De Gendt: ”Wil koste wat het kost in World Tour blijven”

donderdag 26 september 2013 om 12:56

foto: Sirotti

Thomas De Gendt is momenteel het gesprek van de dag in de wielerwereld. De 26-jarige Belg valt echter niet op vanwege zijn puike resultaten, maar eens te meer door de soap rondom zijn onzekere toekomst. Met het verstrijken der dagen lijkt de wanhoop zich nu meester te maken van de geboren aanvaller. ”Als er geen World Tour-ploeg concreet wordt, kan ik beter stoppen”, zo laat hij weten vanuit het Italiaanse Florence.

De Gendt is al tijden geen schim meer van de coureur die vorig jaar op attractieve wijze naar het Giro-podium reed. Ook gisteren in de WK-tijdrit kon de renner van het ter ziele gaande Vacansoleil-DCM geen potten breken en eindigde als 49e. ”Doordat de resultaten uitblijven en veel teams er na dit seizoen mee ophouden kun je gerust spreken van een rampjaar.”

Het geïnteresseerde Omega Pharma-Quickstep heeft nog altijd niet kenbaar gemaakt of het laatste plaatsje binnen de ploeg toekomt aan De Gendt of Jan Bakelants. ”Op basis van dit seizoen zou men kiezen voor Bakelants. Kijk naar de afgelopen vijf jaar en de rollen zijn omgedraaid. Ik heb spijt dat ik vorig jaar niet heb toegehapt toen deze ploeg interesse toonde.”

Naast Omega Pharma-Quickstep toonde ook Lampre lichte belangstelling, zij het verre van concreet. ”Als ik niet in de World Tour uit kan komen, dan kan ik er beter een punt achter zetten”, sakkert De Gendt. ”Mocht Hilaire Van der Schueren mij willen hebben in zijn nieuwe ploeg, dan zou ik bedanken. Ik voel mij te goed voor de wereld van de kermiskoersen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair