De Rijke strikt Wouter Mol voor 2015

dinsdag 21 oktober 2014 om 11:00

foto: Sirotti

Wouter Mol zal komend seizoen uitkomen voor Cyclingteam De Rijke. De 32-jarige Nederlander komt over van Veranclassic-Doltcini en tekent voor één jaar. “Ik wilde graag weer terug naar Nederland.”

“Cyclingteam De Rijke is een ploeg die mij altijd al heeft aangesproken”, aldus Mol. “Daarnaast wilde ik weer terug naar Nederland. Dus toen Frank belde, hoefde ik niet lang na te denken.”

Frank, dat is Frank Kwanten, de teammanager van de Nederlandse Continentale ploeg, die Mol als leider ziet. “Wouter geeft rust, brengt een hoop ervaring mee en zorgt voor balans in de ploeg. Daarnaast is hij zeer gemotiveerd en breed inzetbaar. Hij is een belangrijke schakel in de mix van ervaren renners en jonge talenten, die een stap omhoog willen maken.”

Mol, die debuteerde bij Team Moser, boekte in het shirt van Vacansoleil enkele mooie overwinningen. Afgelopen jaar liet hij zich zien in de Ronde van Duinkerke, maar een zege zat er niet in. Komend jaar richt hij zich vooral op de UCI 1.1-koersen waaraan De Rijke meedoet. “Ik heb die wedstrijden al vaak op het podium gestaan, maar ik wil er nu weleens een winnen. Verder is net NK een doel voor komend jaar. Maar vooralsnog wil ik een goede winter draaien, wat dat is door verschillende oorzaken ook al twee jaar geleden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.