De Maar herovert bergtrui in Turkije ondanks hardnekkige rugpijn

Door , donderdag 1 mei 2014 om 16:39
Marc de Maar

foto: Sirotti

De bergtrui in de Ronde van Turkije hangt opnieuw om de schouders van Marc de Maar. Maar in plaats van euforie dankzij het sportieve succes heerst er twijfel bij de renner van United Healthcare, vanwege hardnekkige rugpijn.


“Ik heb écht last van mijn rug. Ik vermoed dat het nog wat na leed is van mijn val in de Waalse Pijl. Hopelijk kom ik van de rugproblemen af, anders haal ik Istanbul niet”, klinkt het zorgelijk. Met nog drie etappes te gaan, en evenveel kansen op bergpunten, groeien de kansen zienderogen om in na afloop van de Turkse ronde te worden gehuldigd als bergkoning. Maar dan moet de rugblessure worden verholpen. “De fysiotherapeut mag me vanavond goed nakijken. Gelukkig heb ik vandaag goed overleefd. Dat biedt hoop”, zegt hij optimistisch.

Ondanks zijn kansrijke positie in bergklassement trok De Maar andermaal in de aanval met als doel een ritzege. “Als je dan eenmaal in die positie zit, kan je de bergpunten natuurlijk niet laten liggen. Bergop is het altijd makkelijker om mee te zitten, dan in een ontsnappingen op het vlakke. Op vlakke parcoursen is het altijd een loterij en bergop overleven de sterkste.”

In het bergklassement leidt De Maar nu twaalf punten, dat zijn er twee meer dan Rein Taaramae, de leider in het algemeen klassement. In totaal zijn er nog elf punten te verdienen. Wie de voor Curaçao rijdende renner wil verslaan, moet dus al punten hebben verdiend. Het is zaak voor de 30-jarige coureur om met name morgen, in de rit tussen Bodrum en Selcuk waarin in totaal acht punten te verdienen zijn, de aanvallers goed in de gaten te houden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.