De Ketele en De Pauw zien concurrentie naderen in vijfde nacht Gent

De Ketele en De Pauw zien concurrentie naderen in vijfde nacht Gent

De Ketele en De Pauw - foto: Drew Kaplan (archief)

zondag 19 november 2017 om 08:24

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan met nog één dag te gaan nog steeds aan de leiding van de Zesdaagse van Gent, maar met een minder riante voorsprong dan voorheen. Liefst drie andere koppels staan in dezelfde ronde. Onder hen de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga, die derde staan.

Al vanaf dag één staan De Ketele en De Pauw aan kop in ’t Kuipke. Stond de concurrentie na de vierde nacht nog op meer dan een ronde en op meer dan zeventig punten achterstand, op de vijfde dag hebben de andere koppels een flinke inhaalslag gemaakt. De Fransen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas staan nu in dezelfde ronde, met ‘slechts’ 51 punten achterstand. Havik en Stroetinga staan ook in dezelfde ronde, maar hebben een achterstand van 92 punten. Lyndsay De Vylder en Robbe Ghys maken ook nog kans op de eindwinst, zij hebben 109 punten achterstand op hun landgenoten.

De andere Nederlandse deelnemers doen niet meer mee op de winst op deze Zesdaagse. Nick Stöpler staat samen met Otto Vergaerde zevende op vijf rondes van de koplopers. Roy Pieters koerst samen met Jonas Rickaert; zij zijn achtste en hebben zeven rondes achterstand.

Zondag eindigt de Zesdaagse van Gent en weten we wie de opvolgers worden van Mark Cavendish en Bradley Wiggins, die vorig jaar zegevierden in ’t Kuipke.

flag-be Zesdaagse van Gent 2017 – Tussenstand na dag 5
1. flag-be / flag-be Kenny De Ketele/Moreno De Pauw – 354 punten
2. flag-fr / flag-fr Morgan Kneisky/Benjamin Thomas – 303 punten
3. flag-nl / flag-nl Yoeri Havik/Wim Stroetinga – 262 punten
4. flag-be / flag-be Lyndsay De Vylder/Robbe Ghys – 245 punten
5. flag-de/flag-de Marc Hester/Christian Grasmann – 88 punten en 3 ronden

Volledige tussenstand

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 19 november 2017 om 12:16

De Stroet ligt op de loer.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone