‘De Kort volgt Degenkolb naar Trek-Segafredo’

donderdag 7 juli 2016 om 09:42
‘De Kort volgt Degenkolb naar Trek-Segafredo’

Foto: Sirotti

Een overstap van John Degenkolb van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo hangt al een tijdje in de lucht, maar nu lijkt ook Koen de Kort die weg te gaan bewandelen. Volgens De Telegraaf worden de 27-jarige Duitser en de 33-jarige Nederlander volgend seizoen zo goed als zeker ploeggenoten van Bauke Mollema.

Michael Matthews zal bij Giant de opvolger worden van Degenkolb. De komst van de Australiër is volgens De Telegraaf inmiddels in kannen en kruiken. Ook Lennard Hofstede lijkt definitief naar de Duitse WorldTour-ploeg te trekken. Verder zijn volgens de krant ook de Duitse wereldkampioen tijdrijden bij de junioren Lennard Kämna en de Australisch kampioen bij de beloften Chris Hamilton vastgelegd.

‘Sponsorcontract met Sunweb voor drie jaar’
De nieuw aangetrokken renners rijden volgend seizoen zo goed als zeker in het peloton met de naam Sunweb-Giant op hun tricot. Net als het AD meldt nu ook De Telegraaf dat de reisorganisatie op de eerste rustdag van de Tour de France als nieuwe hoofdsponsor zal worden gepresenteerd. Het zou gaan om een sponsorcontract voor de periode van drie jaar. Alpecin zal een stap terug doen, of naar een ander team overstappen. Bora-Hansgrohe en Katusha zijn daarvoor in beeld.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Chrys 7 juli 2016 om 09:44

@redactie
Moet Mollema wel zijn contract verlengen ;)

0
Noot 7 juli 2016 om 09:45

Sunweb-Giant dan ook weer een NL licentie?

0
mus van de maasstad 7 juli 2016 om 09:51

En welke duitse (sub) topper gaat dan bij bora rijden?

0
Pils 7 juli 2016 om 09:53

Tony Martin gaat waarschijnlijk naar bora

0
Mannez 7 juli 2016 om 09:53

@mus.. hoorde dat Tony Martin dat graag zou willen.

0
Thailand 7 juli 2016 om 09:57

@ Noot, nee blijft duits. Ze gaan ook veel meer inzetten op duitse renners. Komend transfer window is het plan om veel jonge duitse renners aan te trekken.

0
TykkeThor 7 juli 2016 om 10:04

Vreemde stap. Heb persoonlijk niks met Trek. Ik vind het maar een raar vreemdelingenlegioen. Bij Giant heeft hij toch gewoon al het vertrouwen aangezien hij gewoon de Tour mag rijden en prima ondersteuning in de voorjaarsklassiekers.

0
Mkay 7 juli 2016 om 10:09

@TykkeThor: Maar bij Trek kunnen ze waarschijnlijk veel meer salaris bieden als Cancellara er niet meer rijdt. En de ondersteuning bij Trek is nog beter. Daarnaast vraag ik me af of bij Giant wel alles goed gaat: Kittel wilde wel heel graag weg, 2 Amerikanen die midden in het seizoen stoppen, dat doe je ook niet zomaar.

0
Il Cavaliere 7 juli 2016 om 10:12

@TykkeThor En ik heb niets met Giant dat in twee jaar tijd een volledige sprinttrein om zeep helpt, waarbij ontzettend veel renners weggaan door de slechte mentale begeleiding en waar de laatste jaren alleen maar middelmaat ingekocht is.

0
theking 7 juli 2016 om 10:15

Lijkt me voor giant helemaal geen verkeerde zaak dat degenkolb weg gaat en matthews daar voor terug krijgt. Het is maar de vraag of degenkolb überhaupt ooit nog op niveau komt.

0
Komi 7 juli 2016 om 10:16

Logische stap, goede knecht voor John D. En er blijven eigenlijk ook geen sprinters over voor de sprinttrein bij Giant. Ik denk dat wel meer onderdelen van de sprinttrein de komende jaren zullen vertrekken. Of Giant moet met een nieuwe sprinter uit de hoge hoed komen.

0
TrekFactory 7 juli 2016 om 10:32

Zou vorig jaar een goede transfer geweest zijn. Nu is het maar afwachten of hij nog op topniveau komt door zijn vinger. Maar Degenkolb is altijd welkom bij Trek. Hopelijk komt er nog een goede klassementsrenner bij, want Hesjedal kan gewoon niet meer.

0
Arema Pro Cycling Team 7 juli 2016 om 10:43

Giant heeft met Arndt, Walscheid en Sinkeldam nog 3 sprinters in de gelederen en daar komt Matthews nog bij dus.

0
nic92 7 juli 2016 om 10:51

Wat een insinuaties worden hier gemaakt. Natuurlijk is er het een en ander vertrokken bij Giant-Alpecin, maar vermeld dan ook erbij dat Warren Barguil en Tom Dumoulin wel beide gewoon tot 2018 hebben bijgetekend. Het lijkt me niet dat die nergens anders terecht kunnen.

Het zal er mede te maken hebben dat de prestaties van de ploeg de laatste jaren heel hoog zijn geweest en nu wat minder. Dan volgen er al snel dit soort theorieën.
Het lijkt erop dat de sprint minder relevant is geworden. Dan is het logisch dat er een overgangsfase komt en dat er mensen weggaan. Het is nu zaak aan de ploeg om te bewijzen dat het wel allemaal goed zit en dat ze ook op deze wijze succesvol kunnen zijn.

0
boehoe 7 juli 2016 om 11:12

Mooie stap voor de kort. Toch een prima knecht voor elke ploeg. Zowel voor klassiekers, sprinttrein als middengebergte. Die had in de tlj trein ook niet misstaan.

0
Tisyaboy 7 juli 2016 om 11:18

@Arema Pro Cycling Team
Giant heeft Zico Waeytens ook nog. Die zal nu wel een belangrijkere rol gaan spelen op de kasseien ritten

0
Arema Pro Cycling Team 7 juli 2016 om 11:21

@Tisyaboy;

Die was ik in de gauwigheid vergeten inderdaad.
Matthews-Waytens; mooi duo voor de klassiekers. Wellicht nog met Devenyns van IAM?

0
skeltik 7 juli 2016 om 11:33

Als ik mij niet vergis hebben ze toch een hele tijd terug aangegeven om meer te willen mikken op klassementen (met Dumoulin en Barguil). Is dan toch logisch dat ze de sprinttrein afbouwen en andere (types) renners aantrekken.

0
gardeyn 7 juli 2016 om 11:34

@arema: sinds wanneer rijdt Matthews dezelfde klassiekers als Waeytens?

0
HoofdIsVrij 7 juli 2016 om 12:00

Sinkeldam reed overigens ook een prima P-R (en volgens mij gewonnen bij de beloften). Als die zich nog een beetje meer gaat toeleggen erop kan dat ook een aardige subtopper worden samen met de Backer en Waeytens.

0
horsm 7 juli 2016 om 12:03

Ik vraag me na gisteren wel af of alle ballen op Dumoulin als grote-ronde-man wel zo’n goed idee is. Natuurlijk TdF is niet zijn hoofddoel etc. Maar bij de beste vijftig bergop had hij wel moeten zitten.

0
Davide_Formolo 7 juli 2016 om 12:07

Giant is wel prima bezig op transfergebied wat mij betreft. Met Matthews spits je je toch wel toe op andere koersen dan Degenkolb, maar lijkt me over een geheel seizoen meer uit te halen. Bovendien krijgen ze nu een lekker jong en talentvolteam. Dumoulin, Barguil, Matthews, Preidler, Oomen, Kragh Andersen, Kämna, Arndt, Hamilton, Waeytens, Wahlscheid, Hofstede, Tobias en Frederik Ludvigsson, Van der Haar en Skjøstad Lunke zijn dan 16 renners die allemaal jonger zijn dan 27. Daar kun je dus een paar mooie jaren mee vooruit mits Giant ze bij zich weet te houden.

0
Arema Pro Cycling Team 7 juli 2016 om 12:14

@David_Formolo;

Van der Haar gaat weg einde seizoen.

0
nikleb 7 juli 2016 om 12:16

Deze week zou ook Steven Kruijswijk zijn keuze maken. Opties buiten LottoJumbo zijn Sky maar ook Giant en Trek??

0
tendam 7 juli 2016 om 12:17

@horsm
Ze hebben natuurlijk ook nog Barguil. Al is het roer wel wat snel omgegooid inderdaad, misschien grotendeels uit nood geboren omdat Kittel weg wilde en die vervang je natuurlijk niet zomaar.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone