dinsdag 3 oktober 2017 om 18:51

De Jongh: “Aru was geen optie meer na horen van salaris”

De geruchten zwengelden de laatste weken aan dat Fabio Aru dichtbij een overstap was naar Trek-Segafredo. Ploegleider Steven de Jongh bevestigde in WielerFlits Live dat de Italiaan op het lijstje stond van de ploeg. “Aru was aanvankelijk een goede optie geweest, met Segafredo als Italiaanse co-sponsor. Maar na het horen van het gevraagde salaris, was het geen optie meer”, is De Jongh duidelijk.

Na het afketsen van een mogelijke transfer naar Trek-Segafredo, is de Italiaanse kampioen hard op weg naar UAE Emirates. Vindt De Jongh het jammer dat Aru niet het door Alberto Contador achtergelaten gat invult? “Ja en nee. Als je ziet hoeveel geld ze vragen, dan is dat gewoon erg veel. En met Aru haal je niet per definitie een winnaar binnen. Het is geen zekerheid dat hij een grote ronde wint.”

Niet alleen met Aru is de laatste tijd gesproken. Ook Rigoberto Urán, Mikel Landa, Daniel Martin waren serieuze kandidaten om het kopmanschap van Contador over te nemen. Ook hier wrong de schoen echter op financieel vlak. “Als je ziet hoeveel geld dat soort renners vragen. En dan is Urán nog op leeftijd, en is het bij Martin ook niet zeker of hij een grote ronde kan winnen. In dat geval moet je de opties afwegen, en is het misschien beter om het geld niet uit te geven en te wachten op volgend jaar. Wellicht staan er tegen die tijd nieuwe renners op.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2017 09:16
@gerardhaan;
Verdiend winnen omdat hij een veel betere ploeg had?
Is dat een verdienste van Aru?
4 oktober 2017 09:38
@ gerardhaan haha de Giro veel interessanter? Ja joh, drie man binnen de minuut, totale spanning tot de laatste tijdrit. Nee, een Aru was echt nodig.
4 oktober 2017 09:55
Wat het loon van contador en aru betreft denk ik niet dat dat zomaar te vergelijken valt. Contador was niet eerste keuze bij trek en naar welke ploeg kon hij anders nog?
Sky, movi,bahrainl,ag2r,fdj die hebben allemaal al een kopman die beter of gelijkwaardig is dan contador dus denk niet dat hij zo goed betaald werd bij trek. Zijn resultaten de laatste jaren in gt s waren ook gewoon slecht.
Aru komt nu in zijn beste jaren en heeft dus de leeftijd mee wat de prijs natuurliik opdrijft.
4 oktober 2017 09:57
@dark-knight
Dan Martins laatste écht spraakmakende overwinningen dateren van 3 en 4 jaar geleden: Lombardije, Tourrit, L-B-L. Hij mag dan wel koersen als een legende, zijn resultaten blijven wat achter...
4 oktober 2017 14:26
@gerardhaan
Genoten van ploegentactiek, niet overdrijven, zijn maatjes die normaal Dumoulin niet konden volgen wachtten hem op, gebeurt niet voor het eerst natuurlijk.
Tom's one man show was zoveel groter, genoten toen ie door de it pers voor strontvlieg uitgemaakt werd en geen cm week van zijn wiel ondanks spervuur van aanvallen. Maar buiten dat, hij lijkt ook nog vrij pretentieus door waarschijnlijk meer dan 2 miljoen te vragen na zo'n mager jaar.
5 oktober 2017 16:37
@schipperaar: Naja, hij heeft een grote ronde gewonnen en kan zoals Roman aangaf echt nog weleens de Giro winnen, of de Vuelta. Dan zit er wel een prijskaartje aan. Wanneer Froome of Quintana niet in topvorm mee doen is het normaal gesproken een goede kans voor de lijn renners die daar achter zit. Dumoulin, Aru, Porte, Nibali, Landa en Bardet zijn dan de voornaamste kandidaten. Ook renners als Martin, Zakarin, Pinot, Majka en Uran kunnen winnen, maar dan moet het gewoon mee zitten. Dan heb ik het wel voornamelijk over Giro en Vuelta, want zolang Froome de Tour rijdt wint hij. Die moet echt van zijn fiets stuiteren of ziek worden, wilt er daar iemand anders winnen. Hopelijk kan Dumoulin mijn ongelijk bewijzen. Maar veel tt’s erin, vermindert de kansen van Bardet, Pinot en Barguil dus dat zullen ze wel niet meer doen de komende jaren.
6 oktober 2017 01:13
@schipperaar
Hoezo een mager jaar ? Een vijfde plaats in de tour plus een ritzege, dat telt voor mij veel zwaarder dan een gelukkige giro-zege !
6 oktober 2017 01:38
@schipperaar
Ik wil uiteraard niets afdoen op de zege van Dumoulin in de giro, maar de waarheid is dat tegen een fitte Quintana, Dumoulin geen enkele kans zou hebben. Bovendien bleek hij de laatste dagen wat ziekjes en ook Nibali zag er niet fit uit vond ik.
6 oktober 2017 01:52
@greard
De kunst is om drie weken fit te blijven, beide zijn geen tijdrijders dus zullen het altijd afleggen, een gelukkige giro zege hoe kom je erbij ondanks zijn berm incident.
@vevie
Barguil kan wel degelijk tijdrijden, gewoon elke dag doen, al was het maar 15 km.
Ook minder zware kunnen een 56 rondkrijgen, voor Froome een dilemma.

Reacties zijn gesloten.