. De Tour de France belooft dit jaar weer een spannende strijd te worden. Niet alleen lijkt de concurrentie voor Sky en Chris Froome dit jaar sterker dan ooit. Ook uit Nederlands perspectief gaat het een ronde worden om naar uit te kijken met toppers als Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Bauke Mollema en Wout Poels aan de start.


De redactie van WielerFlits gaat er weer voor zorgen dat jij niks hoeft te missen van het spektakel in Frankrijk. Natuurlijk kun je weer rekenen op onze vaste items als een dagelijkse Volg Hier-topic om het koersverloop te bespreken en het wedstrijdverslag om de etappe terug te lezen met daaronder de reacties om met elkaar het koersverloop na te beschouwen.

Dagelijkse voorbeschouwingen
De Tour de France op WielerFlits begint met uitgebreide voorbeschouwingen op het parcours en de leiderstruien. Tijdens de Tour publiceren we iedere dag om 19.00 uur een voorbeschouwing op de etappe van de volgende dag, natuurlijk voorzien van een uiteenzetting van de favorieten voor de ritzege.

WielerFlits’ Tourpooltips

Heb je hulp nodig bij het invullen van een van de vele Tourpooltjes? Geen probleem! Wij gaan je weer helpen. In onze videoserie WielerFlits Tourpooltips geeft Youri IJnsen tien namen die je wellicht punten kunnen opleveren om je vrienden, collega’s en familieleden te verslaan.

Tour du Jour
Voor het tweede jaar op rij zijn wij heel de Tour ter plaatse aanwezig. Maxim Horssels gaat, voorzien van notitieboek en videocamera, het peloton achterna reizen. De video-interviews bij de finish zijn dit jaar op WielerFlits én op televisie te zien. WielerFlits is een samenwerking aangegaan met RTL7-talkshow Tour du Jour, waardoor ook de finishinterviews van Filemon Wesselink op WielerFlits zullen verschijnen. Hierdoor kunnen we jou iedere dag een compleet aanbod van reacties van de belangrijkste hoofdrolspelers aanbieden.

#TourGemist
Voor wie de etappe niet heeft kunnen volgen hebben we de nieuwe rubriek #TourGemist in het leven geroepen. In dit overzichtsartikel ben je in een paar minuten weer helemaal op de hoogte van alles wat je (helaas) hebt moeten missen. Het artikel is zo opgebouwd dat je eenvoudig kunt scrollen naar datgene waar jíj naar opzoek bent. Bijvoorbeeld de videosamenvatting van de rit, een overzicht van de leiderstruien, het medisch bulletin of de reacties van de Nederlanders. #TourGemist verschijnt iedere dag om 19.30 uur.


[poll id=”846″]


Social media
Op social media zijn we overal te vinden waar jij ook bent. Zorg dat je WielerFlits volgt voor zowel luchtige updates op Instagram Stories van onze man in Frankrijk tot onze overzichtelijke nieuwsstroom op Twitter.

WielerFlits is aanwezig op Twitter, Facebook en Instagram. Abonneer daarnaast op YouTube om geen video te missen.

Dit artikel delen:

23 Reacties

AWestie 3 juli 2018 om 15:43

Gaat de vernieuwde website nog lukken eigenlijk? Streven was vóór de Tour

Veloburto 3 juli 2018 om 16:02

Goed bezig! Alleen één puntje van kritiek. Ik vind Filemon Wesselink de slechtste journalist (als je hem zo mag noemen) die ik ooit op tv heb gezien.

assen 3 juli 2018 om 16:28

Prachtig, dank!
Wat betreft Filemon, smaken zullen allicht verschillen.

TimodeJ 3 juli 2018 om 17:08

Leuk! Helemaal zin in!

ploppy 3 juli 2018 om 17:14

Prachtig, behalve de joint venture met Tour du Jour. Persoonlijk vind ik een inmiddels gerenomeerd en zichzelf respecterend wielermedium als Wielerflits een enorm contrast ten opzichte van een belabberd treurig hoempapa- programma voor minder validen zoals Tour du Jour.

Patat Lefevre 3 juli 2018 om 17:16

De nieuwe site zou begin Juni, ruim voor de Tour, toch komen? Apart..

Rubinho 3 juli 2018 om 17:45

Mooie samenwerking met het beste Tour de France programma.

@ploppy: Volgens mij heb jij nog nooit Tour du Jour gezien, maar ben je gewoon een oude zuurpruim zonder humor.

montventoux 3 juli 2018 om 17:47

Wat boeit het nou dat de site niet op tijd klaar is. Hulde voor de redactie voor wat komen gaat. Samenwerking Tour du Jour: nog eens chapeau. Hopelijk komt het de kwaliteit van het programma ten goede! De Avondetappe cq publieke omroep is dusdanig in zichzelf gekeerd dat samenwerking met hen schier onmogelijk moet zijn (maar dat verder geheel terzijde).

Tiim 3 juli 2018 om 17:49

Kijk zelf vooral uit naar de voorbeschouwingen.

De samenwerking met TdJ begrijp ik wel, aangezien je een business moet runnen, maar dat hele RTL is een afvoerputje.

josemanuelfuente 3 juli 2018 om 18:05

Heb aan die extra’s geen behoefte, we krijgen straks toch een diarree aan info uit de ronde.

BoomHoogerland 3 juli 2018 om 18:22

Leuk vooruitzicht, steeds meer zin in de tour.

Off: komt er ook dagelijks een klaag topic over froome? Bespaart ook wat ellende

mooiman 3 juli 2018 om 19:02

Goed bezig!!! Ben benieuwd hoe flitsend het wordt

AWestie 3 juli 2018 om 22:26

Ik ben gewoon benieuwd @montventoux, niet zo nuilen. En ik ben benieuwd hoe de samenwerking zal zijn: Makkelijk meehoppen met de hypes of nét de leuke achtergronden. Hoop het tweede natuurlijk, stuk meer onderscheidend.

Llanirev 3 juli 2018 om 23:55

Ik mis een rubriek voor ‘De grijze trui’…

svdmade 4 juli 2018 om 00:00

Dat klinkt heel fijn, dank voor alle moeite die jullie er in steken! Vooral de TourGemist ben ik persoonlijk heel blij mee. Het is vaak heel lastig om een samenvatting te vinden als je de etappe niet gezien hebt zonder de eindwinnaar al aangekondigd te zien ;).

MaxvanHeeswijk 4 juli 2018 om 09:27

Wat @svdmade zegt: super dat jullie een TourGemist samenstellen. Dank voor alle tijdsinvestering.

siets 4 juli 2018 om 09:28

@svdmade. Er staat nergens aangegeven dat de winnaar van de etappe niet wordt genoemd toch? Zou wel extra leuk zijn om de spanning er nog even in te houden, hoewel met dat lastig lijkt als je via de homepage bij het artikel moet komen… steephill.tv is overigens een hele fijne website om de laatste kilometers te bekijken zonder dat de eindwinnaar wordt aangekondigd.

Natte spons 4 juli 2018 om 10:18

Leuk, ik ben voor mijn tourpoultje ook blij met het medische bulletin.
“Sssttt, Kruiswijk bestaat niet.” Heel goed!

Nick Doup 4 juli 2018 om 10:31

@svdmade @MaxvanHeeswijk
Goede tip! We gaan kijken of we daar iets mee kunnen. Alleen zal de hoofdfoto waarschijnlijk al een hoop verraden…

Martin van den Bosch 6 juli 2018 om 12:02
Quote:
Gaat de vernieuwde website nog lukken eigenlijk? Streven was vóór de Tour

Op de achtergrond nog druk bezig, maar gaat na de Tour worden.
Medio augustus.

Dude 7 juli 2018 om 08:45

Ziet er veelbelovend uit, dank daarvoor! Wordt een steeds completere website voor de wielerliefhebber zo.

Mwielerfan 7 juli 2018 om 09:20

Tour du jour is een stuk verbeterd sinds de eerste twee jaar met gert Jacobs. Eddy plankcaert kan tactisch analyseren en maakt wel grappen maar niet zo dom en banaal

Verweggistan 7 juli 2018 om 12:07

Ik zag net dat het pas de eerste Tour is voor Rory Sutherland. Oudste debutant deze Tour op z’n 36e. En hij spreekt ook nog Nederlands. Misschien leuk om hem eens te interviewen over z’n eerste Tour.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.