De Ketele en De Pauw doen uitstekende zaken in Rotterdam

dinsdag 9 januari 2018 om 00:10
De Ketele en De Pauw doen uitstekende zaken in Rotterdam

foto: Marcel Koch

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben gisteren uitstekende zaken gedaan op de vijfde dag van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De Belgen sloegen hun slag in de lange koppelkoers, die de top van het klassement flink door elkaar schudde. De Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora Vedri namen de tweede plek over van Niki Terpstra en Dylan van Baarle, die nu vierde staan en ook Havik – Stroetinga voor zich moeten dulden.

Terpstra en Van Baarle kwamen al vroeg in de koppelkoers onder vuur te liggen door Yoeri Havik en Wim Stroetinga, op dat moment de nummers drie. Een aanval van het knalgele duo van Vlasman werd aanvankelijk nog afgeslagen, maar bij een tweede offensief pakten Havik en Stroetinga een ronde terug en trokken zij de stand met hun landgenoten gelijk. Daarmee waren de problemen voor Terpstra en Van Baarle nog niet voorbij.

Een aanval van De Ketele en De Pauw, koplopers in deze Rotterdamse zesdaagse, had eveneens succes, waarmee zij hun voorsprong in het algemeen klassement vergrootten tot twee ronden. Het was dus voor Terpstra en Van Baarle de hoogste tijd voor actie en de Nederlanders hadden blijkbaar hun kruit opgespaard. Met nog 31 ronden op de klok pakte Terpstra met een snedige aanval een halve ronde voorsprong.

De toeschouwers in de Ahoy Arena reageerden meteen toen zij de winnaar van 2013, ’14 en ’15 in zijn bekende stijl zagen versnellen. De Ketele en De Pauw waren echter attent en smoorden deze aanval in de kiem. Het bleek een voorbode voor het vervolg van deze koppelkoers. Zodra de twee Nederlandse koppels het verschil probeerden te maken, voerden de twee Belgische titelfavorieten het tempo op en reden zij het gaatje dicht.

Terwijl alle ogen waren gericht op deze Strijd der Lage Landen, was er een ander koppel dat profiteerde. Albert Torres en Sebastian Mora deelden namelijk hun race voortreffelijk in en wonnen de koppelkoers. De Spanjaarden stegen bovendien in het klassement van de vijfde naar de tweede plek, dankzij de behaalde rondenwinst en de bonusronde voor het overschrijden van de 100 puntengrens.

De Ketele en De Pauw staan nog altijd aan kop, Torres en Mora Vedri volgen met twee ronden. Omdat Havik en Stroetinga later op de avond als tweede eindigden in de puntenkoers, gingen ook zij Terpstra en Van Baarle voorbij in het klassement en staan zij nu derde met drie ronden. Met nog zes koppels binnen drie ronden is de strijd om de podiumplekken nog allesbehalve beslist.

flag-nl Zesdaagse van Rotterdam 2018 – Tussenstand na dag 5
1. flag-be/flag-be Kenny De Ketele/Moreno De Pauw – 166 punten
2. flag-es/flag-es Albert Torres/Sebastian Mora Vedri – 117 punten en 2 ronden
3. flag-nl/flag-nl Yoeri Havik/Wim Stroetinga – 173 punten en 3 ronden
4. flag-nl/flag-nl Niki Terpstra/Dylan van Baarle – 148 punten en 3 ronden
5. flag-fr/flag-fr Morgan Kneisky/Benjamin Thomas – 103 punten en 3 ronden
6. flag-dk/flag-dk Marc Hester/Jesper Mørkøv – 78 punten en 3 ronden
7. flag-nl/flag-nl Jesper Asselman/Pim Ligthart – 100 punten en 5 ronden
8. flag-de/flag-de Roger Kluge/Christian Grasmann – 129 punten en 7 ronden
9. flag-nl/flag-nl Dion Beukeboom/Jan-Willem van Schip – 114 punten en 7 ronden
10. flag-nl/flag-nl Raymond Kreder/Ramon Sinkeldam – 88 punten en 8 ronden
11. flag-pl/flag-pl Daniel Staniszewski/Wojciech Pszczolarski – 174 punten en 10 ronden
12. flag-nl/flag-nl André Looij/Nick Stöpler – 80 punten en 10 ronden
13. flag-nl/flag-nl Roy Pieters/Melvin van Zijl – 64 punten en 13 ronden

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 9 januari 2018 om 00:29

Verassend

0
wielrenner 9 januari 2018 om 06:58

Verrassend!

0
guyremgabdel 9 januari 2018 om 08:42

Als ik de stand bekijk, valt mij subiet op hoe weinig punten alle koppels totaliseren tov bvb 6daagse Gent. Daar staan de koppels na dag 5 al meestal met 200 à 300 punten achter hun naam. Raar toch ?

0
TomDJ 9 januari 2018 om 08:46

Vanavond van 19.30 tot 23.30 uur live te zien op TV Rijnmond.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone