De Ketele-De Pauw pakken langverwachte zege in Zesdaagse van Rotterdam

dinsdag 9 januari 2018 om 22:55
De Ketele-De Pauw pakken langverwachte zege in Zesdaagse van Rotterdam

foto: Marcel Koch

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. Het was de eerste eindzege in de Maasstad voor de Belgen, het eerste Belgische koppel dat de Rotterdamse Six wint sinds Eddy Merckx en Patrick Sercu in 1976.

De overwinning van De Ketele en De Pauw kwam niet uit de lucht vallen. De Belgen staken hun ambities de hele week niet onder stoelen of banken en waren gebrand op hun eerste succes in de Rotterdamse zesdaagse. Ook wedstrijdleider Michael Zijlaard rekende hen vooraf tot de favorieten en noemde ze ‘misschien wel het beste zesdaagse-koppel van dit moment’.

De Ketele en De Pauw grepen de eerste dag meteen aan om de koers naar hun hand te zetten en sloegen hun slag in de lange koppelkoers, waarin zij maar liefst twee ronden pakten. Op de tweede dag lieten de Belgen geen steken vallen en bereidden zorgvuldig hun voorsprong uit. Niki Terpstra en Dylan van Baarle brachten op de derde avond de spanning terug, want ze reduceerden hun achterstand tot één luttele ronde.

De vierde dag leverde geen verschuivingen op in de top van het klassement, Terpstra en Van Baarle bleken erg gewaagd aan de Belgische koplopers. De rivalen gaven elkaar geen duimbreed toe, waardoor de Rotterdamse Six twee ongemeen spannende slotdagen tegemoet ging. De vijfde avond schudde het klassement flink door elkaar en Albert Torres en Sebastian Mora, de winnaars van 2016, kwamen plots opzetten.

Het Spaanse koppel sloeg zijn slag in de lange koppelkoers en steeg van de vijfde naar de tweede plaats. Ook De Ketele en De Pauw deden uitstekende zaken en pakten twee ronden op Terpstra en Van Baarle, die naar de vierde plek zakten. Yoeri Havik en Wim Stroetinga handhaafden zich intussen als derde. De afsluitende koppelkoers zou uiteindelijk de volgorde van het eindklassement bepalen.

De Ketele en De Pauw begonnen met een riante voorsprong van vier ronden aan dit slotonderdeel. Ze waren niet van zin cadeautjes weg te geven en controleerden op formidabele wijze de laatste race van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De strijd om de plaatsen 2 en 3 was des te spannender. Havik en Stroetinga beslisten dat duel in hun voordeel en eindigden tweede, Kneisky en Thomas zijn derde.

flag-nl Zesdaagse van Rotterdam 2018 – Eindstand na dag 6
1. flag-be/flag-be Kenny De Ketele/Moreno De Pauw – 231 punten
2. flag-nl/flag-nl Yoeri Havik/Wim Stroetinga – 209 punten en 4 ronden
3. flag-fr/flag-fr Morgan Kneisky/Benjamin Thomas – 127 punten en 5 ronden
4. flag-nl/flag-nl Niki Terpstra/Dylan van Baarle – 188 punten en 6 ronden
5. flag-es/flag-es Albert Torres/Sebastian Mora Vedri – 141 punten en 6 ronden
6. flag-dk/flag-dk Marc Hester/Jesper Mørkøv – 132 punten en 6 ronden
7. flag-nl/flag-nl Jesper Asselman/Pim Ligthart – 112 punten en 8 ronden
8. flag-de/flag-de Roger Kluge/Christian Grasmann – 181 punten en 10 ronden
9. flag-nl/flag-nl Dion Beukeboom/Jan-Willem van Schip – 122 punten en 10 ronden
10. flag-nl/flag-nl Raymond Kreder/Ramon Sinkeldam – 104 punten en 11 ronden
11. flag-pl/flag-pl Daniel Staniszewski/Wojciech Pszczolarski – 202 punten en 12 ronden
12. flag-nl/flag-nl André Looij/Nick Stöpler – 92 punten en 14 ronden
13. flag-nl/flag-nl Roy Pieters/Melvin van Zijl – 73 punten en 17 ronden

Dit artikel delen:

10 Reacties

Mwielerfan 9 januari 2018 om 23:06

Jammer dat het alles of niets rijden van terpstra en van baarle ze heeft doen zakken naar 4. Wel heel goed om toch die Belgen aan te vallen ipv veilig consolideren!

0
simplex 9 januari 2018 om 23:41

Ben er dit jaar niet bij geweest, maar het was mede door de mooie verslagen van redactie WF weer een prachtige Zesdaagse met een meer dan terechte uitslag
Het "Peter Post/Patrick Sercu"koppel van nu, heeft eindelijk dik verdiend ook Rotterdam gewonnen. Diverse koppels konden mooie tegenstand bieden. Terpstra al 10 jaar mijn favoriet op weg en baan en nu samen met wegconcurrent Van Baarle hebben zich niet alleen getoond, maar ook zeker zinvol en goed voorbereid op het wegseizoen.
Soms vraag ik me wel eens af waarom er bijv. geen TLJ renners ambitie hebben om een stuk van dergelijke en degelijke voorbereiding op deze wijze te doen.

0
LaurentJalabert 10 januari 2018 om 09:46

@simplex vorig jaar reed Groenewegen er. Dat was niet zo’n succes.

Ik ben gister nog geweest, maar de spanning was wel volledig weg. De Belgen waren overduidelijk oppermachtig en alleen de strijd om de plekken 2 en 3 was nog enigszins spannend. Havik en Stroetinga konden profiteren van het feit dat de zowel de Spanjaarden als de Fransen zich volledig op Van Baarle en Terpstra hadden gericht.

0
Mark 10 januari 2018 om 09:57

@Simplex Vorig jaar reed o.a. Groenewegen nog mee.

0
marehoek 10 januari 2018 om 10:43

Nou die hebben met een enorme voorsprong gewonnen, die waren al gedoucht en hadden al gegeten .
Hebben de toeschouwers weinig spanning gevoeld.

0
marehoek 10 januari 2018 om 10:45

Laat van Baarle zich maar richten op de weg , en de Olympische gedachte
uit zijn hoofd zetten , daar niets te zoeken.

0
Cavia 10 januari 2018 om 13:31

Marehoek. Waarom ben je daar zo zeker van? Volgens mij rijdt Dylan van Baarle nooit op baan. Dan vind ik dat hij het goed doet.

0
marehoek 10 januari 2018 om 13:54

@cavia. Net wat je zegt hij rijdt nooit op de baan, dus wegblijven geen eerste behalen, en tevens veel kosten gespaard.

0
marehoek 10 januari 2018 om 13:55

@cavia. Ik was nog niet klaar , laat de echte baanrenners gaan, die hebben
het verdiend.

0
Cavia 10 januari 2018 om 17:55

Marehoek. Met alle respect hoor, maar van jou mag geen wegrennen naar de 0.S. Op debaan rijden omdat hij geen baanrenner is?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone