De Gendt vindt Bardet onterechte winnaar Superstrijdlust

maandag 27 juli 2015 om 08:52
De Gendt vindt Bardet onterechte winnaar Superstrijdlust

Foto: Sirotti

Romain Bardet heeft zondag de prijs van de Superstrijdlust gekregen. De renner van AG2R La Mondiale was volgens de organisatie van de Ronde van Frankrijk de meest strijdlustige renner in koers. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) kan zich daar echter niet in vinden.

“Ik heb 679 kilometer in de aanval gereden, meerdere dagen voor André Greipel gewerkt en dat allemaal met een gebroken rib”, twittert de Belg. “Wat moet ik nog meer doen om de prijs van de Superstrijdlust te krijgen?” FDJ-renner David Boucher geeft hem het antwoord: “Misschien Frans worden.”

De Gendt, die wél bij genomineerden hoorde, benadrukt dat hij niet zegt zelf de prijs het meest te verdienen. “Maar andere renners verdienden het meer dan Bardet.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

Team Spaak 27 juli 2015 om 08:54

Wordt dit elk jaar door een fransman gewonnen dan?

Tsjah… wat doe je eraan?

Scotty 27 juli 2015 om 08:58

Mwah, ik vind Bardet een hele goede.

Je kan wel urenlang voor Jan Lul in de aanval rijden, zoals De Gendt, die werkelijk geen enkele keer in een potentieel winnende positie heeft gezeten, dat kan het halve peloton wel. Sagan had misschien het meeste recht op de trui, maar heeft de groene trui al, en tenslotte geen etappe gewonnen.

Bardet heeft na een hele slechte eerste week, met heel veel aanvalslust en wilskracht, nog een redelijk AK gereden en een rit gewonnen. Zat voortdurend in de goede groep. Heeft ook nog een poging gedaan om de bollen binnen te slepen.

Wat mij betreft een terechte winnaar.

Jowinho 27 juli 2015 om 09:00

@TeamSpaak: Nee, want de laatste 10 jaar heeft er 5 keer en Fransman en 5 keer een buitenlander gewonnen.

Ik vind Bardet geen onterechte winnaar, maar er zijn er wel die minstens evenveel recht hadden op die prijs.

west 27 juli 2015 om 09:05
Quote:
679km in the attack, several days working hard for @AndreGreipel all this with a broken rib. What do i have to do more for the combativite
Quote:
To be clear. I don't say i deserved it the most but other riders deserved it more then bardet. Just saying

Nou, da's dus absoluut niet duidelijk uit die eerste tweet…

Daarnaast, telt het ook wel daadwerkelijk als strijdlust als je op kop van het peloton of in de aanval rijdt omdat je niet in de buik van het peloton durft te rijden? Is dat niet de prijs voor je problemen uit de weg gaan?

Er waren drie man die deze 100% subjectieve prijs hadden kunnen winnen, Sagan, De Gendt en Bardet. En ze geven em aan de persoon die commercieel het interessants voor hen is. In de Giro heb je dat aanvalskilometersklassement, da's de enige manier om het objectief te doen. Als je zo'n subjectieve missverkiezing wilt winnen, dan moet je inderdaad doen wat Boucher zegt en jezelf omvormen naar wat de jury interessant vindt.

Lalsacien 27 juli 2015 om 09:08

Bardet heeft minimaal 4x in een ontsnapping gezeten en daarbij 3x voor de overwinning meegestreden.

JDG 27 juli 2015 om 09:24

@Scotty. ik begrijp je niet , geen enkele keer in een winnende positie?
ten eerste: laat het duidelijk zijn dat hij zonder die gebroken rib beter geweest was:
dat wetende ten tweede: hij werd op 300 meter gegrepen in 1 rit. in een andere rit werd hij 8ste de winnaar kwam uit de kopgroep. en de laatste aanval kwam ook de winnaar uit de kopgroep.
bardet is een klassementsrenner, die had een slechte eerste week en zo waren er nog veel. dan moet je die allemaal een prijs geven omdat ze hun best doen om op te schuiven.
bardet stond op rit 4 op plaats 21 en eindigt plaats 9
de gendt stond op rit 4 op plaats 179 en eindigt plaats 67. wie had er meest strijdlust?

Ab Normaal 27 juli 2015 om 09:26

Zo zie je dat het lastig is en subjectief. Ook ik vind Bardet niet de terechte winnaar ook al heeft ie best aanvallend gereden.
Ik zou voor Sagan gaan. Feit dat ie al een trui heeft doet niet terzake. Dat soort zaken moet je niet laten meewegen. Bardet zat dan misschien vaak in de juiste ontsnapping, maar was vaak niet de initiator. Sagan wel.

josi 27 juli 2015 om 09:27

Dit is natuurlijk altijd een subjectieve prijs. Bardet is geen onlogische winnaar, maar een ander had ook gekund. Persoonlijk zie ik zo’n prijs liever naar iemand gaan die uiteindelijk niks gewonnen heeft, dan wordt die toch nog beloond voor al zijn aanvalslust.

Sephiroth 27 juli 2015 om 09:36

Bardet is voor mij niet de naam die in me opkomt als meest aanvallend. Nibali had er ook nog wel serieus kans op mogen maken wat mij betreft. Bardet heeft ook niet echt vaak hard op kop gereden in de kopgroep(van wat ik heb gezien, correct me if Im wrong). Meer meegelift en op het einde m gepeerd, net zoals wel meer leipe fransozen.

Liever sagan of de Gendt die wel serieus voor de kopgroep en de winst daarvan hebben geknokt ipv te profiteren.

LinusGerdemann 27 juli 2015 om 09:39

Bardet absoluut terechte winnaar. Na klassieke eerste week is zijn klassement om zeep terwijl hij hoge verwachtingen had. Vervolgens bijna dagelijks in de aanval en al een paar keer dicht bij winst en dan toch door blijven gaan. Strijdlust en ongelooflijke wilskracht. Terechte winnaar.

Sagan wordt ook veelvuldig genoemd maar die koerste meer voor punten dan voor winst leek het soms wel. In de etappe gewonnen door Plaza had hij de kracht in groep twee door te trekken, maar controleerde enkel. In de afdaling dan toch als een gek rijden. Puntjes weer binnen. Het had voor mij meer met punten sprokkelen dan met strijdlust te maken.

jenku 27 juli 2015 om 09:40

Ach, als we gewoon de aanvals kilometers gaan tellen zullen andere renners weer een mening hebben. Dit soort klassementen zijn altijd lastig. Zelfs de groene of de bolletjes trui. Is Sagan bijvoorbeeld de beste sprinter zonder een rit te winnen of is dat juist Greipel die er vier wint?

LaurentJalabert 27 juli 2015 om 09:48

Pinot was ook lekker bezig vond ik. Die mag ook best in dat rijtje.

trickstuff 27 juli 2015 om 10:01

Ik hoop dat De Gendt na deze opmerking nooit meer in aanmerking komt voor deze prijs.

nafnikleb 27 juli 2015 om 10:07

Bardet is natuurlijk wel een terechte winnaar. De andere kanshebbers waren Thibaut Pinot en Pierre Rolland en dat waren toch echt minder aanvallende Fransen.

JDG 27 juli 2015 om 10:16

draai het eens om. had Sagan of De gendt hem gewonnen, wie had er gezegd dat het niet verdiend was en dat Bardet hem had moeten winnen? ik denk niemand.
dat er nu zoveel over gezeverd wordt wil toch zeggen dat er iets niet helemaal eerlijk is.
en diegene die zeggen dat het een stom klassement is. De eerste krijgt 20.000€ das veel geld om uit te delen aan de antourage.

Koersmaniak 27 juli 2015 om 10:17

De Gendt bedoelt dat Teklehaimanot had moeten winnen, gelijk heeft hij.

Argumenten als nooit in winnende positie zitten vind ik bullshit, daar gaat die prijs niet om.
Sagan, tja prijs van de superstrijdlust moet gegeven worden aan een aanvaller vind ik, dat is zowat de enige trui die deze groep renners kan winnen.
Voor renners als Sagan is er al de groene trui, voor klassementsrijders de gele trui, voor klimmers de bollen.
Zelfs het aantal vluchtkilometers is geen 100% goede parameter, want vluchten in vlakke ritten waarbij je makkelijk 180 kilometer in de aanval kan meerijden zijn niet zo lastig als aanvallen in bepaalde bergritten.

Naspa 27 juli 2015 om 10:19

Tja, het is jammer dat De Gendt zich zo laat kennen. Prijs voor grootste zielenpiet dan maar. Het gaat natuurlijk om de meest aanvallende of strijdlustigste renner, niet de renner die het meest heeft afgezien oid. Bardet is geen slechte. Als er een prijs was voor de meest attractieve renner, dan moest ie wel naar Sagan gaan. Als het gaat om vermannen, dan vind ik zowel Hansen als Matthews dit jaar de topkandidaten met een derde plek voor Ten Dam. Als er een prijs was voor het meeste kopwerk, tja, dan kun je het makkelijk meten en dan maakt De Gendt allicht een kans.

DerEffe 27 juli 2015 om 10:41

Sagan of Pinot had ook gekund, maar Bardet is een prima winnaar. In kansloze ontsnappingen rondrijden, in diezelfde ontsnappingen nog kanslozer aanvallen (om vervolgens bergop als eerste te lossen) en op kop rijden omdat je toevallig bij een topsprinter in de ploeg zit is niet bepaald strijdlustiger dan wat Bardet heeft laten zien.

zoetepap 27 juli 2015 om 10:45

Ik weet niet goed op welke basis ze de prijs uitreiken,maar ik vind De Gendt de grootste aanvallende motor die me is opgevallen/bijgebleven. Bardet wint de (troost)prijs van Revanche. Het is natuurlijk een eindeloze discussie zonder enige richtlijnen blijkbaar. Maar een schoonheidsprijs kan ook in de vorm van een bol kaas. De Gendt de man van de marathonontsnappingen en er niets aan over houden behalve slijtage aan de banden.

Wheely 27 juli 2015 om 11:10

Subjectieve prijs, je had hem wat mij betreft aan Nibali of Sagan mogen geven. Het is maar net hoe je strijdlust interpreteerd.

Wiggo_O 27 juli 2015 om 11:23

Als 1 iemand deze prijs heeft verdiend in mijn ogen is het wel Peter Sagan. Wat heeft die man ongelooflijk lopen bazen, zonder hulp van z’n ploeg. Echt kleur gegeven aan de tour en ondertussen ook z’n werk verricht voor Contador. Zonde van al die tweede plaatsen, maar juist daarom zou deze prijs hem zo gegund zijn, veel meer dan De Gendt.

Pieter Peet 27 juli 2015 om 11:46

Tsja regelmatig meezitten in de kansloze vlucht van de dag is voor mij geen reden om iemand de strijdlustigste renner te noemen, de aanvallen moeten natuurlijk ook wel wat opleveren.
De Gend is 1x in de top-10 gefinished, 8ste op een minuut. Bardet heeft een etape gewonnen, is 2x 3de geworden en een keer 5de, allemaal vanuit aanvallen. Dat spreekt mij meer aan dan wat kansloos voorop rijden.

Over Sagan kan je discussieren. Natuurlijk heeft hij veel ereplaatsen verzameld, maar veel daarvan zijn ook uit de sprint. Uiteindelijk is hij ook ‘maar’ 2 keer tot de finish toe in de aanval geweest (14de en 16de etappe, die Cummings en Plaza wonnen).

Ik vind Bardet zeker geen onterechte winnaar, deze prijs is altijd subjectief dus discussie zal blijven.

ProfrondeZevenbergen 27 juli 2015 om 11:49

Voor mij verdient Sagan deze prijs.

KnightBiker 27 juli 2015 om 11:55

De Gendt heeft wel een punt, maar dit moet je dan ook niet als een echte prijs zien: het is meer een miss verkiezing. als het objectief zou zijn moet er een punten klassement van gemaakt worden en die bestaan al. (Bollentrui, Groene trui)
@deGendt – maak je niet dik en ga door zoals je nu rijdt en probeer weer eens echt prijs te rijden. (frustratie is een slechte drijfveer)
Overigens vind ik Bardet niet helemaal onverdiend, maar heeft uiteindelijk toch een etappe gewonnen. ik zou het sjieker vinden als de prijs gaat naar iemand die niets gewonnen heeft in de hele tour maar wel atractief gereden heeft.

IL DON 27 juli 2015 om 11:58

Vreemd dat ik nergens de naam van Serge Pauwels tegen kom als mogelijke kandidaat voor deze prijs. Ik had hem deze prijs wel gegeven, volgens mij een stuk of 5 keer in de ontsnapping gezeten. En vaak hield deze ontsnapping tot het einde stand..

Headlines

Materiaalzone

Populair