De la Cruz over Pogacar: “Meest getalenteerde ronderenner met wie ik gereden heb”

dinsdag 19 januari 2021 om 15:56
De la Cruz over Pogacar: “Meest getalenteerde ronderenner met wie ik gereden heb”

foto: Cor Vos

David De la Cruz heeft louter complimenten over voor zijn kopman Tadej Pogačar. De 31-jarige klimmer uit Spanje rijdt komend seizoen als knecht rond van de Sloveense Tourwinnaar. “Het is normaal dat bij een wielrenner als Tadej alles om hem draait. Hij is de meest getalenteerde groteronderenner met wie ik gereden heb”, vertelt hij tegen AS.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Voor De la Cruz staan in ieder geval de Tour de France en de Vuelta a España op de agenda. “In de Vuelta moeten we nog even kijken hoe we het gaan doen. Eerst moeten we kijken hoe Pogačar daar start na de Tour de France. Als de mogelijkheid er is, krijg ik daar de vrijheid. Maar daar wil ik nog niet te veel op vooruitlopen, omdat het seizoen erg lang is en er veel kan gebeuren”, geeft hij aan.

Zelf werd de oud-renner van Quick-Step (2015-2017) en Team Sky (2018-2019) afgelopen jaar zevende in de Vuelta. “Ik zit in een opwaartse spiraal en die wil ik graag doorzetten”, vertelt De la Cruz. “Ik heb gebroken met de slechte dynamiek die ik had bij Team Sky. Bij UAE Emirates voel ik mij erg op mijn gemak. De ploeg toont vertrouwen en in wedstrijden als Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië of de Ronde van Romandië krijg ik de vrijheid. Daar liggen mijn kansen.”

“Ik weet niet of UAE Emirates de sterkste ploeg is waar ik ooit in heb gereden, maar het is zeker de ploeg waar ik mij het meest comfortabel in voel”, legt De la Cruz uit. “Dat zit hem ook in de details; we zijn een van de eerste teams die het coronavaccin ingeënt heeft gekregen. De groei die de ploeg maakt is goed, er wordt een sterke en veelzijdige ploeg opgezet.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Turtlehead 19 januari 2021 om 16:21

blablabla. Leuk voor de sponsor, verder weinig realistisch. Begon het echte fietsen maar weer…

0
lander luypaert 19 januari 2021 om 16:28

Ja, dat klopt. Al kan hij toch wel de waarheid zeggen? Het was enorm lang geleden dat De La Cruz nog eens een uitslag reed. Bij Uae was die toch best goed vorig jaar.

0
Veloburto 19 januari 2021 om 16:57

Jongste tourwinnaar ooit, dus het kan kloppen wat De La Cruz hier stelt!

0
Lalsacien 19 januari 2021 om 18:00

Niet de jongste tourwinnaar ooit. Wel sinds een eeuw. Henri Cornet was net geen 20 toen hij in 1904 tot winnaar werd uitgeroepen.

0
Veloburto 20 januari 2021 om 09:44

Touché!

0
assen 19 januari 2021 om 17:47

In de WT Ranking was UAE ook bijna de winnende ploeg. En Pogacar heeft op zijn leeftijd ook meer gepresteerd dan Bernal (mijns inziens), dus niet zonder meer grootspraak.

De strijd om de beste ploeg dit jaar vind ik een heel interressante (hopelijk gaan er nog wielerwedstrijden door, met die nieuwe variant van het virus). INEOS te eenzijdig vermoed ik (vooral romdewerk), DQS voor mij de favoriet weer, UAE heeel sterk voor alle koersen (mijn nummer 2), en TJV ook eenzijdig (vooral rondewerk) en teveel afhankelijk van WvA in klassiekers (toch mijn nummer 3)

0
S. Morgenstern 19 januari 2021 om 17:52

Bijna de winnende ploeg? Ze stonden meer dan 1000 punten achter de nummer twee!

0
harryjohan71 19 januari 2021 om 19:51

JV heeft dit jaar veel punten gemist in Paris – Nice en de Giro. DQS mist nu veel punten in het begin van het seizoen, omdat wedstrijden in Zuid-Amerika zijn afgelast. De wedstrijden in Australië zijn ook afgelast, waardoor JV niet in maart al op een gigantische achterstand staat. Dat ze vorig jaar nog eerste zijn geworden komt door de uitmuntende prestaties in de wedstrijden die ze wel (uit)gereden hebben. Ik geef ze dan ook zeker kans om dit jaar weer eerste te worden. Maar ja dit is afhankelijk van blessures zoals bij veel ploegen.

0
Jan Blokland 19 januari 2021 om 19:28

Zo’n uitspraak kan iedereen toch bedenken.

0
Limal 20 januari 2021 om 07:22

Uiteraard. Maar als jij of ik dat zeggen betekent het toch minder dan wanneer het komt van iemand die met o.a. Froome, Thomas, Bernal en Sivakov heeft samengereden ;-p

0
peervaneynthoven 21 januari 2021 om 19:43

“Dat zit hem ook in de details; we zijn een van de eerste teams die het coronavaccin ingeënt heeft gekregen”.
En nu maar afwachten of dit het juiste vaccin blijkt. Sommige hardlopers blijken soms………
Even wachten kan soms ook een juiste beslissing zijn.

0
Kelder is de Man 21 januari 2021 om 20:35

Soms wat…
Maar goed, jij bent er dus zo 1 die het vaccin wil nemen als het allemaal goed is gegaan met je medemens. Lekker bezig Peer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone