De Plus weer belangrijk in dienst van Thomas: “En nu is het aan Geraint”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 mei 2023 om 10:39

De Plus weer belangrijk in dienst van Thomas: “En nu is het aan Geraint”

Santiago Buitrago won de etappe, Primož Roglič en Geraint Thomas vochten in de laatste kilometers een interessant duel uit, maar wat dan te denken van Laurens De Plus? De Belg maakte ook in de koninginnenrit van de Giro d’Italia naar Tre Cime di Lavaredo indruk als luitenant van rozetruidrager Thomas.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De Plus verrichtte in de finale opnieuw erg veel werk voor zijn kopman en beukte kilometerslang op kop van de favorietengroep. Op een gegeven moment leek de pijp dan toch leeg, maar De Plus kwam nog eens terug voor een laatste kopbeurt. “Ik zat in een goeie slipstream van een wagen van Shimano, zo kon ik terugkomen”, verklaarde hij na de finish aan onder meer Het Nieuwsblad.

Niet alleen De Plus deed zijn werk voortreffelijk: INEOS Grenadiers wist als ploeg de etappe volledig te controleren. “Ik denk dat we als ploeg boven onszelf zijn uitgestegen. We hebben een sterke collectieve prestatie neergezet. Nu is het aan G (bijnaam van Geraint Thomas, red.), ik kan jammer genoeg niets meer doen”, aldus De Plus.

Thomas heeft in het klassement een bonus van 26 seconden op zijn grote rivaal Primož Roglič, maar er kan vandaag nog veel gebeuren in de (klim)tijdrit naar de verschrikkelijk steile Monte Lussari. De Plus heeft zelf ook nog iets om voor te rijden: de 27-jarige renner staat namelijk nog altijd tiende in het klassement. “Top tien? Daar denk ik even niet aan. Ik ga gewoon goed ontspannen. En dan zien we wel. Wat komt dat komt.”

 
1 Reacties
Sorteer op:
Ineos was super gister, de Plus werelds maar de ploeg kreeg ook wel alle ruimte om gewoon binnen hun grenzen op kop te mogen rijden, vooral Puccio en Swift. Buiten alles geweldig om De Plus weer op top niveau in het peloton te hebben, is hem van harte gegund.

Reacties zijn gesloten.