De Jongh: “Aru was geen optie meer na horen van salaris”

dinsdag 3 oktober 2017 om 18:51

De geruchten zwengelden de laatste weken aan dat Fabio Aru dichtbij een overstap was naar Trek-Segafredo. Ploegleider Steven de Jongh bevestigde in WielerFlits Live dat de Italiaan op het lijstje stond van de ploeg. “Aru was aanvankelijk een goede optie geweest, met Segafredo als Italiaanse co-sponsor. Maar na het horen van het gevraagde salaris, was het geen optie meer”, is De Jongh duidelijk.

Na het afketsen van een mogelijke transfer naar Trek-Segafredo, is de Italiaanse kampioen hard op weg naar UAE Emirates. Vindt De Jongh het jammer dat Aru niet het door Alberto Contador achtergelaten gat invult? “Ja en nee. Als je ziet hoeveel geld ze vragen, dan is dat gewoon erg veel. En met Aru haal je niet per definitie een winnaar binnen. Het is geen zekerheid dat hij een grote ronde wint.”

Niet alleen met Aru is de laatste tijd gesproken. Ook Rigoberto Urán, Mikel Landa, Daniel Martin waren serieuze kandidaten om het kopmanschap van Contador over te nemen. Ook hier wrong de schoen echter op financieel vlak. “Als je ziet hoeveel geld dat soort renners vragen. En dan is Urán nog op leeftijd, en is het bij Martin ook niet zeker of hij een grote ronde kan winnen. In dat geval moet je de opties afwegen, en is het misschien beter om het geld niet uit te geven en te wachten op volgend jaar. Wellicht staan er tegen die tijd nieuwe renners op.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

34 Reacties

Scott Sunderland 3 oktober 2017 om 19:09

Ondanks dat Aru de Vuelta al gewonnen heeft en een prima renner is, verwacht ik niet direct dat hij nog even zomaar een grote ronde gaat winnen. Als tijdrijder komt hij wat tekort en drie weken op top niveau rijden lijkt lastig voor hem.

Tuubke 3 oktober 2017 om 19:13

Alle ballen op Bauke dan maar.

Nibs 3 oktober 2017 om 19:21

Als dat maar geen problemen geeft met segafredo. Eerst nibali die bahrain verkoos en nu geen aru, ze hadden het zich wellicht anders voorgesteld.

rahimns 3 oktober 2017 om 19:29

@Nibs ze hebben met Felline en Nizzolo toch al 2 goede Italianen in huis, daar komen nu nog Brambilla en talent Conci bij. En als Segafredo echt een Italiaanse toprenner had gewild dan hadden ze de buidel nog wel een keer getrokken.

Nibs 3 oktober 2017 om 19:43

@rahimns Zo een merk wil echt wel een italiaans uithangbord, geen renners van de tweede lijn met alle respect. Ik denk ook niet dat segafredo zomaar zijn budget kan vergroten zelfs al zouden ze dat willen.

LaurentJalabert 3 oktober 2017 om 19:53

Als Segafredo dat zou willen dan hadden ze aan de salariseis moeten voldoen. Dat hebben ze niet gedaan en dus vinden ze de salariseis ook belachelijk hoog.

vlek 3 oktober 2017 om 19:55
Quote:
Ik denk ook niet dat segafredo zomaar zijn budget kan vergroten zelfs al zouden ze dat willen.

Dus dan maar de wensen aanpassen op de mogelijkheden…

rahimns 3 oktober 2017 om 20:16

@Nibs ik zou niet weten waarom niet… maar als je gelijk hebt dan zullen zij zich daarbij moeten neerleggen. Je kan niet meer uitgeven dan er in je beurs zit.

Romāns Vainšteins 3 oktober 2017 om 20:31

Ik denk dat Aru nog wel eens de giro gaat winnen en reken ook op een mooi parcours voor hem in 2018. Het is toch een betere en leukere renner voor de giro-vuelta combi dan klassiekers en tour.

tvm 3 oktober 2017 om 20:35

Eerst b-rijders Nizzolo maar vooral Felinne wegsturen en dan Aru binnenhalen. Tenminste, als je prijzen wil winnen.

Covadonga 3 oktober 2017 om 21:07

@tvm
Beetje kort door de bocht. Misschien is hun salaris redelijk en hebben ze nog een contract. Bovendien hebben ze beide door pech een rot seizoen. Ik vind het trouwens wel twee goede renners.

Titaantje 3 oktober 2017 om 21:19

Contador was ook al lang geen zekerheid meer om een grote ronde te winnen. Zou Aru meer vragen dan hij? Ik vind het een rare metriek.

Romāns Vainšteins 3 oktober 2017 om 21:29

Moscon halen, meteen.

nederbelg 3 oktober 2017 om 21:52

@rv
Moscon? Segafredo is een koffiemerk. Echte koffie drink je zwart. Moscon drinkt alleen maagdelijk witte melk.

wielrenner 3 oktober 2017 om 21:57

Moscon gaat toch al naar FDJ?

mollemarijden 3 oktober 2017 om 22:03

Lol hoeveel kan Landa nou vragen. Sky heeft de markt verziekt, door zo’n mega sponsor zijn de andere sponsoren nauwelijks in staat om goede coureurs aan te trekekn.

SteelHorseCowboy 3 oktober 2017 om 22:04

Aru is een excellente ronderijder en een fantastische aanvallend ingestelde renner.
Jammer dat er in ieder geval 1 andere renner is die beter is. Froome.
En Dumoulin waarschijnlijk ook.
Maar ik een Giro waarin zij niet meedoen is Aru altijd een kanshebber.

Shinzawai 3 oktober 2017 om 22:41

Duurder dan Contador, die de afgelopen drie jaar ook geen grote rondes won, zullen deze renners toch niet zijn.

schipperaar 3 oktober 2017 om 23:07

Aru rijdt nog nauwelijks top vijf, daarnaast lijkt een combi met Bauke moeilijk denkbaar met risico dat Bauke niet doorbreekt als die eigenheimer niet wil knechten voor hem , niet doen dus.

Alto de angliru 4 oktober 2017 om 00:35

@shizawai

Bertje won 2 jaar geleden de giro nog en had de vuelta toen ook kunnen winnen als hij de dubbel giro tour niet had gedaan door die enge figuur oleg.

Wat vaker wielrennen volgen blijf je up to date.

jan jansen 4 oktober 2017 om 00:50

Heb geen hoge pet op van Aru. Hij heeft een grote ronde gewonnen met mazzel, is te grillig en labiel voor een grote ronde. Maar heeft wel een aanvallend karakter.

dark-knight 4 oktober 2017 om 02:00

Dan Martin zou ik toch altijd nemen, geweldige renner is dat. Geen veelwinnaar, maar wel altijd bij de pinken. Kan in principe LBL en de Waalsw Pijl winnen, maar kan ook hoge oogen gooien in de grote ronden.
Dan martin is in mijn ogen gewoon een legende zonder legendarische resultaten te boeken hala Valverde. Maar de kwaliteit spat er bij hem echt wel vanaf.

gerardhaan 4 oktober 2017 om 02:23

@jan jansen
Ik vind Aru wel een zeer goede renner. Zijn vuelta – winst was zeer verdiend, ook al omdat hij een veel betere ploeg om zich heen had geformeerd dan Dumoulin. Ik heb toen intens genoten van zijn winst, een geweldig staaltje ploegentactiek. Dat ontbreekt vaak bij Dumoulin. Ik denk dat hij ook de giro dit jaar had gewonnen als hij fit was geweest. Nog altijd jammer, de giro was zoveel interessanter geweest met een fitte Aru.

heuvelcolombia 4 oktober 2017 om 02:50

Alle ballen op Jarlinson en Mollema dan maar voor het klimwerk.

Grintametbrinta 4 oktober 2017 om 06:13

Aru is gewoon een toprenner uit de categorie net onder froome. Hij is een betere ronderenner dan alle nederlanders behalve dumoulin. Ik denk dat hij gewoon twee mindere jaren heeft gehad maar beter dan ooit gaat terugkomen. Gaat zeker nog podium rijden en misschien hier en daar wel een ronde winnen. Ik kan me voorstellen dat een italiaanse sponsor hem wil, maar inderdaad, de markt is verziekt. Door ploegen zoals sky, maar nu ook uae en eerder astana..

Headlines

Materiaalzone

Populair