De Jong hervat competitie tijdens GP Sven Nys

De Jong hervat competitie tijdens GP Sven Nys

foto: Sportfoto.nl (archief)

woensdag 27 december 2017 om 16:40

Thalita de Jong zal op 1 januari voor het eerst weer in actie komen na bijna een jaar niet gecrosst te hebben. Dat meldt persbureau Belga. Door verschillende blessures kon ze een lange periode geen wedstrijden verrijden in het veld.

Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide 22 januari jongstleden kwam ze zwaar ten val. Destijds was ze nog van plan haar rentree diezelfde maand te maken op het WK maar naderhand bleek dit haar laatst cross van het gehele jaar. Wel werkte ze een volwaardig seizoen op de weg af. Tijdens de GP Sven Nys in Baal op de eerste dag van het nieuwe jaar zal ze haar rentree maken. Dit doet ze tevens in het shirt van haar nieuwe werkgever Experza-Footlogix.

In december liet ze nog weten graag deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap op 13 januari. Naar verwachting zou de GP Sven Nys nog te vroeg komen maar het tegendeel blijkt nu waar. “Thalita was voorzichtig in haar uitspraken omdat ze nog een scan moest ondergaan vorige week. De resultaten daarvan zijn goed. Ze traint ook goed en ze zal zeker en vast van de partij zijn in Baal”, tekent Sporza op uit de mond van teammanager Christel Herremans.

Na de GP Sven Nys zal de voormalig Nederlands, Europees en Wereldkampioene aan de start staan van de Cyclocross Leuven en het Nederlands kampioenschap in Surhuisterveen. Daarna zal ze deelnemen aan veldritten in Otegem, Zonnebeek en Leudelange.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Benito 27 december 2017 om 19:09

Zo, wat lelijk zeg om “crossen” zo te vervoegen: ik cros, jij crost, hij crost en dan voltooid deelwoord gecrost. Wat mij betreft allemaal met dubbel s. Maar ik zie dat Wielerflits niet de enige is.

polke 27 december 2017 om 19:27

@benito we zitten hier niet op school. Lekker belangrijk

MME 27 december 2017 om 19:43

Benieuwd wat De Jong kan laten zien! Ze staat op dit moment 77ste in de Uci Ranking en zal dus starten vanaf de achterste rijen. Word in ieder geval een heel mooi WK bij de vrouwen!

Kaunertal 27 december 2017 om 20:04

Heel mooi nieuws. Benieuwd welk niveau ze haalt.

Wordt lastig om het WK te halen nu er maar 5 dames mogen starten en we 5 dames in de top 15 van de UCI-ranking hebben.

Viktrodriguez 28 december 2017 om 08:14

@Benito Je kunt het lelijk vinden, maar dit is toch gewoon de juiste vervoeging? Andere werkwoorden met een dergelijk dubbele letter (sarren, hossen, klussen) worden ook vervoegd met een enkele letter.

@Polke Nou ja, als ik een nieuwsartikel lees, mag ik daarvan wel verwachten dat het grammaticaal klopt. Niks ”lekker belangrijk”.

Cavia 28 december 2017 om 10:18

Mense mense het gaa tot om de berigt gevingerd.

peervaneynthoven 28 december 2017 om 15:04

@Viktrodriguez. Eens. Men mag verwachten dat een nieuwsartikel van een redacteur/journalist in correct Nederlands wordt geschreven. Regelmatig zie ik foutief gebruik van de Nederlandse taal. Lekker belangrijk?? Wat mij betreft wel, de taal verloedert toch al als je leest dat “Anna van der Breggen naast, in plaats van buiten de prijzen valt (WF 19/12). De klap kwam hard aan maar ze heeft er gelukkig geen letsel aan overgehouden en de prijzen staan nog overeind. En in dit artikel weer “een wedstrijd verrijden”. Waarom niet gewoon “een wedstrijd rijden”? Of bedoelt de journalist dat Thalita niet heel ver kon rijden? Ik vertrouw erop dat Thalita op 1 Januari a.s. na afloop kan zeggen dat ze met een goed gevoel heeft gecrosst/gecrost (kan beiden) en dat ze weer het goede gevoel terug heeft. Na alle tegenslagen hoop ik dat van harte.

Headlines

Materiaalzone

Populair