John Degenkolb start morgen met pijnlijke schouder

John Degenkolb start morgen met pijnlijke schouder

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 4 juli 2017 om 18:47

De schrik zat er goed in bij Trek-Segafredo na de valpartij van John Degenkolb. Het shirt van de sprinter was gescheurd aan de achterkant, maar ook de vinger die vorig jaar bij het auto-ongeluk zwaar geblesseerd raakte, was gehavend. “Er kwam bloed uit de vinger waaraan hij is geopereerd”, zei ploeggenoot Koen de Kort na afloop tegen het Algemeen Dagblad.

Degenkolb kwam op hoge snelheid ten val toen hij op de gevallen Mark Cavendish inreed. Daarbij landde hij op zijn rug. Zijn teamgenoot en goede vriend Koen de Kort passeerde hem daarna. “Het is sowieso schrikken”, vertelde de Nederlander. “Ik ben gestopt bij John om hem weer om de fiets te helpen. Hij zei dat hij hard is gevallen. Er kwam bloed uit de vinger waaraan hij is geopereerd. Laten we hopen dat het meevalt. Misschien is het gewoon wat bloed.”

Update 19.45 uur
Degenkolb heeft niets gebroken bij zijn val. Direct na de finish heeft hij röntgenfoto’s laten nemen. “Ik heb gelukkig niets gebroken”, zegt hij op Facebook. “Ik ben bij de zware val hard op mijn schouder gevallen en heb veel huid verloren. Ik kan doorgaan en zal zeker aan de start staan van de rit vanmorgen. Daarna zullen we wel zien hoe het voel.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Rondo 4 juli 2017 om 18:51

Domme actie van Cavendish, te veel risico’s genomen.
Hopelijk valt het mee voor Degenkolb.

0
klootje kriekeljon 4 juli 2017 om 20:55

Tis maar goed dat John van Beton is. Arme kerl.

0
Muldriaen 4 juli 2017 om 21:08

Weten we al meer over Swift? Hij maakte een weergaloze judorol moet ik zeggen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone