De Lie klopt Pedersen: “Ik beet me vast in zijn wiel en voelde me nog sterk genoeg”

woensdag 1 februari 2023 om 18:12
De Lie klopt Pedersen: “Ik beet me vast in zijn wiel en voelde me nog sterk genoeg”

foto: Cor Vos

Arnaud De Lie heeft opnieuw een stap gemaakt in zijn ontwikkeling, getuige zijn overtuigende zege in de openingsrit van de Ster van Bessèges. De sprinter van Lotto Dstny was op een steile helling van 700 meter sterker dan oud-wereldkampioen Mads Pedersen. “Het voelde super om op dergelijke manier te winnen”, reageert De Lie.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We hadden deze finish afgelopen maandag verkend en ik merkte dat het op 500 meter van de finish iets vlakker werd. Net daar plaatste Mads Pedersen zijn versnelling”, blikt De Lie terug op de website van de ploeg. “Ik beet me vast in zijn wiel en voelde me nog sterk genoeg om hem te remonteren en richting de finish te knallen.”

Pedersen en een andere puncheur, Benoît Cosnefroy, hadden geen antwoord op de sprint van De Lie. “Deze Ster van Bessèges is met etappewinst alvast geslaagd, maar de komende twee dagen liggen er nog mooie kansen in het verschiet. En met deze teamspirit is nog veel mogelijk.”

De 20-jarige sprinter wil ook zijn ploeg bedanken voor hun hulp: “Het is fantastisch om het seizoen te starten met een dergelijke vorm en al twee overwinningen. Maar dit alles zou niet mogelijk zijn zonder een sterk Lotto Dstny die volledig achter mij staat. Een grote pluim voor mijn ploegmaats, want we hebben vandaag volgens het boekje gekoerst.”

Lees ook:
Arnaud De Lie imponeert met ritzege in Ster van Bessèges tegen Pedersen en Cosnefroy

Wedstrijdprogramma

Dit artikel delen:

3 Reacties

Stablinsky 1 februari 2023 om 20:20

De Stier van Bessèges!

7
BaseRace 2 februari 2023 om 08:08

Toekomstige klassiekerkoning!?!

1
Romāns Vainšteins 2 februari 2023 om 08:27

Met Girmay nu officieel de Wonderboys.

Geduchte tegenstand van de krasse Kempense knarren verzekerd.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone